Cardiomiopathy & Cardiology

גורמי סיכון לאירוע מוחי איסכמי בחולים עם פרפור פרוזדורים לאחר TAVI (מתוך Am J Cardiol)

שבץ

מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Cardiology עולה גורמי סיכון לאירוע מוחי איסכמי בחולים עם הופעת פרפור פרוזדורים בחולים לאחר TAVI (או Transcatheter Aortic Valve Implantation) כוללים היסטוריה של תסחיף סיסטמי קודם או טיפול באנטגוניסטים לוויטמין K לפני הפרוצדורה לטיפול במסתם הוותין.

בחולים עם פרפור פרוזדורים לאחר TAVI שלקחו חלק במחקר ENVISAGE-TAVI AF, היארעות אירועים מוחיים איסכמיים ואירוע מוחי מכל סוג הייתה נמוכה יותר מספרית בקרב מטופלים ב-Edoxaban לעומת אנטגוניסטים לוויטמין K. במחקר הנוכחי ביקשו החוקרים לזהות גורמי סיכון הקשורים עם אירוע מוחי איסכמי בחולים שקיבלו לפחות מנה אחת של Edoxaban או אנטגוניסטים לוויטמין K.

מבין 1,377 חולים, 41 (3.0%) אובחנו עם אירוע מוחי איסכמי ו-1,336 (97%) לא פיתחו סיבוך זה; המאפיינים הדמוגרפיים והקליניים היו מאוזנים היטב בין שתי הקבוצות. מרבית המקרים תוארו בתוך 180 ימים מפרוצדורת TAVI בקרב מטופלים ב-Edoxaban (57.9%) או בקרב אלו שטופלו באנטגוניסטים לוויטמין K (68.2%).

שיעורי אירוע מוחי איסכמי עמדו על 2.0 מקרים ל-100 שנות-אדם בזרוע הטיפול ב-Edoxaban לעומת 2.7 מקרים ל-100 שנות-אדם עם אנטגוניסטים לוויטמין K. מניתוח הנתונים עלה כי היסטוריה של תסחיף סיסטמי (יחס סיכון של 2.96, רווח בר-סמך 95% של 1.26-7.00) וטיפול באנטגוניסטים לוויטמין K לפני TAVI (יחס סיכון של 2.17, רווח בר-סמך 95% של 1.12-4.20) נקשרו עם סיכון מוגבר לאירוע מוחי איסכמי.

החוקרים מסכמים וכותבים כי למרות שההיארעות הכוללת של אירוע מוחי איסכמי נמוכה בחולים עם פרפור פרוזדורים תחת Edoxaban או אנטגוניסטים לוויטמין K לאחר פרוצדורת TAVI מוצלחת, באלו עם היסטוריה של תסחיף סיסטמי או טיפול באנטגוניסטים לוויטמין K לפני TAVI תועד סיכון מוגבר לאירוע מוחי איסכמי לאחר הפרוצדורה הלבבית.

Am J Cardiol, Jul 18, 2024

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם תסמונת שחלות פוליציסטיות מלווה בסיכון מוגבר למחלות מטבוליות וקרדיווסקולאריות? (J Clin Endocrinol Metab)

    האם תסמונת שחלות פוליציסטיות מלווה בסיכון מוגבר למחלות מטבוליות וקרדיווסקולאריות? (J Clin Endocrinol Metab)

    בנשים עם תסמונת שחלות פוליציסטיות סיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2, מחלת כבד סטאטוטית משנית להפרעה מטבולית ומחלות לב וכלי דם, אם כי הסיכון משתנה כתלות בפנוטיפ תסמונת שחלות פוליציסטיות, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מאפייני תסמונת שחלות פוליציסטיות כוללים תנגודת לאינסולין, ללא תלות […]

  • האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    מתוצאות מחקר חדש בראשות דר’ יעל לוסטיג מהמרכז הרפואי שיבא ברמת גן עולה כי Xanthelasma Palpebrarum, המתאפיינת בנגעים צהבהבים על העפעפיים, אינה מלווה בסיכון מוגבר לדיסליפדימיה או מחלות לב וכלי דם. החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת במרכז יחיד בישראל ובחנו את הנתונים אודות 35,452 משתתפים (גיל ממוצע של 52.2 שנים, 69% גברים) שעברו בדיקות סקר רפואיות […]

  • יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    בקשישים עם יתר לחץ דם שאינו מטופל עליה של 36% בסיכון למחלת אלצהיימר, בהשוואה לאלו ללא יתר לחץ דם ועליה של 42% בסיכון למחלת אלצהיימר לעומת אלו עם יתר לחץ דם מטופל, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Neurology. החוקרים השלימו מטה-אנליזה להערכת נתונים אודות 31,250 משתתפים בגילאי 60 שנים ומעלה (גיל ממוצע של […]

  • ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 3: בקרב מטופלים הנוטלים נוגדי קרישה, הסיכונים הטרומבוטיים מחד גיסא, והדימומיים מאידך גיסא, מתחרים זה בזה ומובילים לתהליך קבלת החלטות מורכב סביב תקופת הניתוח. נביא כאן את ההנחיות של המכללה האמריקנית לרופאי חזה לייעול הניהול הסב-ניתוחי (Perioperative) של טיפול נוגד קרישה. לפי הנחיות אלו, התקופה הסב-ניתוחית מתחילה שבוע לפני ההתערבות, ומסתיימת כ-4 שבועות לאחר מכן.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה