Arthritis other

הנחיות חדשות לטיפול בגאוט (Arthritis Care Res)

הנחיות חדשות מטעם ה-ACR (American College of Rheumatology) לטיפול בגאוט נועדו לשפר אץ הטיפול בחולים ע”י המלצות ברורות לרופאים בנוגע לטיפולים להפחתת חומצה אורית (כולל דיאטה ושינוי אורחות חיים), התייחסות לטיפול ב-CTGA (Chronic Tophaceous Gouty Arthropathy), נוגדי-דלקת לשיכוך כאבים להקלה על התקפי גאוט וטיפולי מונע.

ההנחיות החדשות התפרסמו במהדורת אוקטובר של כתב העת Arthritis Care & Research וכוללות התייחסות לתרופות חדשות Febuxostate ו-Pedloticase, שאושרו לאחרונה לטיפול בגאוט ועדיין לא זכו להתייחסות בהנחיות ה-EULAR (European League Against Rheumatism) או ה-British Society for Rheumatology.

המומחים מסבירים כי זוהי הפעם הראשונה מזה 78 שנים בה ה-ACR פרסמו הנחיות לטיפול בגאוט.

בחלק הראשון של ההנחיות מתמקדים המומחים בהיפראוריצמיה ו-CTGA. ההמלצה העיקרית היא להדרכה אינטנסיבית יותר של החולים בנוגע לתזונה, שינוי אורחות חיים, יעדי טיפול וטיפול במחלות נלוות; אלו כוללות המלצות תזונתיות ספציפיות.

המומחים מספקים רשימה של מחלות רקע וסדרה של המלצות לשינוי אורחות חיים והרגלי תזונה , הצפויים לסייע לרופאים ביום-יום.

חולים רבים מאמינים כי שינוי תזונתי בלבד מספק לטיפול בגאוט. אמנם יש לדיאטה חשיבות רבה בהפחתת חומצה אורית ליעד הרצוי, כאשר לכל הפחות הסף המינימאלי הוא מתחת ל-6 מ”ג לד”ל. המומחים ממליצים לנטר את רמות חומצה אורית באופן קבוע בחולי גאוט.

בחולה הממוצע במחקרים הקליניים רמות חומצה אורית נעו בטווח 9.5-10 מ”ג לד”ל. גם דיאטה אידיאלית והפחתת צריכת אלכוהול צפויים להביא להפחתת רמות חומצה אורית בהיקף של 10-15% בלבד, ירידה שלא צפויה להביא לרמות חומצה אורית של 6 מ”ג לד”ל. לעיתים קרובות חולים נדרשים לטיפול בתרופות להפחתת חומצה אורית, שיסייעו להם להגיע ליעדי המטרה.

הנחיות ה-ACR ממליצות על טיפול במעכבי Xanthine Oxidase, דוגמת אלופורינול, כטיפול תרופתי קו-ראשון להפחתת חומצה-אורית. היעד המומלץ הוא להפחית את רמות חומצה אורית אל מתחת ל-6 מ”ג לד”ל, והמינון ההתחלתי של אלופורינול לא יעלה על 100 מ”ג ליום. בהמשך יש להעלות את מינון האחזקה, וניתן בבטחה לעלות על 300 מ”ג ליום, גם בחולים עם מחלת כליות כרונית.

לעיתים קרובות רופאים מתחילים טיפול באלופורינול במינון גבוה מדי, אך טיפול האחזקה ניתן במינונים נמוכים מדי. כעת המומחים ממליצים בבירור על התחלת טיפול לאט, והעלאה איטית במינון. למניעת רעילות אלופורינול, ההנחיות ממליצות לשקול בדיקות HLA-B*5801 בחולים בסיכון גבוה במיוחד לתופעת לוואי חמורה של הטיפול.

באשר ל-CTGA, ההנחיות ממליצות על טיפול משולב, עם מעכב אחד של Xanthine Oxidase (אלופורינול או Febuxostate) ותכשיר אוריקוזורי אחד, כאשר לא משיגים את יעדי חומצה אורית. הם ממליצים על מתן Probenecid כטיפול קו-ראשון חלופי להפחתת חומצה אורית במקרים בהם ישנה התווית-נגד או אי-סבילות לטיפול בלפחות מעכב אחד של Xanthine Oxidase. הם גם ממליצים על Pegloticase בחולים עם גאוט חמור, שאינם מגיבים לטיפול סטנדרטי.

בחלק השני של ההנחיות מתייחסים המומחים לטיפול וטיפול נוגד-דלקת מניעתי בחולים עם התקף גאוט. הנחיות אלו ממליצות על התחלת טיפול תרופתי בתוך 24 שעות מהופעת התקף גאוט, תוך המשך טיפול בתרופות להפחתת חומצה אורית.

נוגדי-דלקת שאינם סטרואידים, סטרואידים או טיפול פומי בקולכיצין מהווים את טיפול הבחירה המומלץ בהתקפי גאוט, ושילוב טיפולים אלו עשוי לשמש במצבים חמורים או בהעדר תגובה לטיפול.

למניעת התקפי גאוט העשויים להופיע בשלבים המוקדמים של טיפול להפחתת חומצה אורית, ההנחיות ממליצות על טיפול פומי בקולכיצין או טיפול במינון נמוך בנוגדי-דלקת שאינם סטרואידים, במידה ואין התווית-נגד או חוסר סבילות של הטיפול.

Arthritis Care Res. 2012;64:1431-1446

Arthritis Care Res. 2012;64: 1447-1461

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • סיכון מוגבר לנזק מפרקי היקפי בשמאליים עם דלקת מפרקים פסוריאטית

    סיכון מוגבר לנזק מפרקי היקפי בשמאליים עם דלקת מפרקים פסוריאטית

    בחולים שמאליים עם דלקת מפרקים פסוריאטית תועד סיכון מוגבר לנזק היקפי בבדיקות הדמיה, בפרט בידיים, עם השפעה גדולה יותר בצד שמאל, כך עולה מנתונים שפורסמו במהלך הכנס השנתי מטעם Spondyloarthritis Research and Treatment Network. המחקר מבוסס על נתונים אודות 359 חולים (57% גברים) עם דלקת מפרקים פסוריאטית שהיו במעקב לאורך חציון של 14 שנים. בתחילת […]

  • מחלות רקע רבות עשויות להשפיע משמעותית על הפרוגנוזה של סקלרודרמה

    מחלות רקע רבות עשויות להשפיע משמעותית על הפרוגנוזה של סקלרודרמה

    במאמר שפורסם בכתב העת ACR Open Rheumatology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש מהן עולה כי בחמישית מהחולים עם סקלרודרמה ישנן מחלות רקע רבות, בעיקר מחלות לב וכלי דם וגורמי סיכון משמעותיים למחלות לב וכלי דם. נוכחות מחלות רקע רבות מלווה בשיעורי הישרדות נמוכים והפרעה בתפקוד הגופני. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את השכיחות וההשפעה […]

  • חיסון רקומביננטי כנגד הרפס זוסטר עשוי להפחית סיכון לתמותה בחולים עם דלקת מפרקים

    חיסון רקומביננטי כנגד הרפס זוסטר עשוי להפחית סיכון לתמותה בחולים עם דלקת מפרקים

    לחיסון רקומביננטי כנגד הרפס זוסטר לא הייתה השפעה משמעותית על הסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים אך לווה בירידה בסיכון לתמותה מכל-סיבה בחולים עם מחלות דלקתיות בתיווך מערכת החיסון שטופלו במעכבי JAK, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Medical Virology. התועלת ההישרדותית הייתה בולטת במיוחד בנשים ובקשישים בגילאי 65 שנים ומעלה. המחקר מבוסס על […]

  • השמנה מלווה בסיכויים נמוכים יותר להשגת הפוגה בחולים עם דלקת מפרקים שגרונית מוקדמת

    השמנה מלווה בסיכויים נמוכים יותר להשגת הפוגה בחולים עם דלקת מפרקים שגרונית מוקדמת

    בחולים עם דלקת מפרקים שגרונית (Rheumatoid Arthritis) והשמנת-יתר תועד סיכון מוגבר לכישלון מאמצים להשגת הפוגה במחלת המפרקים לאחר שישה חודשים מהתחלת טיפול במתוטרקסט, ללא תלות בנוכחות מחלות רקע אחרות, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת RMD Open. החוקרים בחנו את הנתונים ממחקר מקרה-ביקורת מבוסס-אוכלוסייה על-בסיס מאגר Swedish Rheumatology Quality Register להערכת הקשר בין […]

  • השפעה שלילית של דיכאון על תגובה לטיפול בחולים עם ספונדילוארתריטיס אקסיאלי

    השפעה שלילית של דיכאון על תגובה לטיפול בחולים עם ספונדילוארתריטיס אקסיאלי

    בחולים עם אבחנה של ספונדילוארתריטיס אקסיאלי ותסמיני דיכאון בדרגה בינונית-עד-חמורה תועדו סיכויים נמוכים יותר להשגת פעילות מחלה נמוכה ומחלה לא-פעילה לאחר התחלת טיפול סיסטמי, בהשוואה לחולים עם המחלה הריאומטית וללא תסמיני דיכאון או עם תסמיני דיכאון קלים בלבד, כך על-פי תוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת RMD Open. המחקר התצפיתי נועד לבחון את ההשפעה של […]

  • ההשפעה של לופוס עורי על איכות החיים של החולים

    ההשפעה של לופוס עורי על איכות החיים של החולים

    מנתונים שפורסמו בכתב העת Journal of the European Academy of Dermatology and Venereology עולה כי ללופוס עורי השפעה משמעותית על איכות החיים של החולים, באופן בלתי-תלוי ומצטבר בחולים עם SLE (או Systemic Lupus Erythematosus), עם עליה בדיווחים אודות הפרעות בבריאות הנפשית ומוגבלות חברתית. במטרה להבין טוב יותר את ההשפעה של אבחנה של לופוס עורי על […]

  • האם תסמונת תעלה קרפאלית הינה סמן מוקדם לדלקת מפרקים שגרונית?

    האם תסמונת תעלה קרפאלית הינה סמן מוקדם לדלקת מפרקים שגרונית?

    תסמונת תעלה קרפאלית נפוצה כפליים בחולים לפני אבחנה של דלקת מפרקים שגרונית (Rheumatoid Arthritis) בהשוואה לאלו ללא דלקת מפרקים שגרונית, רמז לכך שתסמונת תעלה קרפאלית הינה סמן מוקדם אפשרי של הסיכון לדלקת מפרקים שגרונית, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת Arthritis Care & Research. החוקרים השלימו מחקר מבוסס-אוכלוסייה שהתבסס על פרויקט Rochester Epidemiology Project, […]

התכנים המוצגים באתר זה מיועדים לאנשי צוות רפואי בלבד

אם כבר נרשמת, יש להקליד את פרטי הזיהוי שלך