שכיחות מוגברת של אוטיזם בילדים ששרדו אשפוז ביחידות טיפול נמרץ ביילודים (מתוך כנס CNS)

ההיארעות של הפרעות מהספקטרום של אוטיזם גבוהה יותר משמעותית בתינוקות ששהו ביחידות טיפול נמרץ ביילודים (NICU או Neonatal Intensive Care Unit), בהשוואה לאוכלוסיה הכללית, ולעיתים קרובות מלווה במחלות נוספות, כך מדווחים חוקרים במהלך הכנס השנתי מטעם ה-Child Neurology Society.

מבין 180 תינוקות שנולדו במועד ואושפזו ליחידות טיפול נמרץ ביילודים, 6.7% אובחנו בשלב מאוחר יותר עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם, שיעור שהיה גבוה פי 16-67 מהשיעור באוכלוסיה הכללית. בנוסף, 75% מהתינוקות סבלו גם מהפרעה התפתחותית גלובאלית, אפילפסיה ו/או שיתוק מוחין.

החוקרים לא זיהו גורמי סיכון ספציפיים שיוחסו להתפתחות אוטיזם, אך באופן כללי, בילדים ששרדו אשפוז ביחידות טיפול נמרץ תועדו קשיים רבים בגיל צעיר.

במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים אודות 180 תינוקות שנולדו במועד, לאחר 37 שבועות היריון ומעלה, שנולדו בין השנים 1992-2007 ואושפזו ביחידות NICU בבית החולים לילדים במונטריאול.

40% מהמשתתפים הוגדרו כבריאים, 43% אובחנו מאוחר יותר עם הפרעה התפתחותית גלובאלית, 29% פיתחו שיתוק מוחין, 26% אובחנו עם אפילפסיה ו-6.7% אובחנו עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם.

מבין 12 הילדים עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם, בתשעה תועדה לפחות הפרעה נוספת אחת מהבאות: 75% אובחנו עם הפרעה התפתחותית גלובאלית, 30% אובחנו עם אפילפסיה ו-30% אובחנו עם שיתוק מוחין. רק שלושה מהחולים עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם היו בנות.

ניתוח קיסרי דחוף נדרש בשבעה מהילדים עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם, ושמונה מהחולים סבלו ממצוקה עוברית.

לאחר הלידה, בשישה מקרים זוהתה צביעה מקוניאלית ובשני מקרים שאיפת מקוניום, כאשר שבעה טופלו בחמצן במסכה וארבעה נדרשו להנשמה מכאנית עם לחץ חיובי. בעת השחרור, שמונה תינוקות שוחררו לביתם על תרופות נוגדות-אפילפסיה.

הסיבה לאשפוז ב-NICU בשישה מקרים כללה אנצפלופתיה איסכמית-היפוקסית. באשר ליתר התינוקות שאושפזו ביחידות טיפול נמרץ ביילודים, הסיבות לאשפוז היו גנטיות, זיהומים, או ניתוחים, ודימום תוך-גולגולתי.

CNS 2013

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מדוע רבים לא מתייחסים למחלות לב בחולי סוכרת מסוג 1? (NEJM)

    מדוע רבים לא מתייחסים למחלות לב בחולי סוכרת מסוג 1? (NEJM)

    ניהול מחלות לב וכלי דם הוא היבט שלעתים קרובות נזנח, אך הוא קריטי כשמדובר בטיפול באנשים עם סוכרת מסוג 1, כך אמרו מחברי סקירה חדשה שפורסמה ב-The New England Journal of Medicine. מחלות לב וכלי דם הן סיבת המוות השכיחה ביותר בקרב חולים בסוכרת מסוג 1, בדומה לאלו עם סוכרת מסוג 2. עם זאת, אין […]

  • השוואת שתי גישות טיפול פומי מונע בוויטמין K ביילודים (J Perinatol)

    השוואת שתי גישות טיפול פומי מונע בוויטמין K ביילודים (J Perinatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Perinatology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש מהן עולה כי משטר הכולל מתן 13 מנות של ויטמין K לווה בשיפור משמעותי של פרופיל תפקודי קרישה בתינוקות, בהשוואה למשטר טיפול הכולל מתן שלוש מנות פומיות של ויטמין K. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, מוסיף מהערותיו.

  • ההשפעה של אקזמה בדרגה מתונה-עד-חמורה על קצב הגדילה של ילדים (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAD)

    ההשפעה של אקזמה בדרגה מתונה-עד-חמורה על קצב הגדילה של ילדים (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAD)

    אטופיק דרמטיטיס בדרגה בינונית-עד-חמורה עשויה להאט את קצב הגדילה של ילדים מתחת לגיל 12 שנים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Dermatology. מחקר PEDISTAD הינו מחקר בינלאומי הנמשך בימים אלו וכולל 1,326 ילדים מתחת לגיל 12 שנים עם אבחנה של אטופיק דרמטיטיס בדרגה בינונית-עד-חמורה, שאינם מאוזנים היטב תחת […]

  • ההשפעה של תכנית למניעת פציעות על בטיחות ילדים (Pediatrics)

    ההשפעה של תכנית למניעת פציעות על בטיחות ילדים (Pediatrics)

    התוכנית למניעת פציעות (The Injury Prevention Program, או TIPP) הינה תכנית ביוזמת האקדמיה האמריקאי לרפואת ילדים משנת 1983 שנועדה לסייע לרופאי ילדים במניעת חבלות לא-מכוונות בילדים. מנתונים שפורסמו בכתב העת Pediatrics עולה כי התוכנית הפחיתה ביעילות את היקף הפציעות בילדים במהלך השנתיים הראשונות לחייהם.  ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שהתוכנית קיימת מזה כארבעה עשורים, […]

  • חיסון כנגד קורונה מספק הגנה מתונה מפני התפתחות Long COVID בילדים (Pediatrics)

    חיסון כנגד קורונה מספק הגנה מתונה מפני התפתחות Long COVID בילדים (Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי לחיסון כנגד נגיף קורונה השפעה מגנה מתונה מפני Long COVID. ההשפעה המגנה של החיסון גדולה יותר במתבגרים בסיכון מוגבר להתפתחות Long COVID ופוחתת עם הזמן. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חיסון מפחית את הסיכון לזיהום בקורונה בילדים, אך ההשפעה של החיסון […]

  • תוצאות מבטיחות לטיפול לייזר שבועי בתינוקות עם כתמי פורט ויין (JAMA Dermatol)

    תוצאות מבטיחות לטיפול לייזר שבועי בתינוקות עם כתמי פורט ויין (JAMA Dermatol)

    בתינוקות עם כתמי לידה פורט ויין (Port Wine) תועדה העלמות מלאה או כמעט-מלאה עם טיפול לייזר שבועי (Pulsed Dye Laser, או PDL), כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Dermatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי התערבות מוקדמת לכתמי פורט ויין בתינוקות עשויה לשפר משמעותית את התוצאות וחלק מהמחקרים הציעו כי מרווחים קצרים יותר בין […]

  • קוורנומות (מלפורמציה קוורנומית) של מערכת העצבים המרכזית; ד

    קוורנומות (מלפורמציה קוורנומית) של מערכת העצבים המרכזית; ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, מביא מתוך NEJM

    מאמר סקירה שפורסם לאחרונה ב-New England Journal of Medicine עסק במלפורמציות נקבוביות (קוורנוטיות) מוחיות, המוכרות בשם הרפואי  “קוורנומות”, שהן צבר כלי דם פגומים בצורת חלל ספוגי צפוף. חלל זה נעדר רקמת מוח ועשוי להמצא גם בעמוד השדרה. שכיחות קוורנומות באוכלוסיה הינה 0.5 אחוז. סימפטומים הביטוי הקליני הינו וריאבילי. בחלק ניכר מהמקרים מדובר בממצא אקראי בהדמיה […]

  • חשיבות תמיכה תזונתית במקרים של פגות בינונית-עד-מאוחרת (NEJM)

    חשיבות תמיכה תזונתית במקרים של פגות בינונית-עד-מאוחרת (NEJM)

    במאמר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי התערבות לתמיכה תזונתית בפגים שנולדו לאחר 32 שבועות היריון לפני שבוע 36 להיריון ועד הזנה מלאה עם חלב אם הינה התערבות אפשרית, ללא השפעה על מרווח הזמן עד הזנה אנטרלית מלאה או על הרכב הגוף בגיל מתוקן של ארבעה חודשים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, מוסיף מהערותיו.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה