מחקר עוקבה רטרוספקטיבי שנתוניו נאספו מ – 81 מרכזים רפואיים בארה"ב, ערך השוואה בין התוצאים של חולי אי־ספיקת לב המטופלים עם Empagliflozin לעומת Dapagliflozin.
במחקר, שממצאיו פורסמו לאחרונה בכתב העת JAMA Cardiology, החוקרים בחנו במשך שנה אחת את ההשפעה של Empagliflozin ושל Dapagliflozin על הפחתת תמותה מכל סיבה ואשפוזים בחולי אי ספיקת לב.
המחקר כלל 28,075 חולים שאובחנו עם אי־ספיקת לב שהחלו טיפול במעכבי SGLT2 ללא היסטוריה של טיפול קודם במעכבי SGLT2. התוצא העיקרי שנבדק במחקר היה הזמן עד להתפתחות התוצא המשולב של תמותה מכל סיבה או אשפוז בין היום הראשון למחקר ועד ליום ה-365 של המחקר. לאחר התאמה סטטיסטית של מאפייני הבסיס של המטופלים, נכללו 11,077 חולים בכל קבוצת טיפול. בקבוצת החולים שהחלו טיפול ב – Empagliflozin, 32.2%חוו את התוצא המשולב של תמותה מכל סיבה או אשפוז, לעומת 34.8% בקבוצת החולים שטופלו ב –Dapagliflozin (יחס סיכון [HR]=0.90, P<0.001). ההבדל בין הקבוצות נבע בעיקר משיעור אשפוזים נמוך יותר בקבוצת ה – Empagliflozin (29.7% לעומת 32.1%, בהתאמה), בעוד לא נמצא הבדל מובהק סטטיסטית בתמותה מכל סיבה בין קבוצת Empagliflozin לקבוצת Dapagliflozin (6.3% לעומת 6.9%, בהתאמה).
התוצאות היו דומות הן בחולים עם אי ספיקת לב עם מקטע פליטה ירוד (HFrEF) והן בחולים עם מקטע פליטה שמור (HFpEF). לא נמצאו הבדלים ברמות ה-HbA1c האחרונות שנמדדו או בשיעור תופעות הלוואי בין הקבוצות.
צוות המחקר סיכם כי התוצאים שנבדקו במשך שנה אחת בחולי אי־ספיקת לב מעידים כי Empagliflozin יעילה יותר באופן מובהק סטטיסטית בשיעור של כ – 10% במניעת התוצא המשולב של תמותה מכל סיבה שהיא או אשפוזים ללא קשר למקטע הפליטה, בהשוואה ל – Dapagliflozin.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!