אנו שמחים להביא כאן מס' הרצאות (הקלטה + שקפים) ומצגות (שקפים בלבד) מתוך כנס האיגוד האורתופדי שנערך ב- 17 וב-18 לדצמבר בת"א.
ניתן להצביע על נוכחות גבוהה של משתתפים, ופעילות ערה בדוכני המציגים והספונסרים שכללה תחרויות דחיקה, מפגינים וכד'..שהוסיפו "צבע", רעש ואווירה..לעיתים אולי מעט קולנית מידי לטעמם של חלק מהמשתתפים.
על כל פנים, אנו מודים ליו"ר האיגוד, ד"ר חנן טאובר שאיפשר את הסיקור. סקירתנו מתמקדת בהרצאות שניתנו בבוקר היום הראשון של הכינוס, שכזכור התחלק לשלושה מושבים מקבילים, כך שתהיה כאן הזדמנות לכולם לעיין בנושאים שאותם החמיצו בכנס עצמו:
מושב א' – אוסתיאוארתריטיס
הרצאתו של ד"ר רובינזון: האתיופתוגנסיס של אוסטיאואתריטיס – הקלק כאן להרצאה (הקלטה + שקפים, ההקלטה החל מסלייד מס' ). בהרצאה סוקר ד"ר רובניזון את מאפייני המחלה, איבחון, וטיפול.
הרצאתה של נגה טל : תפקיד הפיזיותרפיה באוסטיאואתריטיס – נא להקליק כאן להרצאה. ההרצאה עוסקת בשיטות פיזיותרפיסטיות ומתמקדת בתפקוד השרירי .
הרצאתו של ד"ר יפתח בר: טיפול ב- Microfructure – נא להקליק כאן להרצאה , המציגה את תהליך ומנגנון התופעה, ואת תהליך הריפוי וחלופות הטיפול.
הרצאתו של ד"ר סטיבן ולקס: תפקיד האוסטיאוטומי באוסטיאוארתריטיס. נא להקליק כאן להרצאה (בשפה האנגלית). ההרצאה עוסקת באתיולוגיה ובמכניזם של המחלה, והפתרונות ההתערבותיים השונים באמצעות אוסטיאוטומי.
מושב ב' – כאבים נוירופתיים (מצגות בלבד) :
ד"ר מלמד וד"ר אייזנברג: חשיבות המודעות לכאב באורתופדיה. נא להקליק כאן לעיון במצגת. המצגת מדגימה בתמונות (חלקן מזעזעות למדי…) ובתיאורי מקרה את נושא הכאב, את פרדוקס הכאב ומתמודדת עם השאלה אם ניתן למנוע כאבים נוירופתיים, וכן כוללת גם נתונים אפידמיולוגים מישראל בנושא הכאב.
ד"ר מלמד וד"ר אייזנברג: כאב נוירופתי – הגדרות, מונחי יסוד, מדידת כאב ועוד. נא להקליק כאן לעיון במצגת. המצגת מתארת את סוגי הכאב, אופן המדידה והסיווג, מנגנוני הכאב, וסקירת חלופות טיפוליות כירורגיות ותרופתיות ואחרות.
ד"ר מלמד וד"ר אייזנברג: אלגוריתם וגישה ניתוחית לכאב נוירופתי. לעיון במצגת- נא להקליק כאן. המצגת עוסקת בהערכת ומדידת כאב, הדגמה של פעולות כירורגיות והצגות מקרה.
מושב ג'- כיבים בכף הרגל: (מצגות)
הרצאתו של ד"ר יצחק זיו נר: טיפול מקומי במכשיר אוזון בכיבים כרונים עקשניים של כף הרגל. לעיון במצגת – נא להקליק כאן. המצגת מתארת את מכשיר האוזון ועקרונות פעולתו, היתרונות והנסיון שהצטבר במחלקה.
הרצאתו של ד"ר זיו-נר ושות' : הנסיון בטיפול בכיב סוכרתי בכף הרגל באמצעות אפליגרף. לכניסה למצגת – נא להקליק כאן.
מושב ד' – אורתופדיה ילדים
הרצאתו של ד"ר גבעון ושות': קיבוע לילה כטיפול תומך להזרקת בוטוילינום בילדים עם שיתוק מוחין – למצגת- נא להקליק כאן
שימוש באולטרסונוגרפיה ביילודים לאיבחון DDH – לעיון במצגת נא להקליק כאן . יתרונות וחסרונות של השיטה והמלצות.
הרצאתו של ד"ר דרור עובדיה: גישה לא חודרנית למדידת סקוליוזיס. נא להקליק כאן. בהרצאה מוצגת עבודה שבחנה יעילות גישה זו ב- 112 ילדים בגיל ממוצע 13.
מושב ד' – החלפת ברך: הרצאתו של ד"ר דודקביץ ושות' : השפעת ה-colchicine על ריפוי עצמות. נא להקליק כאן לכניסה למצגת.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!