כללי

מה חושבים בכירי הרופאים בישראל על e-Med ? …

לרגל “יובל” 4 שנים להקמתה של e-Med , פנינו למס’ רופאים בכירים הנמנים על מנויינו, וביקשנו מהם להתייחס בקצרה לגבי הערכתם לאתר. הנה מה שנשלח אלינו, וכמו שנאמר: “לא נגענו..” :

ד”ר חנן טאובר, יו”ר איגוד האורטופדיה:

שלום רב וחג שמח, ברצון רב אני אשיב למכתבך. ראשית אני נהנה מידי שבוע להיכנס לאתר האורתופדי ודרכו לידיעות מן הארץ ולעדכוני סיפרות המובאים ברמה גבוהה.

המצגות הן בד”כ מענינות ומוצלחות  כולל אלו מכנס האיגוד הישראלי לאורתופדיה מדצמבר 2003 . אני מקווה להמשך שיתוף פעולה גם בכנסים הבאים. הכנס השנתי הבא מתוכנן ל30/11-01/12 2004 בדויד אינטרקונטיננטל בת”א. אחד הנושאים שיועבר בסמינריון הוא השימוש בנביגציה (מחשבים) בניתוחים אורתופדים. זו יכולה להיות מצגת מענינת ביותר.

 בברכת המשך הצלחה ד”ר ח. טאובר ,

יו”ר האיגוד הישראלי לאורתופדיה.

ד”ר יהודה ברוך, משרד הבריאות:


שלום רב,
אני מוצא את E-MED אתר חשוב בתחום ההתעדכנות הרפואית. עיקר חשיבותו מבחינתי שהוא נותן לי עדכון רחב על תחומים ברפואה שהינם מחוץ לתחום ההתמחות הישיר שלי וכך אני ער
לחידושים ברפואה הכללית ויכול לעזור למטופלי יותר.
לעיתים אני גם מגלה חידוש בתחום אחר ברפואה שיש לו נגיעה לעבודתי אני,  ובהתאם לצורך אבחר באם להתעמק בו יותר.
ד”ר יהודה ברוך.

ד”ר מנחם פישר, יו”ר החברה לרפואת נשים בקהילה:


למערכת  שלום

אני מוצא את אתר אי-מד מעניין, עדכני, וחדשני.     השילוב של מידע מקצועי המבוסס על מחקרים המתפרסמים במגזינים המובילים בעולם, ומידע על אירועים מקומיים כולל סיקור של הכנסים המתרחשים בארץ הופך אותו לייחודי, מהנה ומועיל במיוחד.

באיחולי המשך הצלחה ! 

בברכה

ד”ר מנחם פישר

יו”ר החברה לרפואת נשים בקהילה

ד”ר אילנה הרמן , מנהלת מח’ פנימית והיחידה לסוכרת, סורוקה:


חג שמח.

לבקשתך- דעתי על e-Med …. האתר הוא טוב מאוד. אני נוהגת בעיקר לדפדף בסיכומי המאמרים וכנסים בשטח התעניוניתי שהם ברובם נאמנים למקור ומתמצתים את עיקרי הדברים. המאמרים הנסקרים הם רלוונטים ולרוב שימושיים ובעלי חשיבות לפרקטיקה היו-יומית. המתמחים ואחיות בקירבתי גם נהנים ולומדים הן מהמאמרים וסיכומים והן ממאגר התרופות ומידע מהחברות על תכשירים חדשים ו/או שימושים חדשים לתכשירים מוכרים.

ישר כוח.

אילנה   

ד”ר מיכאל שניידמן, מנהל בי”ח פסיכיאטרי ולשעבר יו”ר איגוד הפסיכיאטריה:

שלום! פעילותה של e-med מבורכת מאד.היא מספקת מידע עדכני מיידי,נגיש מאד,מתומצת היטב ואקטואלי.שימוש באתר עוזר בעבודה יומ-יומית לי אישית ולעמיתי.האתר מגוון ושמיש לעוסקים בתחומים שונים החל מי טיפול ישיר בחולה ועד לנושאים של אידאולוגיה ומדיניות מקצועית.

דייר שניידמן  


פרופ’ תמר פרץ, מנהלת המכון האונקולוגי, הדסה עין כרם : 

התרשמתי ממגוון האפשרויות הקיים באתר ומהיכולת להגיע בצורה ידידותית למשתמש לשורה של נושאים ולהתעדכן במהירות בנושאים החשובים מבחינה מקצועית. לכך חשיבות רבה בעידן שבו ההתפתחוויות המדעיות והטכנולוגיות מביאות עימן הרחבה דרמטית של ידע מקצועי ובעקבותיו קושי מובן להטמעת ידע זה בקהילה הרפואית.

מגוון האפשרויות הנוספות באתר, כגון מידע נרחב על תרופות, צורת רישומן ונוכחותן בסל
הינה לעזר רב בפרקטיקה היומיומית. מועדון העיתונות (הג’ורנאל קלאב) מרחיב את הדעת ומפרה מבחינה מקצועית.
בברכה וחג שמח
פרופ תמר פרץ 


ד”ר אביבה גרוסמן, ס’ המנהל הרפואי , מכבי שירותי בריאות, מחוז השרון


לשמחתי אני מנויה על e-Med כבר כמעט כשנתיים.

המנוי מהווה מקור ידידותי ורב גוני לעידכונים בתחום רפואה ומינהל.

המדורים השונים הן בראיונות אישיים עם רופאים ואנשי מינהל רפואי מובילים, הן בתחום הסקירות הקליניות, הן בתחומי כלכלת בריאות שהפכו חלק מהחיים של כולנו, והן בתחום הפרסומים והחדשות, הינם כלי מצוין לשמור את היד על הדופק.

מאגר התרופות היה בן הראשונים שאפשר חיפוש בזמן אמת לעידכוני הסל, הבדלים בין הקופות ועוד.

אשמח לראות יותר אינטראקציה ותגובות on line בדומה למתרחש בBMJ.

אני מודה לך שוב שנית על הופעת נציגי האתר להרצאות בתחום כלכלת בריאות בפני פורומים של רופאים מינהליים וצוותי בקרה של מחוז השרון מכבי ש”ב.

אשמח להיות בקשר גם בעתיד.

בברכה, 

ד”ר א. גרוסמן

ס’ המנהל הרפואי

מכבי שרותי בריאות

מחוז השרון

פרופ’ מורדכי רביד, מנהל מח’ פנימית ויו”ר ועדת תרופות שירותי בריאות כללית


השימוש ב שרות מידע רפואי מקוון על בסיס יומי הפך זה מכבר לחלק משגרת היום שלי,של תלמידי ושל רבים וטובים מבין עמיתי.

בסיס הנתונים הרחב (עליו להמשיך ולהתרחב), קצב הודעות הדואר והאפשרויות להעמיק בחלק מן השדות,  מקנים לשרות זה מימד של עזרה יום יומית לעדכון ובכך תורמים ליצירת סטנדרט גבוה יותר יחד עם רף ציפיות גבוה יותר מן הרופאים והחוקרים.

פרופ’ מורדכי רביד

ד”ר ניקי ליברמן, מנהל אגף רפואה, שירותי בריאות כללית:

העברת מידע רפואי עדכני בכל אמצעי ובכל כלי היא משימה חשובה מאד עבור מערכת הבריאות בכלל ועבורנו כרופאים המחוייבים על ידי חוק זכויות החולה למתן אינפורמציה עדכנית מפורטת לחולים, בפרט.

אני שמח שאתר כמו ה-E-MED לקח על עצמו את המשימה ועומד בה בצורה מכובדת. אני מקווה שמנהלי האתר ישכילו לעמוד הלאה ברמה הנדרשת ואף להעלותה ולחדש; הידע של הרופא הוא הדרך של כולנו לבריאות טובה ורפואה נכונה יותר.

ד”ר ניקי ליברמן

ד”ר שלמה בירקנפלד, יו”ר ועד רופאי כללית, סגן יו”ר הר”י

אתר ה- E-med הנו אתר עדכני ושימושי ובו מאגרי מידע המועילים לציבור הרופאים


ד”ר בירקנפלד



ברצוננו להודות מכאן לכל הכותבים, ואנו מקווים שאכן נשכיל להמשיך ולעמוד במשימה, ואף להמשיך ולפתח ולקדם את רמתו המקצועית של האתר.

המערכת



                

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • הסכם היסטורי בין הטכניון ובית החולים אלברט אינשטיין בברזיל: חילופי סטודנטים, התנסויות קליניות ומחקרים משותפים

    הסכם היסטורי בין הטכניון ובית החולים אלברט אינשטיין בברזיל: חילופי סטודנטים, התנסויות קליניות ומחקרים משותפים

    בתחילת החודש נחתם בטקס מקוון הסכם בין הטכניון ו”בית החולים הישראלי אלברט איינשטיין” (Hospital Israelita Albert Einstein) בסאו פאולו, ברזיל. זהו אחד מבתי החולים הגדולים ביותר בדרום אמריקה. ההסכם מעגן שיתוף פעולה בין שני המוסדות הכולל חילופי סטודנטים, התנסויות קליניות ומחקרים משותפים. הקשר בין הטכניון לבית החולים נוצר באמצעות שאול שעשוע, חבר אגודת ידידי הטכניון […]

  • בעקבות הקורונה, הסטודנטים לרפואה יעברו השנה בחינה מרכזית אחת במקום בחינות מקצועיות שונות (דהמרקר)

    בעקבות הקורונה, הסטודנטים לרפואה יעברו השנה בחינה מרכזית אחת במקום בחינות מקצועיות שונות (דהמרקר)

    ע”פ דיווח בדהמרקר, בעקבות הקורונה, דיקני בתי הספר לרפואה הודיעו היום על שינוי בשיטת בחינות הסיום של הסטודנטים לרפואה – כך שבמקום כמה בחינות במקצועות שונים, ייבחנו הסטודנטים בבחינה אחת מרכזית.  המודל יהפוך למודל הקבוע והמקובל של בחינה בסוף לימודי הרפואה. לדיווח בדהמרקר

  • פרס נובל 2019 ברפואה הוענק לשלושה מדענים שחקרו כיצד תאי הגוף מסתגלים לשינויים ברמת החמצן (הארץ)

    פרס נובל 2019 ברפואה הוענק לשלושה מדענים שחקרו כיצד תאי הגוף מסתגלים לשינויים ברמת החמצן (הארץ)

    זוכי פרס נובל לרפואה לשנת 2019 הן המדענים וויליאם קיילין וגרג סמנזה מארצות הברית ופיטר רטקליף מבריטניה.  הפרס הוא בזכות מחקרם אשר גילה את האופן שבו תאי הגוף מסתגלים לשינויים ברמות החמצן בסביבתם. בהודעת ועדת הפרס, נכתב : “ממצאיהם של קיילין, סמנזה ורטקליף חשפו את המכניקה של אחד מתהליכי ההסתגלות הכי חיוניים לחיים“. בהודעת הועדה מצוין כי למרות שחיוניות החמצן […]

  • השבוע ברפואה ב-60 שניות -שבוע 1 אוקטובר 2019 : גלי חום ותחלואה קרדיווסקולרית, הפרעות פוריות וסיכון לסרטן ערמונית, ועוד..

    השבוע ברפואה ב-60 שניות -שבוע 1 אוקטובר 2019 : גלי חום ותחלואה קרדיווסקולרית, הפרעות פוריות וסיכון לסרטן ערמונית, ועוד..

