מקומם של רופאי ילדים בטיפולי שיניים בילדים (Pediatrics)

רופאי ילדים עשויים לסייע במניעת מחלות שיניים בילדים באמצעות מתן טיפול בפלאוריד, הדרכה בנוגע להיגיינה אוראלית, בדיקות והפניות, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו במהלך חודש מרץ בכתב העת Pediatrics.

תכניות המיועדות לאוכלוסיות פגיעות במרפאות עשויות לסייע בצמצום הפערים בהיגיינה אוראלית בקרב ילדים לפני גיל בית-ספר. ילדים רבים אינם מטופלים באופן קבוע ע”י רופאי שיניים והעדר טיפול זה נפוץ במיוחד בילדים מתחת לגיל שלוש שנים, ועוד יותר בילדים למשפחות שאינן יכולות להרשות לעצמן טיפולי שיניים באופן פרטי.

במטרה להתייחס לפערים אלו, 46 מדינות בארצות הברית מתגמלות רופאים לטיפולי שיניים מניעתיים, כאשר מרבית התכניות הללו החלו לאחר שנת 2006.

בצפון קרוליינה הושקה תכנית Into the Mouth of Babies Program (IMBP) בשנת 2000. התכנית הדריכה רופאים בנושאי טיפול בפלואוריד, הערכת הבריאות האוראלית של הילדים, הדרכת הילדים והמטפלים בנוגע לטיפול האוראלי בילדים והפניה לרופאי שיניים לטיפול במחלות שיניים וחלל הפה.

התכנית סיפקה שירותים לילדים מבוטחי מדיקייד ממועד בקיעת השן הראשונה ועד גיל 42 חודשים. התכנית התרחבה באופן קבוע ובשנת 2011 כללה 80,000 ילדים.

להערכת התועלת של התכנית, החוקרים ספרו את מספר השיניים עם עששת/עקירה/סתימה או DMF (Decay/Missing/Filled) בכ-920,000 ילדים בגילאי 5 שנים. הם מצאו כי השיעור עלה מ-1.53 לילד בשנת 1998 ל-1.84 בשנת 2004, ואז נרשמה ירידה ל-1..59 בשנת 2009.

החוקרים לקחו בחשבון גורמים אחרים, מעבר לשירותי IMBP, שייתכן והשפיעו על הבריאות האוראלית של הילדים בתכנית: שיעור הילדים ההיספאנים, שיעור המשתתפים המתאימים לארוחות צהריים מסובסדות וגישה לטיפול מונע.

כאשר בחנו מחוזות שונים, החוקרים מצאו כי ככל שהילדים טופלו במשך זמן רב יותר דרך התכנית, כך מספר השיניים עם עששת/עקירה/סתימה היה נמוך יותר.

מהנתונים עולה עוד כי לתכנית הייתה השפעה גדולה יותר בבתי ספר עם שיעור גבוה יותר של תלמידים המתאימים לקבלת ארוחות צהריים מסובסדות, סמן לעוני.

לפי ההערכות, לתכנית עשויה להיות השפעה מקסימאלית במידה וניתן יהיה להרחיבה מהרמה הנוכחית של 0.75 ביקורים ל-3.02 ביקורים לילד. עם זאת, הם מאמינים כי תכנית זו אינה יכולה לבטל כליל את ההבדלים בבריאות האוראלית בין אוכלוסיות שונות, וכי יש לשלבה עם גישות אחרות כנגד עששת שיניים.

Pediatrics. Published online March 31, 2014

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מדוע רבים לא מתייחסים למחלות לב בחולי סוכרת מסוג 1? (NEJM)

    מדוע רבים לא מתייחסים למחלות לב בחולי סוכרת מסוג 1? (NEJM)

    ניהול מחלות לב וכלי דם הוא היבט שלעתים קרובות נזנח, אך הוא קריטי כשמדובר בטיפול באנשים עם סוכרת מסוג 1, כך אמרו מחברי סקירה חדשה שפורסמה ב-The New England Journal of Medicine. מחלות לב וכלי דם הן סיבת המוות השכיחה ביותר בקרב חולים בסוכרת מסוג 1, בדומה לאלו עם סוכרת מסוג 2. עם זאת, אין […]

  • CBT עדיף על טיפול קוגניטיבי מבוסס-מיינדפולנס להפרעת אבל (JAMA Psychiatry)

    CBT עדיף על טיפול קוגניטיבי מבוסס-מיינדפולנס להפרעת אבל (JAMA Psychiatry)

    טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT) עדיף על טיפול קוגניטיבי מבוסס-מיינדפולנס להפחתת חומרת התסמינים בחולים עם הפרעת אבל ממושכת, כך עולה מתוצאות מחקר אקראי שפורסם ב-JAMA Psychiatry. בעוד שלמטופלים שעברו CBT ממוקד לאבל הייתה תגובה מעולה בהשוואה לאלו שעברו טיפול קוגניטיבי מבוסס-מיינדפולנס, המשתתפים בשתי הקבוצות חוו ירידה משמעותית בתסמינים 6 חודשים לאחר הטיפול. “אנו מדגישים כי תוצאות […]

  • השוואת שתי גישות טיפול פומי מונע בוויטמין K ביילודים (J Perinatol)

    השוואת שתי גישות טיפול פומי מונע בוויטמין K ביילודים (J Perinatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Perinatology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש מהן עולה כי משטר הכולל מתן 13 מנות של ויטמין K לווה בשיפור משמעותי של פרופיל תפקודי קרישה בתינוקות, בהשוואה למשטר טיפול הכולל מתן שלוש מנות פומיות של ויטמין K. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, מוסיף מהערותיו.

  • ההשפעה של אקזמה בדרגה מתונה-עד-חמורה על קצב הגדילה של ילדים (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAD)

    ההשפעה של אקזמה בדרגה מתונה-עד-חמורה על קצב הגדילה של ילדים (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAD)

    אטופיק דרמטיטיס בדרגה בינונית-עד-חמורה עשויה להאט את קצב הגדילה של ילדים מתחת לגיל 12 שנים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Dermatology. מחקר PEDISTAD הינו מחקר בינלאומי הנמשך בימים אלו וכולל 1,326 ילדים מתחת לגיל 12 שנים עם אבחנה של אטופיק דרמטיטיס בדרגה בינונית-עד-חמורה, שאינם מאוזנים היטב תחת […]

  • ניתוח בעזרת רובוט להחלפה מלאה של מפרק הירך עשוי לקצר משך אשפוז (J Arthroplasty)

    ניתוח בעזרת רובוט להחלפה מלאה של מפרק הירך עשוי לקצר משך אשפוז (J Arthroplasty)

    ניתוח רובוט להחלפה מלאה של מפרק הירך מלווה במשך אשפוז קצר יותר לעומת ניתוח ידני להחלפת הירך, זאת לצד הפחתת היקף החולים המופנים למוסד סיעודי ייעודי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Arthroplasty. החוקרים השלימו מחקר רב-מרכזי עם הערכה רטרוספקטיבית של הנתונים אודות 8,536 חולים שעברו ניתוח רובוטי להחלפה מלאה של […]

  • הבדלים בהיקף העיכוב באבחנת מחלת צליאק בילדים (JAMA Netw Open)

    הבדלים בהיקף העיכוב באבחנת מחלת צליאק בילדים (JAMA Netw Open)

    בילדים באיטליה עם תסמינים פחות ספציפיים או הפרעה בשגשוג תועד עיכוב ארוך יותר באבחנה של מחלת צליאק, בעוד שאלו מתחת לגיל 3 שנים או עם היסטוריה משפחתית מאובחנים מוקדם יותר, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים אודות 3,171 ילדים עם אבחנה של מחלת צליאק […]

  • ההשפעה של תכנית למניעת פציעות על בטיחות ילדים (Pediatrics)

    ההשפעה של תכנית למניעת פציעות על בטיחות ילדים (Pediatrics)

    התוכנית למניעת פציעות (The Injury Prevention Program, או TIPP) הינה תכנית ביוזמת האקדמיה האמריקאי לרפואת ילדים משנת 1983 שנועדה לסייע לרופאי ילדים במניעת חבלות לא-מכוונות בילדים. מנתונים שפורסמו בכתב העת Pediatrics עולה כי התוכנית הפחיתה ביעילות את היקף הפציעות בילדים במהלך השנתיים הראשונות לחייהם.  ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שהתוכנית קיימת מזה כארבעה עשורים, […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה