חשיבות ארוחות בוקר במניעת מחלות לב וכלי דם במבוגרים (Circulation)

מחקר פרוספקטיבי גדול תומך בתפיסה הנפוצה לפיה לארוחת בוקר חשיבות רבה, כאשר בהשוואת גברים שהקפידו על ארוחת בוקר, באלו שויתרו על ארוחת בוקר נרשמה עליה של 27% בסיכון לאוטם לבבי או תמותה עקב מחלת לב כלילית. ממצאי המחקר מבוססים על נתוני HPFS (Health Professionals Follow-up Study), ופורסמו במהלך חודש יולי בכתב העת Circulation.

החוקרים עקבו אחר כ-27,000 גברים בגיל העמידה ומבוגרים יותר, שעבדו בתחום הרפואי במשך למעלה מ-16 שנים. במהלך תקופה זו, 1,527 גברים אובחנו עם מחלת לב כלילית, שהוגדרה כאוטם לבבי פטאלי או מחלת לב כלילית לא-פטאלית.

החוקרים כותבים כי מדובר במחקר די גדול, עם מעקב ארוך מאוד ומספר רב של מקרי מחלת לב כלילית. לכן מנקודת מבט זו, הקשר בין ויתור על ארוחת בוקר ובין סיכון מוגבר למחלת לב כלילית הוא די בולט. הם מציינים כי בגברים צעירים, אך לא מבוגרים, נרשם סיכון מוגבר משמעותית.

לפי נתוני NHANES (National Health and Nutrition Examination Survey) משנת 2002, 18-20% מהמבוגרים בארצות הברית מוותרים באופן קבוע על ארוחת הבוקר. מחקרים קודמים שהתבססו על נתונים מדגם HPFS מצאו כי בגברים שויתרו על ארוחת הבוקר נרשם סיכון מוגבר לעליה משמעותית במשקל הגוף או התפתחות סוכרת מסוג 2.

במטרה לבחון כיצד ויתור על ארוחת הבוקר עשוי להשפיע על המצב הבריאותי, החוקרים בחנו את הנתונים אודות משתתפים במחקר HPFS שהיו בגילאי 45-82 שנים, כאשר השיבו על שאלון בנוגע להרגלי האכילה. כמעט כל הגברים (97%) היו לבנים וממוצא אירופאי.

בקרב גברים שדיווחו כי לא אכלו ארוחת בוקר תועדה שכיחות גבוהה יותר של גברים צעירים, עבודה במשרה מלאה, צריכת אלכוהול בכמות רבה, רווקים, פעילות גופנית פחותה ומעשנים, בהשוואה לגברים אחרים.

לאחר תקנון למספר גורמים איכות התזונה, קלוריות, צריכת אלכוהול, תדירות ארוחות, מאפייני שינה, פעילות גופנית, עישון, הורה עם אוטם לבבי בגיל צעיר, מצב העבודה ובדיקה גופנית לאחרונה החוקרים מצאו קשר בין ויתור על ארוחת בוקר ובין עליה של 27% בסיכון למחלת לב כלילית.

לאחר תקנון נוסף למדד מסת הגוף, יתר לחץ דם, היפרכולסטורלמיה וסוכרת, ויתור על ארוחת בקר לווה בעליה של 18% בלבד בסיכון למחלת לב כלילית, רמז לכך שהרגלי האכילה עשויים להשפיע על הסיכון למחלת לב כלילית במסלולים הקשורים בגורמי סיכון מסורתיים אלו.

הסיכון המוגבר נבע מסיכון מוגבר בגברים בגיל העמידה: באלו בגילאי 45-60 שנים, באלו שויתרו על ארוחת בוקר נרשמה עליה של 50% בסיכון למחלת לב כלילית, בהשוואה לאלו שאכלו ארוחת בוקר. בגברים מעל גיל 60 שויתרו על ארוחת בוקר לא נרשמה עליה משמעותית בסיכון למחלת לב כלילית, בהשוואה לגברים מבוגרים אחרים שהקפידו על ארוחת בוקר.

