מחקר חדש מספק עדויות עולם-אמיתי התומכות בתועלת האפשרית של אגוניסטים לקולטן ל-GLP-1, המשמשים לטיפול בסוכרת מסוג 2 והשמנת-יתר, גם למניעה של מחלת אלצהיימר, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת Alzheimer’s & Dementia.
החוקרים התבססו על נתונים מהרשומות הרפואיות הממוחשבות לזיהוי 17,104 מטופלים חדשים ב- Semaglutide ו-1,077,657 מטופלים חדשים בתכשירים אחרים לסוכרת, כולל אגוניסטים אחרים לקולטן ל-GLP-1, אינסולין, מטפורמין, מעכבי DPP-4, מעכבי SGLT-2, סולפוניל-אוריאה ותיאזולידנדיונים.
לאורך שלוש שנים, טיפול ב- Semaglutide לווה בסיכון מופחת משמעותית להתפתחות מחלת אלצהיימר, עם הבדל בולט במיוחד לעומת אינסולין (יחס סיכון של 0.33) והסיכון הכי פחות משמעותי תועד בהשוואה אל מול אגוניסטים אחרים לקולטן ל-GLP-1 (יחס סיכון של 0.59).
בהשוואה לתרופות אחרות, Semaglutide לווה בירידה של 40-70% בסיכון לאבחנה של מחלת אלצהיימר בחולים עם סוכרת מסוג 2, עם ירידה דומה שתועדה בקטגוריות השמנה שונות ובקבוצות מין וגיל שונות.
הממצאים עולים בקנה אחד עם תוצאות מחקרים קודמים שהציעו כי טיפול באגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 עשויים להגן על התפקוד הקוגניטיבי. החוקרים קוראים להשלים מחקרים נוספים להערכת התועלת האפשרית של Semaglutide בדחיית או מניעת מחלת אלצהיימר.
Alzheimer’s & Dementia, Oct 24, 2024
לידיעה במדסקייפ
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!