השילוב של Durvalumab (אימפינזי) עם Tremelimumab-actl הוביל לשיפור הישרדות כוללת לאחר ארבע שנים בקרב חולים עם קרצינומה הפטוצלולרית לא-נתיחה, כך עולה מתוצאות מחקר בשלב 3 מטעם חברת התרופות אסטרה-זנקה, שהוצגו במהלך כנס ה- ESMO World Congress on Gastrointestinal Cancer.
החוקרים מסבירים כי Durvalumab נקשר לחלבון PD-L1 וחוסם את האינטראקציה בין PD-L1 ו-PD-1 ובין חלבוני CD80. הטיפול ב-Tremelimumab-actl חוסם את פעילות CTLA-4 וכך תורם להפעלת תאי T ועידוד תגובה חיסונית כנגד הממאירות.
מחקר HIMALAYA הינו מחקר אקראי, בשלב 3, להערכת היעילות של משלב נוגדנים חד-שבטיים הומאניים לעומת Sorafenib בחולים עם סרטן כבד לא-נתיח, אשר לא קיבלו טיפול סיסטמי קודם ולא התאימו לטיפול אזורי-מקומי.
מדגם המחקר כלל 782 חולים שחולקו באקראי לקבלת Durvalumab בלבד ומשטר שכלל מנה יחידה של Tremelimumab-actl במינון 300 מ"ג בנוסף ל- Durvalumab במינון 1,500 מ"ג כל ארבעה שבועות (393 חולים) לעומת Sorafenib, הטיפול הסטנדרטי במקרים אלו (389 חולים).
מהנתונים עולה כי חציון משך ההישרדות הכוללת עמד על 16.4 חודשים בחולים בזרוע ההתערבות, לעומת 13.8 חודשים בקרב אלו שטופלו ב-Sorafenib.
לאחר ארבע שנות מעקב, הטיפול המשולב לווה בירידה של 22% בסיכון לתמותה לעומת Sorafenib (יחס סיכון של 0.78, רווח בר-סמך 95% של 0.67-0.92). מהנתונים עולה כי שיעורי ההישרדות הכוללים לאחר ארבע שנים עמדו על 25.2% עם הטיפול המשולב ועל 15.1% עם Sorafenib בלבד.
אירועים חריגים בדרגה 3 ומעלה על-רקע הטיפול התרופתי תועדו ב-17.5% מהחולים בזרוע ההתערבות וב-9.6% מאלו תחת Sorafenib, ללא סוגיות בטיחות חדשות.
החוקרים מסכמים וכותבים כי משטר טיפול הכולל Durvalumab הדגים תועלת הישרדותית בחולים עם סרטן כבד שאינו-ניתח.
מתוך כנס ה- ESMO World Congress on Gastrointestinal Cancer
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!