Circulation 2013

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • עליה דרמטית בשיעורי אובדנות בקרב תלמידי מכללות בארצות הברית (Br J Sports Med)

    עליה דרמטית בשיעורי אובדנות בקרב תלמידי מכללות בארצות הברית (Br J Sports Med)

    לאורך שני העשורים נרשמה עליה בשיעור מקרי אובדנות בקרב תלמידי מכללות בארצות הברית וכעת מדובר בסיבה השניה בשכיחות לתמותה לאחר תאונות באוכלוסייה זו, כך עולה מתוצאות מחקר חדש מטעם ה-National Collegiate Athletic Association שפורסמו בכתב העת British Journal of Sports Medicine. החוקרים בחנו את נתוני התמותה בין השנים 2002 ו-2022 והשלימו ניתוח סטטיסטי להערכת שינויים […]

  • דיאטה עם הגבלה קלורית פעמיים בשבוע עדיפה על פעילות גופנית בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes Care)

    דיאטה עם הגבלה קלורית פעמיים בשבוע עדיפה על פעילות גופנית בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes Care)

    הקפדה על דיאטה עם הגבלה קלורית ותחת השגחה רפואית פעמיים בשבוע עשויה להפחית את רמות הסוכר בדם במבוגרים עם עודף-משקל או השמנת-יתר וסוכרת מסוג 2, כך עולה מנתונים שהוצגו בכתב העת Diabetes Care. הגבלה קלורית יומית והגברת פעילות גופנית משפרים את האיזון הגליקמי ועשויים להביא לנסיגה של סוכרת בחולים עם סוכרת מסוג 2, אך קשה […]

  • דיאטה עתירת נוגדי-חמצון עשויה לשפר את איכות החיים בנשים עם אקנה (Nutrients)

    דיאטה עתירת נוגדי-חמצון עשויה לשפר את איכות החיים בנשים עם אקנה (Nutrients)

    היענות גבוהה לדיאטה עתירת נוגדי-חמצון עשויה להפחית את הסיכון לפגיעה באיכות החיים משנית לאקנה בנשים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Nutrients. דיאטה מערבית טיפוסית עתירה במזון אולטרה-מעובד עם סוכר, שומן רווי ותוספי מזון עם ערך גליקמי גבוה ודלה בחומצות שומן רב-בלתי רוויות, סיבים, מים, ויטמינים ומינרלים ועלולה להוביל לעליה בסיכון להתפתחות אקנה […]

  • סיכון קרדיווסקולארי מופחת עם טיפול יציב ב-DMARD בחולים עם דלקת מפרקים שגרונית (Annals of the Rheum Dis)

    סיכון קרדיווסקולארי מופחת עם טיפול יציב ב-DMARD בחולים עם דלקת מפרקים שגרונית (Annals of the Rheum Dis)

    הסיכון לתחלואה קרדיווסקולארית נמוך יותר בחולים עם דלקת מפרקים שגרונית עם עדות לנוגדנים תחת טיפול יציב בתרופות ממשפחת DMARD (או Disease-Modifying Anti-Rheumatic Drug), בהשוואה לחולים שאינם תחת טיפול יציב, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Annals of the Rheumatic Diseases. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קיים קשר הדוק בין הסיכון לתחלואה קרדיווסקולארית בחולים עם דלקת […]

  • טיפוס מדרגות מפחית את הסיכון לתמותה (מתוך כנס ה-ESC)

    טיפוס מדרגות מפחית את הסיכון לתמותה (מתוך כנס ה-ESC)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו במהלך כנס מטעם ה-European Society of Cardiology עולה כי טיפוס מדרגות מלווה בסיכון מופחת לתמותה מכל-סיבה ותמותה עקב מחלות לב. הסקירה כללה תשעה מחקרים עם נתונים אודות 480,520 משתתפים והחוקרים השלימו ניתוח של חמישה מחקרים עם 455,649 משתתפים במטרה לקבוע את הקשר בין טיפוס מדרגות ובין הסיכון לתמותה מכל-סיבה ותמותה עקב […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה