Cardiomiopathy & Cardiology

ההשפעה של חשיפה תוך-רחמית לחסמי ביתא על התוצאות סביב הלידה בנשים עם מחלת לב (Int J Cardiol)

בנשים עם היסטוריה של מחלת לב תועד קשר בין חשיפה אימהית לחסמי ביתא ובין הסיכון לסיבוכים סביב הלידה, כאשר Labetalol לווה בסיכון הנמוך ביותר ללידת תינוק קטן לגיל ההיריון, בעוד שהממצאים תומכים בהמלצה להימנע משימוש ב-Atenolol.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חסמי ביתא משמשות לעיתים קרובות בזמן הריון, בעיקר בנשים עם מחלת לב. תרופות אלו נחשבות יחסית בטוחות, אם כי אין עדויות רבו בנושא. בהעדר נתונים אודות הבדלים בין תרופות שונות ממשפחת חסמי ביתא, במחקר הנוכחי הם ביקשו להתעמק בנקודה זו.

החוקרים התבססו על נתונים ממאגר Registry of Pregnancy And Cardiac Disease, מאגר פרוספקטיבי עולמי של הריונות בנשים עם מחלת לב מבנית, להערכת סיבוכים סביב הלידה (תינוק קטן לגיל ההיריון, משקל לידה, מומי לב מולדים ותמותה סביב הלידה) בהשוואת נשים עם חשיפה לחסמי ביתא ונשים ללא חשיפה לתרופות אלו, כמו גם הבדלים בין תכשירים שונים ממשפחת חסמי ביתא. ניתוח רב-משתני שימש להערכת הבדלים בהשפעה של חסמי ביתא על משקל הלידה, לידת תינוק קטן לגיל הריון ומומי לב מולדים, לאחר תקנון לערפלנים אפשריים.

מהנתונים עולה כי חסמי ביתא שימשו ב-875 (15.2%) הריונות במאגר ROPAC, כאשר Metoprolol (323 הריונות, 37%) ו-Bisoprolol (261 הריונות, 30%) היו התכשירים הנפוצים בשימוש.

בנשים עם חשיפה לחסמי ביתא תועדה שכיחות גבוהה יותר של לידת תינוק קטן לגיל הריון (15.3% לעומת 9.3%, P<0.001) ומומי לב מולדים (4.7% לעומת 2.7%, p=0.001). שיעורי תמותה סביב הלידה לא היו שונים משמעותית (1.4% לעומת 1.9%, p=0.272).

הבדל הממוצע המתוקן במשקל הלידה עמד על 177- גרם (5.8%-), כאשר הסיכון ללידת תינוק קטן לגיל הריון היה גבוה פי 1.7 (יחס סיכויים מתוקן של 1.7, רווח בר-סמך 95% של 1.3-2.1) והסיכון למומי לב מולדים היה גבוה יותר מכפליים (יחס סיכויים מתוקן של 2.3, רווח בר-סמך 95% של 1.6-3.5).

בהשוואה ל-Metoprolol, טיפול ב-Labetalol (יחס סיכויים של 0.2, רווח בר-סמך 95% של 0.1-0.4)  לווה בסיכוי מופחת ללידת תינוק קטן לגיל היריון, כאשר Atenolol לווה בסיכון הגבוה ביותר (יחס סיכויים של 2.3, רווח בר-סמך 95% של 1.1-4.9).

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים על קשר בין חשיפה תוך-רחמית לחסמי ביתא ובין סיכון לסיבוכים סביב הלידה, עם עדיפות ל-Labetalol והמלצה להימנע מ-Atenolol בנשים הרות עם מחלת לב.

Int J Cardiol, Sep 1, 2024

 

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם Buprenorphine-Naloxone בטוח יותר מ-Buprenorphine לבדו בהיריון? (JAMA)

    האם Buprenorphine-Naloxone בטוח יותר מ-Buprenorphine לבדו בהיריון? (JAMA)

    מתן Buprenorphine בשילוב עם Naloxone בזמן היריון מלווה בסיכון מופחת לתסמונת גמילה ביילוד ואשפוז יילודים ביחידת טיפול נמרץ, בהשוואה למתן Buprenorphine לבדו, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA. מהנתונים עולה כי אין הבדל משמעותי בשיעור המומים המולדים המג’וריים בין שתי אפשרויות הטיפול. החוקרים השלימו מחקר מבוסס-אוכלוסייה שהתבסס על נתונים אודות מבוטחי מדיקייד […]

  • חשיפה לרעב לפני הלידה מלווה בסיכון מוגבר כפליים לסוכרת מסוג 2 בבגרות (Science)

    חשיפה לרעב לפני הלידה מלווה בסיכון מוגבר כפליים לסוכרת מסוג 2 בבגרות (Science)

    חשיפה לפני הלידה לחסר קיצוני במזון מלווה בעליה של למעלה מכפליים בסיכון להתפתחות סוכרת מסוג 2 בבגרות, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Science. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הקשר ארוך הטווח בין חשיפה לפני הלידה לרעב ובין הסיכון לסוכרת מסוג 2 בבגרות באמצעות נתונים מההולודומר, הרעב מעשה ידי אדם באוקראינה. בשנים 1932-1933 המשטר […]

  • האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    מתוצאות מחקר חדש בראשות דר’ יעל לוסטיג מהמרכז הרפואי שיבא ברמת גן עולה כי Xanthelasma Palpebrarum, המתאפיינת בנגעים צהבהבים על העפעפיים, אינה מלווה בסיכון מוגבר לדיסליפדימיה או מחלות לב וכלי דם. החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת במרכז יחיד בישראל ובחנו את הנתונים אודות 35,452 משתתפים (גיל ממוצע של 52.2 שנים, 69% גברים) שעברו בדיקות סקר רפואיות […]

  • יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    בקשישים עם יתר לחץ דם שאינו מטופל עליה של 36% בסיכון למחלת אלצהיימר, בהשוואה לאלו ללא יתר לחץ דם ועליה של 42% בסיכון למחלת אלצהיימר לעומת אלו עם יתר לחץ דם מטופל, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Neurology. החוקרים השלימו מטה-אנליזה להערכת נתונים אודות 31,250 משתתפים בגילאי 60 שנים ומעלה (גיל ממוצע של […]

  • ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 3: בקרב מטופלים הנוטלים נוגדי קרישה, הסיכונים הטרומבוטיים מחד גיסא, והדימומיים מאידך גיסא, מתחרים זה בזה ומובילים לתהליך קבלת החלטות מורכב סביב תקופת הניתוח. נביא כאן את ההנחיות של המכללה האמריקנית לרופאי חזה לייעול הניהול הסב-ניתוחי (Perioperative) של טיפול נוגד קרישה. לפי הנחיות אלו, התקופה הסב-ניתוחית מתחילה שבוע לפני ההתערבות, ומסתיימת כ-4 שבועות לאחר מכן.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה