טיפולי רפואה משלימה ואלטרנטיבית נפוצים בקרב חולי סרקומה (מתוך כנס ה-ESMO)

טיפולי רפואה משלימה ואלטרנטיבית, המשמשים מספר רב של חולי סרקומה לפני טיפולים כנגד הממאירות ולאחר מכן, מלווים לעיתים קרובות באינטראקציות בין-תרופתיות, כך עולה משני מחקרים חדשים, שהוצגו במהלך כנס ה-European Society for Medical Oncology.

המחקר הראשון כלל סקר בקרב 325 חולים עם סרקומה מוכחת בביופסיה (59%), גידולי GIST (Gastrointestinal Stromal Tumor, 23%) וגידולים דסמואידים (18%). הסקר נערך לאורך תקופה של ארבעה חודשים בשנת 2018 ובחן את השימוש בטיפולים דוגמת תוספי ויטמינים או מינראלים, צמחים סיניים, הומיאופתיה, אקופונקטורה, מדיטציה, יוגה, טאי צ’י, או שינויים בהרגלי תזונה.

מהנתונים עלה כי 51% מהמשתתפים פנו לשירותי רפואה משלימה ואלטרנטיבית במהלך חייהם 15% מהם פנו לטיפולים אלו רק במהלך הטיפול למחלתם.

החוקרים מדווחים כי 60% מהנשאלים הכירו בהעדר נתוני בטיחות מספקים אודות טיפולי רפואה משלימה ואלטרנטיבית, אך לא חששו מאוד מפני סיכונים אפשריים.

הסיבות לשימוש בשירותי רפואה משלימה ואלטרנטיבית כללו שיפור מערכת החיסון (78%), תקווה כי הטיפולים יעזרו להם להרגיש טוב יותר (76%), התמודדות עם טיפול לממאירות (45%), הפחתת דחק (53%), טיפול בתסמינים או תופעות לוואי (36%).

המשיבים סברו כי טיפולי רפואה משלימה ואלטרנטיבית היוו תוספת יעילה לרפואה קונבנציונאלית, אך רבים הודו כי לא היה להם ידע מספק אודות הסיכונים והתועלות של טיפולים אלו, כאשר בו-זמנית, הם הביעו חוסר שביעות רצון מהעדר הכיסוי של עלויות הטיפולים הללו ע”י הגופים המבטחים.

המחקר השני היה סקירה רטרוספקטיבית שנערכה בין 2014-2018 וכללה 122 חולים עם גידולי רקמה רכה ו-80 חולים עם סרקומה של העצם (103 גברים בסך הכול, גיל ממוצע של 50 שנים). המשתתפים טופלו בכימותרפיה (86%) או מעכבי טירוזין קינאז (14%).

בממוצע, חולים נטלו שלוש תרופות, 32% נטלו לפחות 5 תרופות; 17% פנו לשירותי רפואה משלימה ואלטרנטיבית. מהסקירה עלה כי 29% מהאינטראקציות הבין-תרופתיות שדרשו התערבויות של רוקחים נקשרו עם טיפולי רפואה משלימה ואלטרנטיבית.

הסיכונים של אינטראקציות עם תרופות לא-קונבנציונאליות דומים לאלו של תרופות אחורת: בעיקר רעילות ואובדן יעילות של טיפולים כנגד ממאירות, אך פחות ידוע על הסיכונים של טיפולי רפואה משלימה ואלטרנטיבית.

מבין 157 סקירות התרופות בקרב 59 חולים (24%), 71 נדרשו להתערבות רוקח (34 תרופות הופסקו, 16 תרופות הוחלפו, שתיים דרשו התאמת מינון ו-19 דרשו מעקב אחר הטיפול התרופתי).

התערבויות היו נפוצות יותר בחולים שקיבלו מעכבי טירוזין קינאז, בהשוואה לטיפול כימותרפי (63% לעומת 17%) ו-29% מההתערבויות הללו ציינו כי טיפולי רפואה משלימה ואלטרנטיבית היו המקור לסוגיה זו.

החוקרים מדווחים כי 37 האינטראקציות הבין-תרופתיות בעלות פוטנציאל חמור נקשרו בניתוח חד-משתני עם גורמי הסיכון הבאים: מספר התרופות; מצב תפקודי; כאב; טיפול בנוגדי-דיכאון; שימוש במעכבי תעלות מימן; ושימוש במעכבי טירוזין קינאז.

האינטראקציות על-רקע טיפול במעכבי טירוזין-קינאז, מעכבי תעלות מימן וטיפול בנוגדי-דיכאון נותרו מובהקות בניתוח רב-משתני.

מתוך כנס ה-ESMO

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • סיבים תזונתיים ופחמימות באיכות-גבוהה בגיל העמידה מלווים בהזדקנות בריאה בנשים

    סיבים תזונתיים ופחמימות באיכות-גבוהה בגיל העמידה מלווים בהזדקנות בריאה בנשים

    צריכת סיבים תזונתיים ופחמימות באיכות-גבוהה בגיל העמידה מלווה בסיכוי גבוה יותר משמעותית להזדקנות בריאה בנשים, בעוד שצריכת פחמימות מעובדות לוותה בירידה בסיכויים להזדקנות בריאה, כך מדווחים חוקרים מבוסטון במאמר שפורסם כתב העת JAMA Network Open. מחקר העוקבה הפרוספקטיבי התבסס על נתונים ממחקר Nurses’ Health Study בין ינואר 1984 ועד דצמבר 2016 וכללו 47,513 נשים בגיל […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Telisotuzumab לטיפול ב-NSCLC עם ביטוי מוגבר של חלבון c-Met

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Telisotuzumab לטיפול ב-NSCLC עם ביטוי מוגבר של חלבון c-Met

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) העניק אישור מואץ ל- Telisotuzumab Vedotin לטיפול בחולים עם סרטן ריאות מסוג NSCLC (או Non-Small Cell Lung Cancer) מתקדם-מקומית או גרורתי עם ביטוי מוגבר של חלבון c-Met לאחר טיפול סיסטמי קודם. מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר גם את בדיקת VENTANA MET (SP44) RxDx Assay של חברת רוש […]

  • צריכה רבה של עוף מלווה בסיכון מוגבר לתמותה

    צריכה רבה של עוף מלווה בסיכון מוגבר לתמותה

    צריכה שבועית של עוף בהיקף של מעל 300 גרם מלווה בסיכון מוגבר לתמותה מכל-סיבה וסיכון גבוה יותר מכפליים לתמותה עקב ממאירויות של מערכת העיכול בהשוואה לצריכה שבועית קטנה מ-100 גרם, כאשר הסיכון גבוה יותר בגברים, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Nutrients. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי צריכת עוף, הנחשבת אפשרות בריאה יותר מבשר […]

  • תופעות לוואי על-רקע חיסוני מלוות בהישרדות טובה יותר של חולים עם SCLC בשלב נרחב

    תופעות לוואי על-רקע חיסוני מלוות בהישרדות טובה יותר של חולים עם SCLC בשלב נרחב

    תופעות לוואי על-רקע חיסוני מלוות בשיעורי הישרדות ללא-התקדמות ושיעורי הישרדות כוללת טובים יותר בחולים עם סרטן ריאות מסוג SCLC (או Small Cell Lung Cancer) בשלב נרחב שקיבלו טיפול כימו-אימונותרפי לעומת אלו ללא אירועים אלו, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת European Journal of Cancer. המחקר הרטרוספקטיבי כלל 399 חולים (גיל חציוני של 66 שנים, 55.4% […]

  • טיפול כימו-קרינתי במינון נמוך מספר תוצאות טיפול בחולים עם ממאירות של פי הטבעת

    טיפול כימו-קרינתי במינון נמוך מספר תוצאות טיפול בחולים עם ממאירות של פי הטבעת

    מתוצאות מחקר PLATO-ACT4 שפורסמו בכתב העת The Lancet Oncology עולה כי בחולים עם ממאירות פי טבעת בשלב מוקדם שקיבלו טיפול כימו-קרינתי במינון מופחת תועדו שיעורי תגובה קלינית מלאה גבוהים יותר לאחר שישה חודשים, לצד פחות רעילות חדה, בהשוואה לאלו שקיבלו טיפול סטנדרטי בלבד. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מינון גבוה של טיפול קרינתי עשוי להוביל […]

  • האם ניטור מרחוק עשוי להפחית אשפוזים בחולים עם מחלות ממאירות?

    האם ניטור מרחוק עשוי להפחית אשפוזים בחולים עם מחלות ממאירות?

    ניטור תסמינים מרחוק באמצעים אלקטרוניים להערכת תוצאים לפי דיווח מטופלים לווה בהפחתת היקף האשפוזים בשיעור של 19% לאחר שלושה חודשים ובהיקף של 13% לאחר שישה חודשים בחולים עם מחלה ממארת תחת טיפול סיסטמי, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. התועלת של אמצעי ניטור מרחוק תועדה במגוון אוכלוסיות חולים, כולל אלו המתגוררים […]

  • הישרדות ארוכת-טווח דומה עם כריתת רחם פשוטה או רדיקאלית בנשים עם סרטן צוואר רחם

    הישרדות ארוכת-טווח דומה עם כריתת רחם פשוטה או רדיקאלית בנשים עם סרטן צוואר רחם

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Network Open מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בנשים עם סרטן צוואר רחם בדרגת סיכון נמוכה שיעורי ההישרדות בטווח הארוך דומים עם כריתת רחם פשוטה, כריתת רחם רדיקאלית מותאמת או כריתת רחם רדיקאלית. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי כריתת רחם רדיקאלית עם הסרת קשריות לימפה אגניות הינה […]

  • ההשפעה של סיבוכי ניתוח בלוטת התריס על איכות החיים של החולים

    ההשפעה של סיבוכי ניתוח בלוטת התריס על איכות החיים של החולים

    ממחקר מבוסס-אוכלוסייה משבדיה, שתוצאותיו פורסמו בכתב העת BJS Open, עולה כי אין הבדלים משמעותיים באיכות החיים הבריאותית בין חולים עם וללא היפופאראתירואידיזם לאחר כריתה מלאה של בלוטת הריס לאורך חציון מעקב של 11 שנים. החוקרים השלימו מחקר רטרוספקטיבי מבוסס-אוכלוסייה להערכת הבדלים באיכות החיים הבריאותית בין חולים עם וללא היפופאראתירואידיזם שעברו כריתה מלאה של בלוטת התריס […]

התכנים המוצגים באתר זה מיועדים לאנשי צוות רפואי בלבד

אם כבר נרשמת, יש להקליד את פרטי הזיהוי שלך