Leukemias

משלב Levofloxacin עם כימותרפיה מפחית בקטרמיה בילדים עם לויקמיה (JAMA)

מתוצאות מחקר רב-מרכזי בשלב III עולה כי הסיכון לבקטרמיה קטן במחצית עם טיפול מונע ב-Levofloxacin (טאבניק) בילדים עם לויקמיה אקוטית במהלך טיפול כימותרפי אינטנסיבי, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש, שפורסם בכתב העת JAMA.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את היעילות והסיכונים של טיפול מניעתי ב- Levofloxacin בילדים תחת טיפול כימותרפי אינטנסיבי כנגד לויקמיה אקוטית, או במהלך השתלת תאי גזע.

המחקר הרב-מרכזי, בתווית-פתוחה, כלל חולים בגילאי 6 חודשים עד 21 שנים, תחת טיפול כימותרפי אינטנסיבי, עם אבחנה של לויקמיה חדה ומושתלי מח עצם. החולים טופלו ב-76 מרכזים בארצות הברית וקנדה, עם השלמת מעקב עד ספטמבר 2017.

חולים עם לויקמיה חדה חולקו באקראי לטיפול מניעתי ב- Levofloxacin במהלך שני מחזורים עוקבים של טיפול כימותרפי (100 חולים) או לקבוצת ביקורת (100 חולים). אלו שהשלימו השתלת תאי גזע חולקו באקראי לטיפול מונע ב- Levofloxacin במהלך ההשתלה (210 חולים) או לקבוצת ביקורת (214 חולים).

התוצא העיקרי היה הופעת בקטרמיה במהלך שני מחזורי טיפול כימותרפי (לויקמיה חדה) או פרוצדורת השתלה אחת (השתלת תאי גזע). תוצאים משניים כללו חום ונויטרופניה, זיהום חמור, זיהום פטרייתי פולשני, שלשול על-רקע Clostridium difficile ורעילות שריר-שלד.

מדגם המחקר כלל 624 משתתפים, מהם 200 עם לויקמיה אקוטית ו-424 חולים המיועדים להשתלת תאי גזע. בקרב 195 חולים עם לויקמיה חדה, הסיכוי לבקטרמיה היה נמוך יותר משמעותית בקבוצת ההתערבות, בהשוואה לקבוצת הביקורת (21.9% לעומת 43.4%, P=0.001), בעוד שבקרב 418 החולים שהשלימו השתלת תאי גזע, הסיכון לבקטרמיה לא היה נמוך יותר משמעותית עם טיפול מניעתי ב- Levofloxacin (11% לעומת 17.3%, p=0.06).

חום ונויטרופניה היו פחות נפוצים בקבוצת ההתערבות (71.2% לעומת 82.1%, p=0.02). לא תועדו הבדלים משמעותיים בזיהום חמור (3.6% לעומת 5.9%, p=0.20), זיהום פטרייתי פולשני (2.9% לעומת 2.0%, p=0.41), שלשול על-רקע Clostridium difficile (2.3% לעומת 5.2%, p=0.07), או רעילות שריר-שלד לאחר חודשיים (11.4% לעומת 16.3%, p=0.15) או לאחר שנה אחת (10.1% לעומת 14.4%; p=0.28).

בקרב ילדים עם לויקמיה אקוטית תחת טיפול כימותרפי אינטנסיבי, טיפול מניעתי ב- Levofloxacin הוביל לירידה משמעותית בסיכון לבקטרמיה. עם זאת, לא תועדה ירידה משמעותית בבקטרמיה עם טיפול מניעתי זה בילדים שהשלימו השתלת תאי גזע.

JAMA 2018

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם לאנדומטריוזיס השפעה על הסיכון לממאירות? (Int J Cancer)

    האם לאנדומטריוזיס השפעה על הסיכון לממאירות? (Int J Cancer)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת International Journal of Oncology עולה קשר סיבתי בין אנדומטריוזיס ובין הסיכון למחלות ממאירות, עם עדויות המצביעות על סיכון מוגבר לסרטן שחלות, ממאירות עורית, ממאירות המטולוגית וסרטן שד שלילי לקולטנים להורמונים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים אפידמיולוגיים דיווחו על קשר בין אבחנה של אנדומטריוזיס ובין סוגים מסוימים של מחלות […]

  • פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    מטה אנליזה וסקירה סיסטמתית (מחקר משולב) שפורסמה לאחרונה ב-JAMA PEDIATRICS, עסקה בבריאותם הנפשית של ילדים ובני נוער עם פגיעה נוירולוגית-התפתחותית, על מנת לבחון את הקשר בין פעילות גופנית לפרמטרים של בריאות נפשית: תפקוד קוגניטיבי, בריאות נפשית-פסיכולוגית, הכללת והפנמת בעיות. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי הסיר את אישור הטיפול ב-Melphalan לטיפול במיאלומה נפוצה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי הסיר את אישור הטיפול ב-Melphalan לטיפול במיאלומה נפוצה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על החלטה סופית להסרת אישור הטיפול ב-Melphalan (מלפלן) כנגד מיאלומה נפוצה לאור חשש בנוגע לבטיחות הטיפול  התרופתי. הסוכנות אישרה מתן Melphalan לטיפול בשילוב עם Dexamethasone לטיפול בחלק מהחולים עם מיאלומה נפוצה בפברואר 2021 תחת תכנית אישור מואץ. מספר חודשים מאוחר יותר, בחודש יולי, מנהל המזון והתרופות […]

  • מעקב פעיל אחר חולים עם ממאירות בדרגת סיכון נמוכה אינו מעלה את הסיכון לתביעות רשלנות רפואית (Annals of Surgery)

    מעקב פעיל אחר חולים עם ממאירות בדרגת סיכון נמוכה אינו מעלה את הסיכון לתביעות רשלנות רפואית (Annals of Surgery)

    למרות חשש מפני תביעות רשלנות רפואית של רופאים, חוקרים לא מצאו עליה בתביעות רשלנות רפואית מוצלחות על-רקע מעקב פעיל כגישת טיפול בחולים עם סרטן בדרגת סיכון נמוכה, כך מדווח במאמר שפורסם בכתב העת Annals of Surgery. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שהנחיות מטעם ה-National Comprehensive Cancer Network שוקלות מעקב פעיל כגישה יעילה לטיפול בסרטן […]

  • דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    חסר בויטמין D נפוץ מאוד בילדים ובמתבגרים באופן גלובלי. בגיל הילדות חסר זה יכול להוביל לרככת, לנכות ואף לתחלואה מסכנת חיים. בעשור השני לחיים מסת העצם גדלה משמעותית ולכן גיל ההתבגרות הינו תקופה קריטית לבריאות העצם בהמשך החיים. מעבר לכך, הידע לגבי השפעותיו הגופניות של ויטמין D שאינן קשורות בבריאות העצם הולך ומתרחב. קיימת חשיבות רבה להקפדה על ערכי ויטמין D תקינים בגיל הילדות וההתבגרות. מוצגות כאן יחד עמדת המומחים באנדוקרינולוגיה מהעיתון expert opinion of endocrinology and metabolism ונייר העמדה של האיגוד לרפואת המתבגרים, שפורסם בעיתון לרפואת המתבגרים, כדי לסכם את ההמלצות הנוגעות לבירור ולטיפול בחסר בויטמין D בילדים ובמתבגרים.

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הבטיחות של תיקון בקע מפשעתי לפני שחרור מיחידת טיפול […]

  • הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד למשך שלושה חודשים לפחות לווה בסיכון מופחת לממאירויות המטולוגיות בילדים, בהשוואה להנקה לפרק זמן קצר יותר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מנגד, לא זוהה קשר בין הנקה ובין הסיכון לגידולים במערכת העצבים המרכזית, גידולים סולידיים או נוירובלסטומה. החוקרים השלימו מחקר מבוסס-אוכלוסייה להערכת נתונים אודות 309,473 ילדים (51.3%) בנים […]

  • ההשפעה של משך ההנקה על תפקודי הקרישה בנשים עם סוכרת הריונית (J Clin Endocrinol Metab)

    ההשפעה של משך ההנקה על תפקודי הקרישה בנשים עם סוכרת הריונית (J Clin Endocrinol Metab)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר בין עליה במשך הנקה בנשים עם היסטוריה של סוכרת הריונית ובין סיכון מופחת למחלות לב וכלי דם ושיפור פרופיל תפקודי הקרישה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הנקה מלווה בסיכון מופחת למחלות לב וכלי דם באם. מאחר […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה