טיפול מוקדם ורציף מביא לשיפור שיעורי ההישרדות בחולים עם מיאלומה נפוצה (EHA)

מתוצאות שני מחקרים חדשים עולה כי השתלת אוטולוגית מוקדמת של תאי גזע, בהשוואה להשתלת תאי גזע בעת הישנות המחלה, וכן טיפול רציף במחלה, הביאו לשיפור שיעורי ההישרדות הכוללים בחולים מתחת לגיל 65 שנים, עם אבחנה חדשה של מיאלומה נפוצה.

באופן היסטורי, השתלה אוטולוגית של תאי גזע בחולים עם אבחנה חדשה של מיאלומה נפוצה הביאה לשיפור שיעורי ההישרדות בהשוואה לכימותרפיה. עם פיתוח טיפולים חדשים למיאלומה, החשיבות והתזמון של השתלה אוטולוגית הפכו פחות ברורים ובמטרה לבחון את הנושא, חוקרים בשני מחקרים אקראיים, רב-מרכזיים, בחנו את שיעורי ההישרדות ללא-התקדמות ושיעורי ההישרדות הכוללים בחולים עם אבחנה חדשה של מיאלומה נפוצה, שטופלו בשתי גישות שונות.

במחקר אחד, החולים קיבלו טיפול אינדוקציה על-בסיס Lenalidomide עם טיפול מיצוק בדמות השתלה אוטולוגית של תאי גזע, או טיפול אינדוקציה עם כימותרפיה ו-Lenalidomide כטיפול מיצוק ולאחר מכן טיפול אחזקה ב- Lenalidomideאו ללא טיפול אחזקה. במחקר השני, החולים חולקו באקראי לטיפול בגישת Lenalidomide והשתלה אוטולוגית או לטיפול אינדוקציה עם כימותרפיה, Lenalidomide כטיפול מיצוק וטיפול אחזקה עם Lenalidomide ו-Dexamethasone או Lenalidomide בלבד.

בשני המחקרים, חולים שחולקו לטיפול בשילוב כימותרפיה עם Lenalidomide היו מועמדים להשתלה אוטולוגית של תאי גזע עם הישנות. חולים בהם בוצעה השתלה אוטולוגית מלכתחילה טופלו בעת ההישנות בהתאם לשיקול הדעת של הרופא.

החוקרים מדווחים על נתונים אודות 529 חולים שהתאימו לטיפול מיצוק, כאשר כמחציתם אובחנו עם מחלה בשלב I בעת האבחנה וב-20% הפרופיל הציטוגנטי הצביע על סיכון גבוה.

התוצאים העיקריים כללו את שיעורי ההישרדות ללא-התקדמות ראשנה ושניה ושיעורי ההישרדות הכלליים. חציון משך המעקב אחר השורדים עמד על כארבע שנים.

עם השתלה אוטולוגית מוקדמת חציון שיעורי ההישרדות ללא התקדמות ראשונה אחת עמדו על 51 חודשים, זאת בהשוואה ל-32 חודשים עם השתלה מאוחרת (ירידה של 49% בסיכוי להתקדמות). מניתוח הנתונים עלתה תועלת להשתלה מוקדמת, ללא תלות במחקר הקליני, שלב ISS, פרופיל ציטוגנטי או סוג טיפול אחזקה. היקף הירידה בסיכון נע בין 31-61%.

מהערכת שיעורי ההישרדות ללא-התקדמות שניה עלה כי 75% מהחולים לאחר השתלה מוקדמת ו-60% מהחולים לאחר השתלה מאוחרת שרדו, עם ירידה של 41% בסיכון. התועלת הייתה עקבית בכל תתי הקבוצות ונעה בין 22-62%.

שיעורי ההישרדות הכוללים לאחר ארבע שנים נטו לטובת השתלה אוטולוגית מוקדמת של תאי גזע (יחס סיכון של 0.62) וניתוח הנתונים הצביע שוב יתרון עקבי לטובת השתלה מוקדמת.

חציון משך ההישרדות ללא-התקדמות שניה (הזמן מהישנות ראשונה לשניה) היה מעט ארוך יותר עם השתלה מוקדמת (17 לעומת 12 חודשים), אך ההבדל לא היה מובהק סטטיסטית.

מהנתונים אודות טיפול רציף עלה כי חציון שיעורי ההישרדות ללא-התקדמות ראשונה עמד על 36 חודשים, זאת בהשוואה לחציון של 16 חודשים בחולים שקיבלו טיפול למשך תקופה מוגדרת. התועלת תוארה גם עם שיעורי הישרדות ללא-התקדמות שניה (מהקצאה עד להישנות שניה, 55 לעומת 40 חודשים). לאחר חציון מעקב של 60 חודשים, חציון שיעורי ההישרדות הכולל עדיין לא נקבע, אך שיעורי ההישרדות לאחר ארבע שנים הצביעו על יתרון משמעותי לטיפול רציף.

בסקירה שכללה 1,218 חולים בגיל ממוצע של 68-69 שנים, ברבע מהחולם חולקו באקראי לטיפול רציף או לטיפול לתקופה מוגדרת תועדו שינויים ציטוגנטיים. ההבדל בשיעורי ההישרדות עד להתקדמות ראשונה הצביע על ירידה של 53% בסיכוי להתקדמות לטובת טיפול רציף (p<0.001). מניתוח לפי תתי-קבוצות עלה יתרון עקבי לטובת טיפול רציף, כולל משטר הטיפול, שלב ISS, פרופיל ציטוגנטי ומצב תפקודי. בכל תתי הקבוצות שנבחנו תואר יתרון לטיפול רציף, שנע בין 44-71%, עם מובהקות סטטיסטית בכל המקרים.

ניתוח שיעורי ההישרדות הצביע על יתרון משמעותי לטיפול רציף, כאשר שיעורי ההישרדות לאחר ארבע שנים עמדו על 69% עם טיפול רציף, בהשוואה ל-60% עם טיפול במשך קבוע. ההבדל הצביע על ירידה של 31% לטובת טיפול רציף (P=0.003). בדומה לתוצאות שיעורי הישרדות ללא-התקדמות ראשונה ושניה, מניתוח לפי תתי-קבוצות עלה יתרון הישרדותי עם טיפול רציף.

EHA 2014

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • טיפול כימו-קרינתי במינון נמוך מספר תוצאות טיפול בחולים עם ממאירות של פי הטבעת

    טיפול כימו-קרינתי במינון נמוך מספר תוצאות טיפול בחולים עם ממאירות של פי הטבעת

    מתוצאות מחקר PLATO-ACT4 שפורסמו בכתב העת The Lancet Oncology עולה כי בחולים עם ממאירות פי טבעת בשלב מוקדם שקיבלו טיפול כימו-קרינתי במינון מופחת תועדו שיעורי תגובה קלינית מלאה גבוהים יותר לאחר שישה חודשים, לצד פחות רעילות חדה, בהשוואה לאלו שקיבלו טיפול סטנדרטי בלבד. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מינון גבוה של טיפול קרינתי עשוי להוביל […]

  • האם ניטור מרחוק עשוי להפחית אשפוזים בחולים עם מחלות ממאירות?

    האם ניטור מרחוק עשוי להפחית אשפוזים בחולים עם מחלות ממאירות?

    ניטור תסמינים מרחוק באמצעים אלקטרוניים להערכת תוצאים לפי דיווח מטופלים לווה בהפחתת היקף האשפוזים בשיעור של 19% לאחר שלושה חודשים ובהיקף של 13% לאחר שישה חודשים בחולים עם מחלה ממארת תחת טיפול סיסטמי, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. התועלת של אמצעי ניטור מרחוק תועדה במגוון אוכלוסיות חולים, כולל אלו המתגוררים […]

  • הישרדות ארוכת-טווח דומה עם כריתת רחם פשוטה או רדיקאלית בנשים עם סרטן צוואר רחם

    הישרדות ארוכת-טווח דומה עם כריתת רחם פשוטה או רדיקאלית בנשים עם סרטן צוואר רחם

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Network Open מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בנשים עם סרטן צוואר רחם בדרגת סיכון נמוכה שיעורי ההישרדות בטווח הארוך דומים עם כריתת רחם פשוטה, כריתת רחם רדיקאלית מותאמת או כריתת רחם רדיקאלית. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי כריתת רחם רדיקאלית עם הסרת קשריות לימפה אגניות הינה […]

