Contraception

האם לגלולות למניעת היריון יש שיעורי היענות גדולים יותר בהשוואה לאמצעי מניעה טרנס דרמלי ? (מתוך Obstetrics and Gynecology)

ממחקר חדש, שפורסם במהדורת אוגוסט של Obstetrics and Gynecology, עולה כי נשים, שנחשבות להיות בסיכון גבוה בלהרות, נוטות יותר להמשיך להשתמש בגלולות אוראליות למניעת היריון מאשר להשתמש בטלאי עם אמצעי מניעה טרנס דרמלי.

החוקרים מצאו כי נשים המשתמשות בטלאי המשחרר אמצעי מניעה טרנס דרמלית נוטות יותר להיכנס להיריון ונוטות יותר להפסיק להשתמש בטלאי.

כמחצית ממספר ההריונות הלא מתוכננים בארצות הברית קורים ב-10% מהנשים הפוריות, שלא משתמשות באף אמצעי מניעה. אך כמחצית מנשים אלה מדווחות על כך, שהן השתמשו באמצעי מניעה כל שהוא, כשהן נכנסו להיריון.

על מנת לחקור נושא זה יותר לעומק, החוקרים בדקו אם אמצעי מניעה טרנס דרמלי יכול להיות יעיל יותר בהשוואה לגלולות למניעת היריון בהורדת תוצאות אלה. החוקרים למדו מידע על נשים, שעברו ייעוץ בנוגע לאמצעי מניעה במרכזים לתכנון הורות.

מידע היה זמין עבור 1230 נשים, שלא נטלו טיפול הורמונאלי כל שהוא למניעת היריון. רובן נחשבו להיות בסיכון גבוה להרות. 579 מהן התחילו טיפול בגלולות למניעת היריון ושאר ה-651 התחילו טיפול באמצעי מניעה טרנס דרמלי.

ל-468 נשים (38%) לא היה מגע נוסף עם המרפאה לאחר הביקור הראשון שלהן. איבוד ראשוני של מעקב היה גבוה יותר בקבוצת אמצעי המניעה הטרנס דרמלי (45.2%) לעומת בקבוצת הגלולות כאמצעי מניעה (29.5%).

המשך השימוש באמצעי מניעה מעבר לשלושת המחזורים הראשונים היה גבוה יותר משמעותית במשתמשי הגלולות (89%) לעומת משתמשי הטלאי. יתרה מכך, רק 3.3% ממשתמשי האמצעי המניעה הטרנס דרמלי ציינו כי איריטציה של העור היה הגורם, שהגביל את השימוש באמצעי טיפול זה.

בנוסף, החוקרים מצאו כי ששיעור הריונות פר 100 שנות נשים של שימוש באמצעי מניעה (נמדד על ידי Pearl index), היה 3.62 עבור שימוש בגלולות בהשוואה ל-14.84 עבור שימוש בטלאי.

למרות הפשטות והקלות של השימוש בטלאי, הוא נחשב פחות אפקטיבי בהשוואה לשימוש בגלולה. יש צורך במחקר נוסף על מנת לחקור גורמים התורמים לביצועים הפחות טובים של הטלאי.

לדברי החוקרים, המשתמשות בטלאי במחקר זה עברו יותר הריונות או יותר הפלות בעבר ולכן הן יותר עתידות להיכשל תחת כל טיפול של אמצעי מניעה הורמונאלי. זה יכול להסביר את היעילות וההיענות הנמוכה של הטלאי באוכלוסיה זו.

Obstet Gynecol J 2006;108:378-386

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • קנאביס רפואי מלווה בשיפור בכאב, עייפות ואיכות חיים בחולים עם מחלות כרוניות

    קנאביס רפואי מלווה בשיפור בכאב, עייפות ואיכות חיים בחולים עם מחלות כרוניות

    שימוש בקנאביס רפואי לווה בשיפור משמעותי באיכות החיים הקשורה לבריאות בקרב חולים עם מחלות כרוניות, לרבות הקלה בכאב כרוני, עייפות, הפרעות שינה, חרדה ודיכאון – כך עולה ממחקר פרוספקטיבי רחב היקף שפורסם בכתב העת PLoS One. מחקר QUEST הינו מחקר פרוספקטיבי, רב-מרכזי, שכלל 2000 מבוגרים (גיל ממוצע של 50 שנים, 63% נשים) עם מחלות כרוניות […]

  • שימוש בקנאביס במהלך היריון מלווה בסיכון מוגבר ללידה מוקדמת

    שימוש בקנאביס במהלך היריון מלווה בסיכון מוגבר ללידה מוקדמת

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Pediatrics עולה כי שימוש בקנאביס במהלך ההיריון מלווה בעליה של 75% בסיכון למשקל לידה נמוך, לצד עליה של 52% בסיכון ללידה מוקדמת ועליה של 57% בסיכון ללידת תינוק קטן לגיל ההיריון. החוקרים השלימו סקירה שיטתית ומטה-אנליזה של 51 מחקרים עם למעלה מ-21 מיליון משתתפים, במטרה לקבוע את הקשר בין […]

  • מה בין רמות טסטוסטרון ובין אוסטיאוארתריטיס של הברכיים בגברים ובנשים?

    מה בין רמות טסטוסטרון ובין אוסטיאוארתריטיס של הברכיים בגברים ובנשים?

    רמות טסטוסטרון גבוהות יותר מלוות בשכיחות נמוכה יותר של אוסטיאוארתריטיס של הברך בבדיקות הדמיה וסיכון מופחת לכאב ברכיים כרוני בנשים אך לא בגברים, כך עולה מתוצאות מחקר פרוספקטיבי מבוסס-אוכלוסייה, שפורסמו בכתב העת Osteoarthritis and Cartilage. החוקרים השלימו את המחקר להערכת הקשר בין רמות טסטוסטרון כולל וחופשי ובין הימצאות והיארעות אוסטיאוארתריטיס הדמייתי של הברך והימצאות כאב […]

  • התקן תוך-רחמי מפריש הורמונים אינו מעלה את הסיכון למלזמה

    התקן תוך-רחמי מפריש הורמונים אינו מעלה את הסיכון למלזמה

    בניגוד לגלולות למניעת היריון, שימוש בהתקן תוך-רחמי הורמונאלי אינו מלווה בסיכון מוגבר למלזמה בנשים עם מנורגיה, כך מדווחים חוקרים מבית הספר לרפואה בהרווארד במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American Academy of Dermatology. החוקרים בחנו את הנתונים ממאגר TriNetX Research Network, הכולל 95 ארגונים רפואיים בין 2001 עד 2024 וזיהו נשים עם מנורגיה בגילאי […]

  • מגורים בשכונה ברמה סוציו-אקונומית נמוכה מלווים בסיכון מוגבר להידראדניטיס סופורטיבה

    מגורים בשכונה ברמה סוציו-אקונומית נמוכה מלווים בסיכון מוגבר להידראדניטיס סופורטיבה

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Dermatology מדווחים חוקרים מקליפורניה על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בקרב אלו המתגוררים בשכונות ברמה סוציו-אקונומית נמוכה סיכון מוגבר להתפתחות הידראדניטיס סופורטיבה, קשר אשר תואר בקבוצות מרקע אתני שונה. מדגם המחקר כלל 65,766 משתתפים (גיל ממוצע של 50.4 שנים, 41.8% נשים) ממרפאות עור ברשת UCSF (או University of California […]

  • חשיפה להתעללות ואלימות כלפי האם בתקופת הילדות מנבאת התנהגות אלימה בבגרות

    חשיפה להתעללות ואלימות כלפי האם בתקופת הילדות מנבאת התנהגות אלימה בבגרות

    בקרב גברים צעירים שנחשפו למעשי אלימות פיזית והתעללות של בן הזוג כלפי אימם נרשמה עליה של 45% בסיכון לכך שינקטו בעצמם במעשי אלימות כלפי בני או בנות זוגם, בהשוואה לאלו שלא נחשפו למעשי אלימות דומים, כך עולה מנתונים חדשים מבריטניה שפורסמו בכתב העת The Lancet Regional Health – Europe. החוקרים בחנו את הנתונים אודות זוגות […]

  • היפרגליקמיה ממושכת מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב בצעירים

    היפרגליקמיה ממושכת מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב בצעירים

    היפרגליקמיה ממושכת ותנגודת מוגברת לאינסולין עלולים להביא לעליה בסיכון לפגיעה במבנה ותפקוד הלב בצעירים עם מדד מסת גוף תקין, כאשר בנשים ההשפעה חמורה יותר מגברים, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Diabetes Care. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי היפרגליקמיה ותנגודת לאינסולין הם מציבים מקדימים הופעת סוכרת מסוג 2 בצעירים ומלווים בשינויים במבנה הלב וכלי הדם, […]

התכנים המוצגים באתר זה מיועדים לאנשי צוות רפואי בלבד

אם כבר נרשמת, יש להקליד את פרטי הזיהוי שלך