כנס זה שהתקיים ב”בית הירוק ” ב-22/10/13 נפתח עם הקדמה וברכותיו של פרופ’ ניר גלעדי שאף הציג את המרצה האורח פרופ’ Werner Powe אשר סקר את התפתחות הלבודופה כטיפול בחירה במחלת פרקינסון מתקדמת תוך שהוא מציג גם סרטונים “הסטוריים” המתארים מטופלים שהשתתפו במחקרים הראשונים, ואת ציוני הדרך המרכזיים של התפתחות הטיפול. פרופ’ Powe סיכם את הסקירה המקיפה תוך ציון היתרונות של הלבודופה על טיפולים פומיים אחרים בתגובה מיידית , תגובה נדחית , איכות חיים, היכולת להעביר חולים מטיפול של מס’ תרופות פומיות למונותרפיה בעירוי, וסבילות טובה. ד”ר אילנה שלזינגר עסקה בהרצאתה בקשר בין מחלת הפרקינסון המתקדמת והסיבוכים הגסטרואינטנסיאליים. תוך שהיא מציגה את המנגנונים והאפידמיולוגיה של הסיבוכים הגסטרואינטנסיאליים על רקע פרקינסון. מסקנתיה העיקריות שקיים קשר בין פרקינסון וסיבוכים אלה, כשהסיבוכים בדרכי העיכול עשויים אף לשמש סמן או רמז להתפתחות פרקינסון עתידית. להערכתה הבנת הקשר עשוייה לאפשר פיתוח צורות הגשה וטיפולים מתאימים כמו דואודופה ו-GLP-1 . ד”ר שרון חסין באר וד”ר מיכאל רוטשטיין הציגו מקרים קליניים מרתקים של חולה פרקינסון מתקדם והפרעות תנועה בשינה שהחלו בילדות באישה צעירה . לסיקור המלא באתר האיגוד לנוירולוגיה יום העיון והסיקור באדיבות וחסות חברת abbvie

צריכה רבה של עוף מלווה בסיכון מוגבר לתמותה
צריכה שבועית של עוף בהיקף של מעל 300 גרם מלווה בסיכון מוגבר לתמותה מכל-סיבה וסיכון גבוה יותר מכפליים לתמותה עקב ממאירויות של מערכת העיכול בהשוואה לצריכה שבועית קטנה מ-100 גרם, כאשר הסיכון גבוה יותר בגברים, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Nutrients. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי צריכת עוף, הנחשבת אפשרות בריאה יותר מבשר […]
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!