ממחקר שפורסם ב-New England Journal of Medicine עולות תוצאות התומכות ביעילות הטיפול ב-Nipocalimab בהריונות בסיכון גבוה למחלה המוליטית חמורה של העובר והילוד (HDFN). לפי המחקר, בנשים שטופלו בניפוקלימאב התרחשה לידת חי בשבוע 32 להריון או מאוחר יותר ללא טיפול בעירוי תוך רחמי ב-54% מההריונות, מה שעלה על הסף שנקבע כמשמעותי קלינית של 10%.
במחלה המוליטית חמורה של העובר והילוד (HDFN), העברה דרך השליה של נוגדני IgG אנטי-אריתרוציטים של האם גורמת לאנמיה עוברית המצריכה טיפול בעירויים תוך-רחמיים בסיכון גבוה על מנת למנוע הידרופס עוברי ומוות עוברי. Nipocalimab, חסם קולטן Fc עוברי, מעכב את העברת ה-IgG דרך השלייה ומוריד את רמות ה-IgG של האם.
המחקר היה מחקר בינלאומי, תווית-פתוחה, חד-קבוצתי, פאזה 2, שהעריך את הטיפול הניתן משבוע 14 עד 35 בהריונות בסיכון גבוה ל- HDFNחוזר מוקדם. החוקרים מציינים כי התוצאות החיוביות שנצפו עם הטיפול בניפוקלימאב נובעות כנראה מהזיקה הגבוהה שלו ל-FcRn, שהיא יותר מפי 1000 מזו של IVIG, ובכך מאפשרת עיכוב משמעותי יותר של העברת אלואנטיגנים דרך השליה והורדת הכייל של האלואנטיגנים האימהיים.
המחקר הראה ירידה משמעותית ברמות ה-IgG האימהיות (85% מתחת לקו הבסיס) ורמות IgG נמוכות בדם חבל הטבור. בנוסף, לא נצפו זיהומים חריגים או חמורים במחקר זה. למרות מגבלות המחקר, החוקרים סיכמו כי ניפוקלימאב בהריונות בסיכון גבוה ל-HDFN חמור הגדיל משמעותית את שיעור הלידות החיות לאחר שבוע 32 ללא עירויים תוך רחמיים.
למאמר ב- The New England Journal of Medicine
הערות עורך:
למרות שזהו מחקר קטן (על 13 נשים) מאחר וזהו טיפול חדשני וייתכן מבטיח הוא פורסם בעיתון כמו NEJM. הטיפול ב- Nipocalimab יעיל הרבה יותר מאשר טיפול ב-IVIG (יש לו אפיניות גבוהה פי 1,000) ועם פחות תופעות לוואי. מאחר ומחלה המוליטית של העובר והיילוד הינה בעלת השלכות חמורות ולכן חשוב למצוא לכך טיפול מתאים. נראה שיש צורך בביצוע מחקרים גדולים יותר שיתנו תשובה משמעותית יותר.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!