Head and Neck Cancer

הרכב המיקרוביום במערכת העיכול עשוי לנבא תגובה לטיפול קרינתי בחולים עם ממאירויות ראש-צוואר (מתוך אתר Researchsquare)

הרכב המיקרוביום משחק תפקיד מרכזי בחומרת מוקוזיטיס של חלל הפה ושיעורי הישנות גידולים לאחר טיפול קרינתי כנגד ממאירויות באזור הראש והצוואר, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שטרם עבר סיקור עמיתים ופורסם באתר Researchsquare.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שמובן כי למיקרוביום מערכת העיכול השפעה אפשרית של תוצאות טיפול קרינתי, אימונותרפי וכימותרפי, ההשפעה של המיקרוביום בחולים עם ממאירויות ראש וצוואר לא נבחנה בעבר.

במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הרכב המיקרוביום של דגימות צואה מ-20 חולים עם ממאירויות ראש וצוואר לפני טיפול קרינתי ובחנו את הקורלציה עם חומרת מוקוזיטיס של חלל הפה והישנות גידול.

מהנתונים עולה כי כמחצית מהחולים פיתחו מוקוזיטיס בדרגה 3-4 של חלל הפה. שישה חיידקים פרו-דלקתיים היו נפוצים יותר בחולים עם מוקוזיטיס חמורה של חלל הפה, כאשר העלייה המשמעותית ביותר תועדה בריכוזי Eubacterium, Victivallis ו-Ruminococcus.

מבין 17 חולים שנבחנו במחקר, הישנות גידולים תועדה בשלושה חולים (18%); חולים אלו אובחנו עם ממאירויות של אורופרינקס, חלל האף או בלוטות רוק.

בחולים בהם לא תועדה הישנות תועדו ריכוזים גבוהים יותר משמעותית של Faecalibacterium, Prevotella ו-Phascolarctobacterium, שלושה זנים אשר בעבר נקשרו עם תגובה טובה יותר לטיפול אימונותרפי בחולים עם מלנומה וסרטן ריאות מסוג NSCLC (Non-Small Cell Lung Cancer).

ממצאי המחקר מרמזים לחשיבות של הרכב המיקרוביום של מערכת העיכול בחולים עם ממאירויות ראש וצוואר ובמידה וממצאים אלו יאושרו במחקרים נוספים, אזי ניתן יהיה לזהות אוכלוסיות מיקרוביאליות אשר יוכלו לשמש כטיפול מקדים לשיפור תוצאות טיפול קרינתי.

 

מתוך אתר Researchsquare

 

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה