במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי הסיכון לאירוע מוחי איסכמי לאורך ארבע שנים לאחר סגירת PFO (או Patent Foramen Ovale) שגרתית בשל אירוע מוחי קריפטוגני היה דומה לזה שתועד במחקרים קליניים, אך נותר גבוה יותר בהשוואה לאוכלוסייה הכללית.
ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי סגירה מילעורית של PFO מהווה את גישת הטיפול המומלצת כיום בחולים בגילאי 18-60 שנים עם אירוע מוחי קריפטוגני אשר בסיכוי גבוה מיוחס לפגם המולד. אין נתונים רבים באשר לסיכון להישנות אירוע מוחי לאחר סגירת PFO מחוץ למחקרים קליניים ומטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את שיעורי הישנות אירוע מוחי לאחר סגירת PFO על-בסיס נתונים ממאגרי רישום מבוססי-אוכלוסייה בדנמרק.
מחקר העוקבה כלל את כל החולים לאחר סגירת PFO בין 2008 עד 2021 (1,162 חולים) וביקורות מהאוכלוסייה הכללית התואמות בשנת לידה ומין (11,620 ביקורות). החוקרים חישבו את הסיכון האבסולוטי והיחסי לאירוע מוחי איסכמי בתוך ארבע שנים מסגירת PFO.
מהממצאים עולה כי הסיכון האבסולוטי לאירוע מוחי איסכמי בחולים לאחר סגירת PFO בהשוואה לביקורות עמד על 1.4% לעומת 0.1% לאחר שנה אחת, 1.4% לעומת 0.2% לאחר שנתיים, 2.2% לעומת 0.4% לאחר שלוש שנים ו-2.5% לעומת 0.4% לאחר ארבע שנים.
מניתוח הנתונים עלה כי הסיכון האבסולוטי לאירוע מוחי איסכמי בתוך ארבע שנים מסגירת PFO היה גבוה ב-2.1% (רווח בר-סמך 95% של 0.9-3.3%) בחולים לאחר סגירת PFO, בהשוואה לאוכלוסייה הכללית, הבדל המקביל ליחס סיכון מתוקן של 6.3 (רווח בר-סמך 95% של 3.1-12.6).
החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים כי בחולים לאחר סגירת PFO בשל אירוע מוחי קריפטוגני סיכון מוגבר פי שש לאירוע מוחי איסכמי, בהשוואה לאוכלוסייה הכללית.
מה הסיבה?
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!