במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Oncology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי הוספת Oxaliplatin לטיפול המשלים בחולים עם סרטן מעי גס בשלב II בסיכון גבוה לא הובילה לשיפור ההישרדות הכוללת.
הטיפול המשלים כנגד סרטן מעי גס בשלב III כולל משלב כימותרפי של Fluoropyrimidine ו- Oxaliplatin (משטר FPOX). משטר טיפול זה עשוי להועיל לחולים עם סרטן מעי גס בשלב II בסיכון גבוה. הם השלימו ניתוח סטטיסטי של מחקרי MOSAIC ו-C-07 להערכת FPOX לטיפול בחולים עם סרטן מעי גס בשלב II בדרגת סיכון גבוהה לפי גורמים פרוגנוסטיים, מספר גורמי סיכון גבוה והסיווג הקלינופתולוגי הנוכחי על-פי שלב המחלה ומספר קשריות לימפה שנבחנו.
מדגם המחקר כלל 1595 חולים עם סרטן מעי גס בשלב II שקיבלו טיפול ב-Fluoropyrimidine או משלב FPOX. ניתוח סטטיסטי שימש להערכת התועלת ההישרדותית של Oxaliplatin.
מניתוח רב-משתני עלה כי גורמים פרוגנוסטיים בלתי-תלויים כללו מין, גיל, חסימה/פרפורציה וצד הגידול. זוהתה אינטראקציה משמעותית בהישרדות הכוללת בין שלב המחלה ובין קבוצת הטיפול הכימותרפי עם יחסי סיכון של 1.03 בחולים עם מחלה בשלב II (רווח בר-סמך 95% של 0.82-1.29) ושל 0.82 בחולים עם מחלה בשלב III (רווח בר-סמך 95% של 0.73-0.92).
לא תועדה תועלת להוספת Oxaliplatin לטיפול ב-Fluoropyrimidine עם כל הגורמים הפרוגנוסטיים. מספר גורמי הסיכון הגבוה שנבחנו לא ניבא תועלת לטיפול ב- Oxaliplatin.
על-פי סיווג קליני-פתולוגי כמקובל קיום, לא תועדה תועלת ל- Oxaliplatin מבחינת הישרדות כוללת (יחס סיכון של 0.86, רווח בר-סמך 95% של 0.63-1.18).
החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מציעים כי אין מקום להוספת Oxaliplatin כחלק סטנדרטי מהטיפול הכימותרפי המשלים בחולים עם סרטן מעי גס בשלב II, גם באלו עם מחלה בדרגת סיכון גבוהה.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!