ממחקר שפורסם ב-The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, עולה כי תזונה דלת פחמימות יכולה לעזור בשימור תפקוד תאי בטא באנשים עם סוכרת סוג 2 קלה, מה שעשוי לאפשר לחלקם להגיע לרמות גלוקוז ביעד ללא תרופות. המחקר, שנמשך 12 שבועות וכלל 57 אנשים עם סוכרת מסוג 2 שאינם משתמשים באינסולין, הראה כי רמות C-peptide היו גבוהות משמעותית בקרב אלו שהוקצו אקראית לתזונה דלת פחמימות (~9% מסך הקלוריות) לעומת תזונה עתירת פחמימות (~55%).
מריאן יורצ'ישין, הכותבת הראשית, מציינת כי "בעוד שמחקרים אחרים הדגימו יתרונות בריאותיים מטבוליים של דיאטות דלות פחמימות, התוצאות שלנו הן הראשונות שמראות כי הגבלת פחמימות תזונתית יכולה לשפר תפקוד תאי בטא… יתרה מזאת, הדיאטה דלת הפחמימות שיפרה הפרשת האינסולין במטופלים אפרו-אמריקאים במידה רבה יותר מאשר באמריקאים לבנים."
לאחר 12 שבועות, תגובת ה-C-peptide האקוטית מקו הבסיס הייתה גבוהה פי שניים בדיאטה דלת הפחמימות לעומת הדיאטה עתירת הפחמימות. הבדל זה היה משמעותי בקרב 37 האפרו-אמריקאים שהשתתפו בניסוי, אך לא בקרב 20 האמריקאים-אירופאים.
אליסון אוורט, דיאטנית קלינית, מביעה הסתייגות מהממצאים, ומציינת "אני מסופקת אם גישה זו תהיה בת-קיימא לאדם הממוצע." היא מדגישה שכמות השומן בדיאטה דלת הפחמימות – 65% מהאנרגיה לעומת 20% בלבד בדיאטה עתירת הפחמימות – הייתה "גבוהה במיוחד… למעשה דיאטה קטוגנית", וכי במציאות אנשים עשויים לא לקבל הדרכה על צריכת שומן בריא ללב.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!