  • ההשפעה של סיבוכי ניתוח בלוטת התריס על איכות החיים של החולים

    ההשפעה של סיבוכי ניתוח בלוטת התריס על איכות החיים של החולים

    ממחקר מבוסס-אוכלוסייה משבדיה, שתוצאותיו פורסמו בכתב העת BJS Open, עולה כי אין הבדלים משמעותיים באיכות החיים הבריאותית בין חולים עם וללא היפופאראתירואידיזם לאחר כריתה מלאה של בלוטת הריס לאורך חציון מעקב של 11 שנים. החוקרים השלימו מחקר רטרוספקטיבי מבוסס-אוכלוסייה להערכת הבדלים באיכות החיים הבריאותית בין חולים עם וללא היפופאראתירואידיזם שעברו כריתה מלאה של בלוטת התריס […]

  • אבחנה של אטופיק דרמטיטיס מלווה בסיכון מוגבר לסרטן עור שאינו מלנומה

    אבחנה של אטופיק דרמטיטיס מלווה בסיכון מוגבר לסרטן עור שאינו מלנומה

    בחולים עם אטופיק דרמטיטיס סיכון מוגבר לאבחנה של ממאירות עורית שאינה מלנומה, אם כי הסיכון הכולל נותר נמוך, כך עולה מתוצאות מחקר רטרוספקטיבי חדש שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-Society for Investigative Dermatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים בחנו את הקשר בין אטופיק דרמטיטיס ובין אבחנה של ממאירות עורית שאינה מלנומה. מחקר משנת […]

  • האם לעליה במשקל לאחר אבחנה של סרטן השפעה על סיכויי ההישרדות?

    האם לעליה במשקל לאחר אבחנה של סרטן השפעה על סיכויי ההישרדות?

    בנשים בהן נרשמה עליה גדולה יותר במשקל לאחר אבחנה של סרטן שד תועד סיכון מוגבר לתמותה עקב המחלה הממארת, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שהוצגו במהלך כנס ה-European Society for Medical Oncology.  עם זאת, הסיכון המוגבר לתמותה תקף רק בנשים עם עודף-משקל או משקל תקין טרם האבחנה ולא באלו עם השמנת-יתר לפני אבחנת ממאירות. החוקרים […]

  • משקאות ממותקי-סוכר מלווים בסיכון מוגבר לממאירות חלל הפה בנשים

    משקאות ממותקי-סוכר מלווים בסיכון מוגבר לממאירות חלל הפה בנשים

    מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Otolaryngology – Head & Neck Surgery עולה כי צריכה רבה יותר של משקאות ממותקי-סוכר מלווה בסיכון מוגבר לממאירות חלל הפה בנשים. עם זאת, למרות הסיכון המוגבר, הסיכון ברמת האוכלוסייה הוא נמוך ונע סביב שלושה מקרים ל-100,000 אנשים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מספר מחקרים קודמים הראו כי צריכה רבה יותר […]

  • תסמונת מטבולית מלווה בסיכון מוגבר לתמותה בנשים עם סרטן שד

    תסמונת מטבולית מלווה בסיכון מוגבר לתמותה בנשים עם סרטן שד

    בנשים עם אבחנה של תסמונת מטבולית בעת אבחנת סרטן שד תועד סיכון גבוה יותר משמעותית להישנות ותמותה, בהשוואה לנשים ללא ההפרעה הנ”ל, כך עולה מתוצאות מטה-אנליזה שכללה למעלה מ-42,000 נשים ופורסמו בכתב העת Journal of Internal Medicine. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בנשים עם תסמונת מטבולית סיכון מוגבר להתפתחות סרטן שד ופרוגנוזה גרועה יותר לאחר […]

התכנים המוצגים באתר זה מיועדים לאנשי צוות רפואי בלבד

אם כבר נרשמת, יש להקליד את פרטי הזיהוי שלך