    כמידי שבוע נציג בפניכם קליפ קצר של אייטמים בולטים בחדשות השבוע החולף קישורים למאמרים שבקליפ: גלי החום והזעות לילה בנשים לאחר-מנופאוזה עשויים להעיד בעיות לבביות (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-NAMS) הפרעות פוריות בגברים מלוות בסיכון מוגבר לסרטן ערמונית (The BMJ) יתרונות פעילות אירובית ביתית בחולי פרקינסון (Lancet Neurol) מתן נוזלים בהנחיית זרימת שתן עשויה להפחית […]

  • בחירות בבתי החולים

    בחירות בבתי החולים

    ביום שלישי הקרוב יתקיימו בחירות גם בבתי החולים, שם יהיו פרוסות קלפיות. בבתי החולים ומוסדות האשפוז ייפתחו כ- 270 קלפיות ומתוכן כ- 80 קלפיות ניידות. על פי הכללים יכול לבחור בבית חולים גם עובד אשר לא יוכל להצביע בסמוך לביתו אם בגלל המרחק או שהוא משובץ למשמרת בבית החולים. בבחירות האחרונות הצביעו כ-21,000 בבתי החולים […]

  • יתרונות הדרכון אירופאי למתכננים ללמוד רפואה בחו''ל/ עו''ד מוטי כהן

    יתרונות הדרכון אירופאי למתכננים ללמוד רפואה בחו''ל/ עו''ד מוטי כהן

     לאחרונה משרד הבריאות חתם על מתווה המכיר בלימודי הרפואה בחו”ל. במסגרת המתווה כל הסטודנטים שיחלו את לימודיהם בחו”ל בשנת 2019, יוכלו לגשת לבחינת הרישוי הישראלית וזה רק אם הם למדו בבתי ספר הנמצאים במדינות החברות ב-OECD, או בבתי ספר שקיבלו הכרה מה- World Federation for Medical Education. מתווה זה מהווה הזדמנות מצוינת לסטודנטים שעד כה […]

  • שחיקה בקרב רופאים – האם יש פתרון? (New England Journal of Medicine)

    שחיקה בקרב רופאים – האם יש פתרון? (New England Journal of Medicine)

    מאת ד”ר אלינור מוסרי בריסקין שחיקת בקרב רופאים הינה בעיה מערכתית מוכרת הדורשת התייחסות רצינית. שני מאמרים אשר פורסמו ב NEJM ב 25 בינואר התייחסו לנושא זה. כיום לא קיימת מערכת לאיסוף וניתוח נתונים אודות שחיקה בקרב רופאים. כך על פי ד”ר ויקטור דזאו, חבר ב National Academy of Medicine Action Collaborative on Clinician Well-Being […]

  • הנסיבות וההקשר חשובים כאשר רופא מקבל החלטה אם לטפל בבני משפחה וחברים (Ann Fam Med)

    הנסיבות וההקשר חשובים כאשר רופא מקבל החלטה אם לטפל בבני משפחה וחברים (Ann Fam Med)

    מאת ד”ר אלינור מוסרי בריסקין הנחיות אשר מתנגדות למתן עצות רפואיות לאנשים שאינם מוגדרים כמטופלים, כגון בני משפחה וחברים, עשויים להיות לא מציאותיים, כיוון שהנושא הזה מורכב ואין לו תמיד פתרון יחיד. כך על פי דיווח שפורסם online ב Annals of Family Medicine ב 8 בינואר 2018. רופאים מתבקשים לעיתים קרובות לטפל או לייעץ לבני […]

  • שיעור נמוך יחסית של גירושין בקרב רופאים בארה''ב ביחס לאנשי מקצוע אחרים  (BMJ)

    שיעור נמוך יחסית של גירושין בקרב רופאים בארה''ב ביחס לאנשי מקצוע אחרים (BMJ)

    ידיעות משמחות לרופאים ולרופאות…שיעור הגירושים בארה”ב של רופאים נמוך מזה של אנשי מקצוע אחרים בתחום הרפואה, עורכי דין ועוד..כך עולה ממחקר חדש מה-BMJ  . שיעור הגירושין בין רופאים היה 24.3% (בטווח בין 23.8%-24.8%). לעומתם, שיעור הגירושין בקרב רופאי שינייים הוא 25.2% (בטווח 22.9%-23.8%) ,שיעור של 22.9% בקרב רוקחים, 33% בקרב אחיות, 30.9% בין מנהלי מערכות […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה