Congestive heart failure

Telemedicine מזרזת טיטור Carvedilol בחולי CHF (מתוך Am Heart J)

ממחקר חדש עולה כי טיטור Carvedilol בחולי Cogestive Heart Failure (CHF) באמצעות Automated Telemedicine דומה ביעילותה לטיטרציה בקליניקה ומקצרת כמעט במחצית את משך הזמן הדרוש להשגת מינון אופטימלי.

מתוצאות אלו עולה כי מערכות רפואה טלפוניות אוטומטיות יכולות לשפר את הטיפול התרופתי בחולי CHF ומחלות כרוניות אחרות. חסמי ביתא ניתנים רק ל-35-48% מחולי CHF, ולרוב המינון הניתן למטופלים אינו אופטימלי.

בכדי לבחון אם מערכות טלפוניות אוטומטיות הקרויות TeleWatch יוכלו לשפר את הטיטרציה Carvedilol, חילקו החוקרים 49 חולים עם הפרעה בתפקיד סיסטולי חדרי בדרגה 2 ו-3 לפי NYHA, לטיטרציה בקליניקה בלבד או לביקורים בקליניקה עם ניטור Telewatch.

כל המשתתפים ביקרו בקליניקה פעמיים בשבוע במהלך תקופת הטיטרציה, ולאחר מכן אחת לחודש לאחר השלמת הטיטרציה. המשתתפים בקבוצת Telewatch זכו גם למעקב יומי.

במסגרת מערכת Telewatch המשתתפים מדדו בעצמם את הדופק, המשקל ולחץ הדם ולאחר מכן התבקשו להשיב על 12-15 שאלות שנוסחו מראש באשר להחמרה של CHF, היצמדות לטיפול התרופתי ותופעות לוואי של התרופות.

הרופאים החליטו פעם או פעמיים בשבוע על הטיטרציה בהתבסס על הנתונים שנאספו בטלפונים או בביקורים בקליניקה וסוכמו ע”י האחות. הם השתמשו באלגוריתם לקבל החלטות באשר לטיטור. לא ביצעו טיטרציה במקרים שהחולה לא ענה על פרמטרים שהוגדרו מראש, שנחשבו לניסיון טיטרציה כושל. טיפול כושל הוגדר גם כאשר המטופל לא יכל לסבול את המינון המוגבר. לאחר שני ניסיונות כושלים, לא בוצעו עוד ניסיונות טיטרציה.

מינון היעד, או המינון המקסימלי הנסבל, הושג לאחר 63.7 ימים בממוצע ב-24 מטופלים בקבוצת הביקורת, בהשוואה ל-33.6 ימים ב-25 המטופלים בקבוצת TeleWatch. המינון הסופי הממוצע לא היה שונה סטטיסטית בין שתי הקבוצות.

במהלך המחקר נרשמו 5 אירועים חמורים, כולם במטופלים שקיבלו את המינון הנמוך ביותר של התרופה. 4 מהאירועים החמורים הופיעו בקבוצת Telewatch, אך המערכת זיהתה הידרדרות קלינית בשני מטופלים נוספים עוד לפני שהם יצרו קשר עם הרופא.

האפשרות לבצע בהצלחה את הטיטרציה מרחוק בדומה לטיטרציה בביקורים במרפאות, משליכה לא רק על טיטרציה של Carvedilol בחולי CHF, אלא גם על מגוון תרופות להן יעילות התלויה מינון אך גם תופעות לוואי משמעותיות.

Am Heart J 2006;151:e1-844.e10.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • חשיבות טיפול מוקדם לאיזון יתר לחץ דם

    חשיבות טיפול מוקדם לאיזון יתר לחץ דם

    בחולים עם יתר לחץ דם לא-מטופל או לא-מאוזן שהחלו טיפול תרופתי מונותרפי לאיזון לחץ דם במהלך החודש הראשון לאחר האבחנה תועד סיכוי גבוה יותר להשגת איזון לחץ דם בתוך שישה חודשים, בהשוואה לאלו שהחלו בטיפול בשלב מאוחר יותר, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Hypertension. למרות שאיזון לחץ הדם נשמר לאורך 30 חודשים, בלמעלה מ-30% […]

  • כריתת אדרנל במקרים של MACS עשויה לשפר את איזון לחץ הדם

    כריתת אדרנל במקרים של MACS עשויה לשפר את איזון לחץ הדם

    בחולים עם אינסידנטלומה חד-צדדית של האדרנל עם MACS (או Mild Autonomous Cortisol Secretion), כריתת אדרנל מהווה התערבות נסבלת היטב ויעילה בהפחתת או הפסקת טיפול תרופתי לאיזון יתר לחץ דם, תוך שמירה על מדדי לחץ דם בטווח התקין, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת The Lancet Diabetes & Endocrinology. החוקרים השלימו את המחקר בבתי חולים […]

  • טיפול קדם-ניתוחי במעכבי SGLT-2 מלווה בסיכון נמוך יותר לנזק כלייתי חד לאחר-ניתוח

    טיפול קדם-ניתוחי במעכבי SGLT-2 מלווה בסיכון נמוך יותר לנזק כלייתי חד לאחר-ניתוח

    טיפול קדם-ניתוחי בתרופות ממשפחת מעכבי SGLT-2 (או Sodium Glucose Cotransporter) הפחית את הסיכון לנזק כלייתי חד לאר התערבות כלייתית בהיקף של 31%, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Surgery. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי דיווחי מקרים ומחקרים רטרוספקטיביים קטנים הצביעו על סיכון מוגבר לקטואצידוזיס אאוגליקמי לאחר-ניתוח ונזק כלייתי חד בחולים תחת טיפול […]

  • דיכאון מלווה בסיכון מוגבר לאי-ספיקת לב

    דיכאון מלווה בסיכון מוגבר לאי-ספיקת לב

    היסטוריה של דיכאון מלווה בעליה של 14% בסיכון להיארעות אי-ספיקת לב, בהשוואה לאלו ללא היסטוריה של דיכאון, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open, גם לאחר תקנון לגורמי סיכון ידועים לאי-ספיקת לב ומשתנים סוציו-דמוגרפיים. מחקר העוקבה כלל נתונים אודות למעלה מ-2.8 מיליון יוצאי צבא ארצות הברית (גיל חציוני של 54 שנים, […]

  • האם ישנה חשיבות למועד נטילת תרופות לאיזון לחץ דם?

    האם ישנה חשיבות למועד נטילת תרופות לאיזון לחץ דם?

    מועד נטילת תרופות לאיזון לחץ הדם במבוגרים עם יתר לחץ דם לא השפיע על הסיכון או התועלת של הטיפול התרופתי, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA. לנוכח תוצאות אלו, החוקרים קובעים כי ההחלטה אם ליטול את הטיפול התרופתי בבוקר או בשעות הלילה תתבסס על העדפות המטופלים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי שני מחקרים קודמים […]

  • היפונתרמיה מלווה בסיכון מוגבר לתמותה באשפוז

    היפונתרמיה מלווה בסיכון מוגבר לתמותה באשפוז

    בחולים עם היפונתרמיה תועדו שיעורי תמותה גבוהים יותר לאחר 30 ימים, בהשוואה לאלו עם ריכוזי נתרן תקינים בדם, ולאורך הזמן, הסיכון לתמותה פחת בחולים עם היפונתרמיה קלה; אך מגמה זו הייתה פחות בולטת באלו עם היפונתרמיה מתונה ולא תוארה כלל בחולים עם היפונתרמיה חמורה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת European Journal of Internal […]

התכנים המוצגים באתר זה מיועדים לאנשי צוות רפואי בלבד

אם כבר נרשמת, יש להקליד את פרטי הזיהוי שלך