טיפול ב-Hydroxyurea (הידראה) אינו מפחית משמעותית רזרבה שחלתית בבנות ונשים עם מחלת אנמיה חרמשית ולכן ייתכן ואין צורך בטיפולים לשימור פוריות בטרם התחלת הטיפול התרופתי באוכלוסייה זו, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Blood Advances.
המחקר כלל מספר מרכזים בצרפת והחוקרים בחנו את רקמת השחלות של 76 בנות ונשים צעירות עם אנמיה חרמשית, שעברו שימור רקמה שחלתית לפני השתלת מח עצם. מבין כלל המשתתפות במחקר (גיל חציוני של 10.2 שנים), 65.8% היו לפני גיל התבגרות, 46.1% טופלו בהידראה (חציון מינון יומי של 23 מ”ג/ק”ג וחציון חשיפה לטיפול של 44 חודשים).
הערכה היסטולוגית כללה ספירה וסיווג של הזקיקים על-פי שלב הגדילה וחישוב צפיפות הזקיקים.
התוצא העיקרי היה השפעת הידראה על צפיפות זקיקים פרימורדיאליים, כאשר ניתוח משני בחן את צפיפות זקיקים גדלים ואת ההשפעה של משבר חסימת כלי דם.
מהנתונים עולה כי אין הבדלים משמעותיים בצפיפות זקיקים פרימורדיאליים בין נשים שטופלו בהידראה ואלו שלא קיבלו את הטיפול התרופתי (p=0.95). לאחר תקנון לגיל, צפיפות זקיקים גדלים הייתה נמוכה יותר באופן שולי בקרב מטופלות בהידראה לעומת אלו שלא קיבלו טיפול זה (p=0.09).
לא תועד קשר מובהק סטטיסטית בין מספר משברים עם חסימת כלי דם ובין צפיפות זקיקים פרימורדיאליים (p=0.95).
מהנתונים עולה כי הרזרבה השחלתית בנשים עם אנמיה חרמשית אינה מופחתת עם טיפול בהידראה, עירויים או משבר חסימת כלי דם. לפיכך, החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים כי אין הכרח בהפניית נשים לטיפולים לשימור פוריות בטרם התחת טיפול תרופתי בהידראה.
Blood Advances, Aug 2024
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!