Antimicrobial therapy

טיפול ב-Amikacin בשיאוף מפחית היארעות דלקת ריאות על-רקע מנשם (N Engl J Med)

שיעורי אירועי דלקת ריאות על-רקע מנשם (Ventilator-associated Pneumonia) נמוכים יותר בחולים שטופלו ב- Amikacinבשיאוף, לעומת חולים בזרוע הפלסבו, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine.

החוקרים השלימו מחקר רב-מרכזי, כפל-סמיות, אקראי ומבוקר, שכלל 847 מבוגרים במצב קריטי תחת הנשמה מלאכותית פולשנית במשך עד 72 שעות במטרה לקבוע אם טיפול ב- Amikacin בשיאוף עשוי למנוע דלקת ריאות על-רקע מנשם לאחר 28 ימים.

כ-80% מהחולים שחולקו לזרוע טיפול ב- Amikacinבשיאוף (417 חולים) או פלסבו (430 חולים) השלימו את מלוא שלושת ימי הטיפול, כך שבסופו של דבר נותחו הנתונים אודות 337 חולים בזרוע טיפול ב- Amikacin בשיאוף (20 מ"ג/ק"ג משקל גוף אידיאלי פעם ביום) ו-355 חולים בזרוע הפלסבו.

מהנתונים עולה כי שיעור גבוה יותר של חולים בזרוע הפלסבו אובחנו עם דלקת ריאות על-רקע מנשם לאחר 28 ימים, בהשוואה לחולים שטופלו ב- Amikacin (95 מקרים לעומת 62 מקרים, או 22% לעומת 15%, בהתאמה), עם הבדל של 1.5 ימים (רווח בר-סמך 95% של 0.6-2.5).

מבין החולים שפיתחו דלקת ריאות על-רקע מנשם, חציון מרווח הזמן עד לאירוע הראשון לאחר ההקצאה האקראית היה דומה בין זרוע הטיפול ב- Amikacin וזרוע הפלסבו (10 ימים לעומת 9 ימים).

החוקרים מצאו עוד כי שיעור נמוך יותר של חולים מזרוע הטיפול האנטיביוטי חווה סיבוכי זיהומים על-רקע שימוש במנשם, בהשוואה לחולים בזרוע הפלסבו (74 חולים לעומת 111 חולים, או 18% לעומת 26%; יחס סיכון של 0.66, רווח בר-סמך 95% של 0.50-0.89).

בקרב חולים בזרוע הטיפול האנטיביוטי תועדו פחות ימים עם טיפול אנטיביוטי סיסטמי (סיכון יחסי של 0.97, רווח בר-סמך 95% של 0.92-1.01) ופחות ימי טיפול אנטיביוטי (סיכון יחסי של 0.92, רווח בר-סמך 95% של 0.81-1.03), בהשוואה לחולים בזרוע הפלסבו.

בשתי הקבוצות, שיעור מעט יותר גבוה של חולים ברוע הפלסבו הלכו לעולמם ביחידת טיפול נמרץ (26% לעומת 24%; יחס סיכון של 0.89, רווח בר-סמך 95% של 0.68-1.17).

ההיארעות המופחתת של דלקת ריאות על-רקע מנשם בזרוע הטיפול האנטיביוטי נותרה על-כנה באלו עם קולונזיציה טרכאוברונכיאלית בעת ההקצאה האקראית (20% בזרוע הטיפול האנטיביוטי לעומת 27% בזרוע הפלסבו) וטרכאוברונכיטיס בעת ההקצאה האקראית (32% לעומת 33%, בהתאמה).

שיעורים חריגים חמורים על-רקע המחקר תועדו בשיעור נמוך יותר בקבוצת הטיפול האנטיביוטי לעומת קבוצת הפלסבו (1.7% לעומת 0.9%). יתרה מזאת, החוקרים מצאו כי נזק כלייתי חד תועד ב-24 חולים בזרוע הפלסבו, בהשוואה ל-11 חולים בזרוע הטיפול ב- Amikacin.

ממצאי המחקר מאשרים את הפעילות הישירה של טיפול ב- Amikacin בשיאוף על הריאות בחולים מונשמים,

N Engl J Med, Nov 30, 2023

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • עדויות חדשות תומכות בבטיחות Tenecteplase לטיפול באירוע מוחי איסכמי בילדים (Neurology)

    עדויות חדשות תומכות בבטיחות Tenecteplase לטיפול באירוע מוחי איסכמי בילדים (Neurology)

    במאמר שפורסם בכתב העת Neurology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש מהן עולה כי Tenecteplase מהווה טיפול בטוח במקרים של אירוע מוחי איסכמי עורקי בילדות. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מתן תוך-ורידי של Tenecteplase משמש יותר ויותר לטיפול במבוגרים עם אירוע מוחי איסכמי עורקי, אך פרופיל הסיכון במקרים של אירוע מוחי בילדות אינו ידוע. מטרת […]

  • טיפול אנטיביוטי אינו מלווה בסיכון מוגבר לדמנציה בקשישים (Neurology)

    טיפול אנטיביוטי אינו מלווה בסיכון מוגבר לדמנציה בקשישים (Neurology)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Neurology עולה כי אין קשר בין טיפול אנטיביוטי ובין סיכון מוגבר לדמנציה או ליקוי קוגניטיבי במבוגרים בריאים בגילאי 70 שנים ומעלה. עם זאת, החוקרים מהרווארד מדווחים כי ייתכן ומשך המעקב אחר המשתתפים במחקר לא היה ארוך דיו בכדי לזהות השפעות ארוכות טווח של טיפול אנטיביוטי על הזדקנות קוגניטיבית. החוקרים השלימו […]

  • הערכת בטיחות ויעילות טיפול במעכבי SGLT-2 בחולים מאושפזים (Diabetes Care)

    הערכת בטיחות ויעילות טיפול במעכבי SGLT-2 בחולים מאושפזים (Diabetes Care)

    מתוצאות סקירה שיטתית ומטה-אנליזה להערכת בטיחות ויעילות מעכבי SGLT-2 (או Sodium Glucose Cotransporter) בחולים מאושפזים עולה כי הטיפול התרופתי מלווה בשיעורים גבוהים יותר מספרית של אירועי קטואצידוזיס, אך בשל שיעורים נמוכים של סיבוך זה דרושים מחקרים נוספים בנושא. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין נתונים אודות בטיחות ויעילות מעכבי SGLT-2 בחולים מאושפזים. מטרתם כעת הייתה […]

  • טיפול אנטיביוטי ארוך-טווח מלווה בסיכון מוגבר לדלקת מפרקים שגרונית (Rheumatology)

    טיפול אנטיביוטי ארוך-טווח מלווה בסיכון מוגבר לדלקת מפרקים שגרונית (Rheumatology)

    טיפול אנטיביוטי ארוך-טווח מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של דלקת מפרקים שגרונית (Rheumatoid Arthritis), כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Rheumatology. מחקר העוקבה הרטרוספקטיבי התבסס על נתונים ממאגר National Health Insurance Service-National Health Screening Cohort of Korea להערכת הקשר בין טיפול אנטיביוטי ובין הסיכון לדלקת מפרקים שגרונית. מדגם המחקר כלל 311,547 משתתפים בגילאי 40 […]

  • השוואת Fidaxomicin לעומת Vancomycin פומי לטיפול בקלוסטרידיום דיפיצילי בחולים בסיכון גבוה להישנות (Infect Control Hosp Epidemiol)

    השוואת Fidaxomicin לעומת Vancomycin פומי לטיפול בקלוסטרידיום דיפיצילי בחולים בסיכון גבוה להישנות (Infect Control Hosp Epidemiol)

    נתוני עולם אמיתי שפורסמו בכתב העת Infection Control and Hospital Epidemiology מעידים על תוצאות דומות לטיפול ב- Fidaxomicinאו Vancomycin כנגד קלוסטרידיום דיפיצילי בחולים בסיכון גבוה להישנות הזיהום החיידקי. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי זיהום בקלוסטרידיום דיפיצילי הינו זיהום נוזוקומיאלי נפוץ ומלווה בעומס רב על מערכת הבריאות עקב שיעורי הישנות גבוהים. ההנחיות הבינלאומיות משנת 2021 המליצו […]

  • השוואת Fidaxomicin לעומת Vancomycin פומי לטיפול בקלוסטרידיום דיפיצילי בחולים בסיכון גבוה להישנות (Infect Control Hosp Epidemiol)

    השוואת Fidaxomicin לעומת Vancomycin פומי לטיפול בקלוסטרידיום דיפיצילי בחולים בסיכון גבוה להישנות (Infect Control Hosp Epidemiol)

    נתוני עולם אמיתי שפורסמו בכתב העת Infection Control and Hospital Epidemiology מעידים על תוצאות דומות לטיפול ב- Fidaxomicinאו Vancomycin כנגד קלוסטרידיום דיפיצילי בחולים בסיכון גבוה להישנות הזיהום החיידקי. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי זיהום בקלוסטרידיום דיפיצילי הינו זיהום נוזוקומיאלי נפוץ ומלווה בעומס רב על מערכת הבריאות עקב שיעורי הישנות גבוהים. ההנחיות הבינלאומיות משנת 2021 המליצו […]

  • התועלת של דקסמתזון בחולי סוכרת המאושפזים בשל COVID-19 (מתוך J Clin Endocrinol Metab)

    התועלת של דקסמתזון בחולי סוכרת המאושפזים בשל COVID-19 (מתוך J Clin Endocrinol Metab)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism עולה כי טיפול בדקסמתזון לא הביא לשיפור משמעותי בהישרדות או במרווח זמן עד לשיפור קליני בחולים עם סוכרת וזיהום בקורונה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בחולי סוכרת שיעורי תמותה גבוהים יותר עקב COVID-19 בהשוואה לאוכלוסייה הכללית. דקסמתזון עשוי להחמיר היפרגליקמיה בחולי סוכרת ולהוביל […]

  • גורמי סיכון לכישלון טיפול אנטיביוטי אמפירי בנשים עם זיהום בדרכי השתן (J Gen Intern Med)

    גורמי סיכון לכישלון טיפול אנטיביוטי אמפירי בנשים עם זיהום בדרכי השתן (J Gen Intern Med)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of General Internal Medicine עולה כי בנשים אמבולטוריות עם זיהום ללא-סיבוכים בדרכי השתן שיעורים גבוהים של כישלון טיפול אנטיביוטי אמפירי, כאשר גורמי סיכון מרכזיים לכישלון הטיפול התרופתי כוללים זיהומים קודמים שדרשו טיפול אנטיביוטי ואתר הטיפול. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי כישלון טיפול תרופתי בזיהום ללא סיבוכים בדרכי השתן […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה