Congestive heart failure

טיפול בסטטינים מלווה בסיכון מופחת לאי-ספיקת לב בחולים עם פרפור פרוזדורים (J Am Heart Assoc)

כולסטרול

מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of the American Heart Association עולה כי טיפול בסטטינים מלווה בסיכון מופחת לאי-ספיקת לב בחולים עם פרפור פרוזדורים.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קיימת מחלוקת באשר לשאלה אם טיפול בסטטינים עשוי להפחית את הסיכון לאי-ספיקת לב. במחקר הנוכחי הם בחנו את הקשר בין טיפול בסטטינים ובין אי-ספיקת לב בחולים עם פרפור פרוזדורים.

מדגם המחקר כלל חולים עם אבחנה חדשה של פרפור פרוזדורים בין 2010 ועד 2018, מהם 23,239 מטופלים בסטטינים ו-29,251 חולים ללא טיפול בסטטינים.

התוצא העיקרי היה היארעות אי-ספיקת לב.

לאורך חציון מעקב של 5.1 שנים, תועדו 3,673 מקרים חדשים של אי-ספיקת לב (15.8%) בקרב מטופלים בסטטינים ו-5,595 מקרים חדשים של מחלת הלב (19.1%) בחולים שלא טופלו בסטטינים.

טיפול בסטטינים לווה בסיכון מופחת ב-19% לאי-ספיקת לב יחס סיכון מתוקן של 0.81, רווח בר-סמך 95% של 0.78-0.85).

בקרב מטופלים בסטטינים, משך הטיפול בסטטינים השפיע על הסיכון להיארעות אי-ספיקת לב, כאשר בהשוואה לטיפול קצר טווח (3 חודשים עד שנתיים), תועדה ירידה הדרגתית בסיכון להיארעות אי-ספיקת לב עם טיפול במשך 2-4 שנים (יחס סיכון של 0.86, רווח בר-סמך 95% של 0.84-0.88), טיפול במשך 4-6 שנים (יחס סיכון של 0.74, רווח בר-סמך 95% של 0.72-0.76) וטיפול בסטטינים במשך 6 שנים ומעלה (יחס סיכון של 0.71, רווח בר-סמך 95% של 0.69-0.74).

החוקרים מסכמים וכותבים כי טיפול בסטטינים מלווה בסיכון מופחת להיארעות אי-ספיקת לב בקרב חולים עם פרפור פרוזדורים, עם קשר תלוי-מינון בין משך הטיפול ובין הסיכון למחלת הלב.

J Am Heart Assoc, Nov 28, 2023

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

התכנים המוצגים באתר זה מיועדים לאנשי צוות רפואי בלבד

אם כבר נרשמת, יש להקליד את פרטי הזיהוי שלך