בנשים עם תסמונת שחלות פוליציסטיות היפראנדרוגנית שיעורים נמוכים יותר של הריונות ולידות חי, בהשוואה לנשים עם תסמונת שחלות פוליציסטיות ללא היפראנדרוגניזם, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Obstetrics & Gynecology.
החוקרים השלימו מחקר עוקבה רטרוספקטיבי שכלל 1,376 נשים ממחקרי PPCOS I ו-PPCOS II, כולן ענו על הקריטריונים לאבחנה של תסמונת שחלות פוליציסטיות לפי ה-National Institutes of Health. המשתתפות סווגו לקבוצה עם היפראנדרוגניזם ונשים ללא היפראנדרוגניזם על-בסיס ראיונות רפואיים, נתונים דמוגרפיים, בדיקה גופנית ובדיקות מעבדה.
התוצאים שנבחנו כללו את שיעור ההריונות הקליניים, אובדן הריון, לידות חי, סיבוכים מיילדותיים ותוצאות ביילוד. דגימות דם בצום נבחנו להערכת רמות הורמונים וכן חושבו מדדי HOMA-IR על-בסיס בדיקות סוכר ואינסולין בצום.
בקרב משתתפות עם תסמונת שחלות פוליציסטיות היפראנדרוגנית תועד מדד מסת גוף גבוה יותר (35.5 לעומת 31.9, p<0.001) ורמות אינסולין בדם גבוהות יותר (21.6 לעומת 14.7 מיקרו-יחידות בינלאומיות/מ"ל, p<0.001) לעומת נשים עם תסמונת שחלות פוליציסטיות ללא היפראנדרוגניזם.
בנשים עם תסמונת שחלות פוליציסטיות היפראנדרוגנית, לעומת נשים עם תסמונת שחלות פוליציסטיות ללא היפראנדרוגניזם, תועד שיעור נמוך יותר של הריונות (29.9% לעומת 40.2%) ולידות חי (20.1% לעומת 33.1%). בקרב משתתפות עם תסמונת שחלות פוליציסטיות היפראנדרוגנית תועדו סיכויים נמוכים יותר להשגת הריון (יחס סיכויים של 0.63, רווח בר-סמך 95% של 0.44-0.92) ולידות חי (יחס סיכויים של 0.51, רווח בר-סמך 95% של 0.34-0.76), בהשוואה לנשים עם תסמונת שחלות פוליציסטיות ללא היפראנדרוגניזם.
לא תועדו הבדלים משמעותיים בין הקבוצות בשיעורי אובדן הריון (23.9% לעומת 32.3%, P=0.06) או תוצאות ביילוד.
החוקרים מסכמים וכותבים כי אבחנה של תסמונת שחלות פוליציסטיות ללא היפראנדרוגניזם מייצגת ככל הנראה תהליך מחלה שונה עם תחלואה ייחודית ותוצאים שונים מאלו של תסמונת שחלות פוליציסטיות היפראנדרוגנית.
Obstetrics & Gynecology, Oct 2024
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!