Knee

סיקור הכינוס השנתי של האיגוד לאורתופדיה – 17-18 לדצמבר 2003

אנו שמחים להביא כאן מס’ הרצאות (הקלטה + שקפים) ומצגות (שקפים בלבד) מתוך כנס האיגוד האורתופדי שנערך ב- 17 וב-18 לדצמבר בת”א.

ניתן להצביע על נוכחות גבוהה של משתתפים, ופעילות ערה בדוכני המציגים והספונסרים שכללה תחרויות דחיקה, מפגינים וכד’..שהוסיפו “צבע”, רעש ואווירה..לעיתים אולי מעט קולנית מידי לטעמם של חלק מהמשתתפים.

על כל פנים, אנו מודים ליו”ר האיגוד, ד”ר חנן טאובר שאיפשר את הסיקור. סקירתנו מתמקדת בהרצאות שניתנו בבוקר היום הראשון של הכינוס, שכזכור התחלק לשלושה מושבים מקבילים, כך שתהיה כאן הזדמנות לכולם לעיין בנושאים שאותם החמיצו בכנס עצמו:

מושב א’ – אוסתיאוארתריטיס

הרצאתו של ד”ר רובינזון: האתיופתוגנסיס של אוסטיאואתריטיס הקלק כאן להרצאה (הקלטה + שקפים, ההקלטה החל מסלייד מס’    ). בהרצאה סוקר ד”ר רובניזון את מאפייני המחלה, איבחון, וטיפול.

הרצאתה של נגה טל : תפקיד הפיזיותרפיה באוסטיאואתריטיס – נא להקליק כאן להרצאה. ההרצאה עוסקת בשיטות פיזיותרפיסטיות ומתמקדת בתפקוד השרירי .

הרצאתו של ד”ר יפתח בר: טיפול ב- Microfructure –  נא להקליק כאן להרצאה , המציגה את תהליך ומנגנון התופעה, ואת תהליך הריפוי וחלופות הטיפול.

הרצאתו של ד”ר סטיבן ולקס: תפקיד האוסטיאוטומי באוסטיאוארתריטיס. נא להקליק כאן להרצאה (בשפה האנגלית). ההרצאה עוסקת באתיולוגיה ובמכניזם של המחלה, והפתרונות ההתערבותיים השונים באמצעות אוסטיאוטומי. 

מושב ב’ – כאבים נוירופתיים (מצגות בלבד) :

ד”ר מלמד וד”ר אייזנברג: חשיבות המודעות לכאב באורתופדיה. נא להקליק כאן לעיון במצגת. המצגת מדגימה בתמונות (חלקן מזעזעות למדי…) ובתיאורי מקרה את נושא הכאב, את פרדוקס הכאב ומתמודדת עם השאלה אם ניתן למנוע כאבים נוירופתיים, וכן כוללת גם נתונים אפידמיולוגים מישראל בנושא הכאב.

ד”ר מלמד וד”ר אייזנברג: כאב נוירופתי – הגדרות, מונחי יסוד, מדידת כאב ועוד. נא להקליק כאן לעיון במצגת. המצגת מתארת את סוגי הכאב, אופן המדידה והסיווג, מנגנוני הכאב, וסקירת חלופות טיפוליות כירורגיות ותרופתיות ואחרות.

ד”ר מלמד וד”ר אייזנברג: אלגוריתם וגישה ניתוחית לכאב נוירופתי. לעיון במצגת- נא להקליק כאן. המצגת עוסקת בהערכת ומדידת כאב, הדגמה של פעולות כירורגיות והצגות מקרה.

מושב ג’- כיבים בכף הרגל: (מצגות)

הרצאתו של ד”ר יצחק זיו נר: טיפול  מקומי במכשיר אוזון בכיבים כרונים עקשניים של כף הרגל. לעיון במצגת – נא להקליק כאן.  המצגת מתארת את מכשיר האוזון ועקרונות פעולתו, היתרונות והנסיון שהצטבר במחלקה.

הרצאתו של ד”ר זיו-נר ושות’ : הנסיון בטיפול בכיב סוכרתי בכף הרגל באמצעות אפליגרף. לכניסה למצגת – נא להקליק כאן.

מושב ד’ – אורתופדיה ילדים

הרצאתו של ד”ר גבעון ושות’: קיבוע לילה כטיפול תומך להזרקת בוטוילינום בילדים עם שיתוק מוחין – למצגת- נא להקליק כאן

שימוש באולטרסונוגרפיה ביילודים לאיבחון DDH – לעיון במצגת נא להקליק כאן . יתרונות וחסרונות של השיטה והמלצות.

הרצאתו של ד”ר דרור עובדיה: גישה לא חודרנית למדידת סקוליוזיס. נא להקליק כאן. בהרצאה מוצגת עבודה שבחנה יעילות גישה זו ב- 112 ילדים בגיל ממוצע 13.

מושב ד’ – החלפת ברך: הרצאתו של ד”ר דודקביץ ושות’ : השפעת ה-colchicine על ריפוי עצמות. נא להקליק כאן לכניסה למצגת.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • טיפול ניתוחי משפר תוצאות בקרב חולים עם קישיון מלא של המרפק

    טיפול ניתוחי משפר תוצאות בקרב חולים עם קישיון מלא של המרפק

    בחולים עם התגרמות הטרוטופית חמורה סביב המרפק עם קישיון של המרפק תועדה תועלת להתערבות ניתוחית בשילוב עם תכנית שיקום, כאשר למעלה מ-75% מהחולים שמרו על טווח תנועה של לפחות 100 מעלות לאחר שנתיים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Orthopedic Surgeons. במסגרת המחקר בחנו החוקרים באופן רטרוספקטיבי את […]

  • חשיבות גיל המטופל בתוצאות ארוכות הטווח לאחר ניתוח כריתת כיס מרה

    חשיבות גיל המטופל בתוצאות ארוכות הטווח לאחר ניתוח כריתת כיס מרה

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Clinical Gastroenterology and Hepatology עולה כי השלמת ניתוח כריתת כיס מרה לפני גיל 40 מלווה בסיכון מוגבר לתמותה בטווח הארוך, קשר העשוי לנבוע בחלקו משיעורים גבוהים יותר של צריכת אלכוהול ועישון. החוקרים משבדיה השלימו מחקר עוקבה ארצי להערכת התמותה בטווח הארוך לאחר ניתוח כריתת כיס מרה ב-159,946 מבוגרים (62.2% […]

  • האם יש תועלת לג'ל טסטוסטרון בנשים לאחר שבר ירך?

    האם יש תועלת לג'ל טסטוסטרון בנשים לאחר שבר ירך?

    בהשוואה לפעילות גופנית בלבד, משלב אימון גופני עם ג’ל טסטוסטרון לא הוביל לשיפור מרחק הליכה בשש דקות בנשים מבוגרות זמן קצר לאחר תיקון שבר ירך והגבלה בתפקוד, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי לשברי ירך השפעה משמעותית על בריאות הציבור, כאשר עד 76% מהחולים בארצות הברית […]

  • האם תסמונת תעלה קרפאלית הינה סמן מוקדם לדלקת מפרקים שגרונית?

    האם תסמונת תעלה קרפאלית הינה סמן מוקדם לדלקת מפרקים שגרונית?

    תסמונת תעלה קרפאלית נפוצה כפליים בחולים לפני אבחנה של דלקת מפרקים שגרונית (Rheumatoid Arthritis) בהשוואה לאלו ללא דלקת מפרקים שגרונית, רמז לכך שתסמונת תעלה קרפאלית הינה סמן מוקדם אפשרי של הסיכון לדלקת מפרקים שגרונית, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת Arthritis Care & Research. החוקרים השלימו מחקר מבוסס-אוכלוסייה שהתבסס על פרויקט Rochester Epidemiology Project, […]

  • התערבות ניתוחית עדיפה על טיפול שמרני בקשישים עם דלקת כיס מרה

    התערבות ניתוחית עדיפה על טיפול שמרני בקשישים עם דלקת כיס מרה

    טיפול ניתוחי בדלקת חדה של כיסה המרה בקשישים עם מחלות רקע רבות לווה בשיעורים נמוכים יותר של אשפוז חוזר וביקורים בחדרי מיון, בהשוואה לטיפול שמרני, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Surgery  וקוראים תיגר על המוסכמה כי מדובר במטופלים במצב קשה מדי בכדי לעמוד בניתוח. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי דלקת חדה […]

  • טיפול ב-Ixekizumab עוצר נזק לעצם בחולים עם ספונדילוארתריטיס אקסיאלי

    טיפול ב-Ixekizumab עוצר נזק לעצם בחולים עם ספונדילוארתריטיס אקסיאלי

    מנתונים שפורסמו בכתב העת The Lancet Rheumatology עולה כי טיפול ב- Ixekizumab(טאלץ) מפחית ארוזיות ומשפר מילוי במפרקים סקרואיליאקים בוחלים עם ספונדילוארתריטיס אקסיאלי הדמייתי שלא קיבלו טיפול ביולוגי בעבר לאחר 16 שבועות, עם שיפור נוסף לאורך עד 52 שבועות. בגברים ובחולים עם עדות ל-HLA-B27 תועדו שינויים מבניים בולטים יותר. החוקרים השלימו ניתוח פוסט-הוק של מחקר COAST-V […]

  • האם ירידה במשקל עם אגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 לפני ניתוח החלפת מפרק ירך מעלה סיכון לתמותה?

    האם ירידה במשקל עם אגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 לפני ניתוח החלפת מפרק ירך מעלה סיכון לתמותה?

    מנתונים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Orthopedic Surgeons עולה כי ירידה במשקל בעזרת אגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 לפני ניתוח החלפת ירך עשויה להפחית את הסיכון לסיבוכים אך תרופות אלו עלולות להוביל לעליה בסיכון לתמותה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנה חשיבות רבה להבנת הקשר בין טיפול בתכשירים ממשפחת אגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 ובין הסיכון […]

התכנים המוצגים באתר זה מיועדים לאנשי צוות רפואי בלבד

אם כבר נרשמת, יש להקליד את פרטי הזיהוי שלך