במאמר שפורסם בכתב העת PLoS One מדווחים חוקרים מסין על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי רמות טריגליצרידים מוגברות משמעותית בחולים הסובלים מדיכאון, ממצאים העשויים להסביר את הסיכון המוגבר למחלות לב וכלי דם ומחלות צרברווסקולאריות בחולים עם הפרעת מצב הרוח.
ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים מצאו קשר בין דיכאון ובין דיסליפידמיה, העלולה להוביל לעליה בסיכון לאירוע מוחי ומחלת לב כלילית. מטרתם כעת הייתה לסכם באופן כמותי את הנתונים הקליניים להשוואת ריכוזי טריגליצרידים בדם היקפי בין חולים עם הפרעת דיכאון מג'ורי ובין ביקורות בריאות.
החוקרים ערכו חיפוש במאגרי PubMed, EMBASE, PsycINFO ו-Cochrane Database לזיהוי מחקרים שפורסמו עד מרץ 2023. הם גם בחנו את רשימת המקורות של המאמרים הרלבנטיים. מכלל המחקרים המתאימים הם מיצו את הנתונים אודות ריכוזי טריגליצרידים.
הסקירה כללה 38 מחקרים שבחנו את ריכוזי טריגליצרידים בדם היקפי ב-2,604 משתתפים עם הפרעת דיכאון מג'ורית וב-3,272 ביקורות בריאות (הבדל ממוצע מתוקן של 0.31, רווח בר-סמך 95% של 0.16-0.46).
מניתוח לפי תתי-קבוצות עלו הבדלים משמעותיים בריכוזי טריגליצרידים בין חולים עם הפרעת דיכאון מג'ורית ובין ביקורות בריאות כתלות בגיל, מדד מסת הגוף וטיפול תרופתי (p<0.05), אך לא תועדו הבדלים בין הקבוצות.
החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים כי רמות טריגליצרידים גבוהות יותר משמעותית בחולים הסובלים מדיכאון וייתכן וזהו הגורם לסיכון המוגבר לאירועים קרדיווסקולאריים וצרברווסקולאריים במטופלים עם דיכאון.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!