Hepatitis Other

בנשים עם מחלת כבד אוטואימונית סיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם (מתוך כנס ה-DDW)

בנשים עם מחלת כבד אוטואימונית ייתכן סיכון מוגבר לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג'וריים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-Digestive Disease Week. באופן ספציפי יותר, תעד סיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם בנשים עם דלקת כבד אוטואימונית (Autoimmune Hepatitis) ודלקת ראשונית של דרכי המרה (Primary Biliary Cholangitis).

החוקרים השלימו מחקר עוקבה רב-מרכזי, רטרוספקטיבי, שכלל חולים עם דלקת כבד אוטואימונית, דלקת ראשונית של המרה ודלקת ראשונית צלקתית של דרכי המרה בין השנים 1999-2019. באמצעות נתונים ממאגר TriNetX הם בחנו נשים עם מחלת כבד אוטואימונית שגם סבלו מסוכרת, יתר לחץ דם והיפרליפידמיה, כמו גם קבוצת ביקורת של גברים ונשים עם הפרעות אלו, למעט חולים תחת טיפול ביולוגי, אימונומודולטורי וסטרואידים, או הפרעות אוטואימוניות אחרות.

במסגרת המחקר הושלמה התאמה של 1:1 בין נשים בקבוצת המחקר ובקבוצת הביקורת לפי גיל, גזע, מוצא אתני, גורמי סיכון למחלות לב וכלי דם ושימוש בטבק. נשים בקבוצת המחקר וגברים בקבוצת הביקורת הותאמו לפי גיל, גזע, מוצא אתני ושימוש בטבק.

התוצא העיקרי היה משלב סיכון קרדיווסקולארי, כולל אנגינה לא-יציבה, אוטם לבבי חד, השתלת תומכן כלילי, מעקף עורק כלילי, התערבות כלילית מילעורית ואוטם מוחי.

מהנתונים עולה כי בנשים עם דלקת כבד אוטואימונית תועד סיכון גבוה יותר משמעותית למחלות לב וכלי דם, בהשוואה לנשים ללא מחלת הכבד (25.4% לעומת 20.6%, p=0.0007). באופן ספציפי, בנשים עם דלקת ראשונית של המרה תועד סיכון קרדיווסקולארי גבוה יותר לעומת נשים ללא מחלת הכבד (27.05% לעומת 20.9%, p<0.0001).

לא תועדו הבדלים משמעותיים בסיכון בין נשים עם וללא דלקת ראשונית צלקתית של דרכי המרה (27.5% לעומת 21.8%, p=0.27).

בהשוואה לגברים ללא המחלה, בנשים עם דלקת כבד אוטואימונית לא תועד סיכון גבוה יותר משמעותית (25.3% לעומת 24.2%, p=0.44). בדומה, לא תועד הבדל משמעותי בין נשים עם דלקת ראשונית של המרה ובין גברים ללא המחלה (26.9% לעומת 25.9%, p=0.52), או בין נשים עם דלקת ראשונית צלקתית של דרכי המרה וגברים ללא מחלה זו (27.7% לעומת 26.2%, p=0.78).

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים על סיכון מוגבר לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג'וריים בנשים עם מחלת כבד אוטואימונית, בפרט באלו עם דלקת כבד אוטואימונית ודלקת ראשונית של דרכי המרה, בהשוואה לנשים ללא מחלות כבד אלו. באלו עם דלקת צלקתית ראשוני של דרכי המרה לא תועד סיכון מוגבר.

מתוך כנס ה-DDW

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • יעילות ובטיחות טיפול ב-Risankizumab בטווח הארוך בחולים עם מחלת קרוהן (Clin Gastroenterol Hepatol)

    יעילות ובטיחות טיפול ב-Risankizumab בטווח הארוך בחולים עם מחלת קרוהן (Clin Gastroenterol Hepatol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Clinical Gastroenterology & Hepatology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר עולם-אמיתי ראשון להערכת התוצאות ארוכות הטווח בחולים עם מחלת קרוהן עמידה לטיפול אשר טופלו ב- Risankizumab(סקייריזי), עם עדויות התומכות בבטיחות ויעילות הטיפול התרופתי. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את היעילות והבטיחות של טיפול אחזקה ב- Risankizumab במדגם עולם-אמיתי גדול של חולים עם […]

  • טיפול ביולוגי מוקדם משפר החלמה במחלת קרוהן (Clin Gastroenterol Hepatol)

    טיפול ביולוגי מוקדם משפר החלמה במחלת קרוהן (Clin Gastroenterol Hepatol)

    התחלת טיפול מוקדם בשלב מוקדם בחולים עם מחלת קרוהן מלווה בשיעורים גבוהים יותר של ריפוי רירית מערכת העיכול ומובילה לשיפור התוצאות ארוכות הטווח, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Clinical Gastroenterology and Hepatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בחולים עם מחלת קרוהן, התחלה מוקדמת של טיפול ביולוגי (בתוך 12 חודשים מהאבחנה) מלווה בשיעורים גבוהים […]

  • האם חלה עליה אמיתית בשיעורי סרטן לבלב בצעירים? (Ann Intern Med)

    האם חלה עליה אמיתית בשיעורי סרטן לבלב בצעירים? (Ann Intern Med)

    העלייה בהיארעות סרטן לבלב בקרב צעירים בארצות הברית נובעת ברובה משיפור הזיהוי של ממאירויות אנדוקריניות בשלב מוקדם ולא עליה בשיעורי היארעות אדנוקרצינומה של הלבלב, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת Annals of Internal Medicine. לנוכח שיעורי התמותה היציבים באוכלוסייה זו, העלייה בהיארעות ככל הנראה משקפת מקרים שלא אובחנו קודם לכן במקום עליה אמיתית במקרים […]

  • השוואת Fidaxomicin לעומת Vancomycin פומי לטיפול בקלוסטרידיום דיפיצילי בחולים בסיכון גבוה להישנות (Infect Control Hosp Epidemiol)

    השוואת Fidaxomicin לעומת Vancomycin פומי לטיפול בקלוסטרידיום דיפיצילי בחולים בסיכון גבוה להישנות (Infect Control Hosp Epidemiol)

    נתוני עולם אמיתי שפורסמו בכתב העת Infection Control and Hospital Epidemiology מעידים על תוצאות דומות לטיפול ב- Fidaxomicinאו Vancomycin כנגד קלוסטרידיום דיפיצילי בחולים בסיכון גבוה להישנות הזיהום החיידקי. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי זיהום בקלוסטרידיום דיפיצילי הינו זיהום נוזוקומיאלי נפוץ ומלווה בעומס רב על מערכת הבריאות עקב שיעורי הישנות גבוהים. ההנחיות הבינלאומיות משנת 2021 המליצו […]

  • התועלת של טיפול מוקדם בתיאופורינים בחולים עם קוליטיס כיבית בדרגה בינונית-עד-חמורה (J Clin Gastroenterol)

    התועלת של טיפול מוקדם בתיאופורינים בחולים עם קוליטיס כיבית בדרגה בינונית-עד-חמורה (J Clin Gastroenterol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Gastroenterology עולה כי בחולים עם קוליטיס כיבית שקיבלו טיפול מוקדם בתיאופורינים לא תועדו הבדלים משמעותיים בשיעורי ההתלקחות הקלינית, בהשוואה לאלו שקיבלו טיפול בשלב מאוחר. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי תיאופורינים משחקים תפקיד חשוב בטיפול בקוליטיס כיבית עמידה לטיפול בסטרואידים או מחלה התלויה בסטרואידים. עם זאת, התועלת של […]

  • האם סביבה ירוקה מפחיתה סיכון לתמותה בחולים עם סוכרת מסוג 2? (eBioMedicine)

    האם סביבה ירוקה מפחיתה סיכון לתמותה בחולים עם סוכרת מסוג 2? (eBioMedicine)

    חשיפה ארוכת-טווח לחומר חלקיקי עדין ודו תחמוצת החנקן מעלה את הסיכון לתמותה מסיבות ספציפיות בחולים עם סוכרת מסוג 2, בעוד שחשיפה רבה לסביבה ירוקה מלווה בסיכון מופחת לתמותה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת eBioMedicine. מחקרים אפידמיולוגיים קשרו בין חשיפה לזיהום אוויר ובין סיכון מוגבר לתמותה מסיבות ספציפיות באוכלוסייה הכללית, כולל תמותה עקב סוכרת […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה