בחולים עם מיגרנה שהחליפו מטיפול פומי בטריפטנים לטיפול ב- Ubrogepant (אוברלוי) דווח על תוצאות טובות יותר, בהשוואה לחולים שבחרו להחליף לתכשיר אחר ממשפחת טריפטנים, כך עולה מנתונים שפורסמו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Headache Society.
ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מרבית ההנחיות לטיפול בארצות הברית ממליצות כי חולים ינסו לפחות שני טריפטנים שונים לפני נסיון טיפול תרופתי חדש יותר, דוגמת תכשירים ממשפחת גפנטים. כעת הם ביקשו לבחון את התוצאים לפי דיווח מטופלים בקרב חולי מיגרנה שהחליפו מטיפול פומי בטריפטנים לטיפול פומי אחר בטריפטנים או לטיפול ב- Ubrogepant.
מחקר UNIVERSE II הינו מחקר פרוספקטיבי שכלל 211 מבוגרים עם לפחות שישה ימי כאבי ראש במהלך 90 הימים האחרונים ועם גישה מספקת לטריפטנים או Ubrogepant לטיפול בשלושה התקפי מיגרנה לכל הפחות. החוקרים זיהו 100 חולים שהחליפו לטיפול בתכשיר אחר ממשפחת טריפטנים ו-111 שדיווחו על החלפה לטיפול ב- Ubrogepant.
המשתתפים היו במעקב למשך ארבעה שבועות עם איסוף נתונים שכלל מאפיינים דמוגרפיים ומידע אודות מיגרנה בתחילת המחקר, שביעות רצון מהטיפול, ניסיון טיפול תרופתי לעומת טיפול קודם בטריפטנים, העדפות לעומת טיפול קודם בטריפטנים וסיכויי המשך טיפול עם Ubrogepant או התכשיר החדש ממשפחת טריפטנים. הקלה מלאה במיגרנה הוגדרה כשינוי משמעותי ברמת הכאב.
החוקרים מדווחים כי Sumatriptan ו-Rizatriptan היו התכשירים הנפוצים ביותר עליהם דיווחו חולים לפני החלפת הטיפול התרופתי.
הקלה תת-אופטימאלית או לא-עקבית במיגרנה (75.8% מהמטופלים בטריפטנים ו-70.3% מהמטופלים ב- Ubrogepant) תועדה כסיבה הנפוצה ביותר להחלפה לטיפול החדש. רגישות לאור (34% מהמטופלים בטריפטנים ו-35.1% מהמטופלים ב- Ubrogepant) וכאב עם פעילות שגרתית (19% מהמטופלים בטריפטנים ו-14.4% מהמטופלים ב- Ubrogepant; לא כולל כאבי ראש) דווחו כתסמיני מיגרנה המטרידים ביותר בשני המדגמים.
לאחר ארבעה שבועות, שיעור גדול יותר משמעותית של משתתפים שחצו ל- Ubrogepant היו שבעי רצון מבחירת הטיפול עם הקלה בכאב משנית למיגרנה (69.4% לעומת 42%) והקלה בתסמינים המטרידים ביותר (69.4% לעומת 42%) לעומת אלו שחצו לקבלת תכשיר אחר ממשפחת טריפטנים.
מהנתונים עולה עוד כי שיעור גבוה יותר משמעותית של חולים שטופלו ב- Ubrogepant דיווחו על הקלה מלאה יותר במיגרנה לאחר שעתיים, בהשוואה לטיפול הקודם בטריפטנים (75.7% לעומת 59%) והעדיפו את הטיפול החדש על-פני הטיפול הקודם בטריפטנים (75.7% לעומת 64%) בהשוואה למשתתפים שחצו לקבלת תכשיר אחר ממשפחת טריפטנים.
החוקרים כותבים כי ממצאי המחקר מהווים נתוני עולם-אמיתי ועשויים להיות שונים מהתוצאות המדווחות במחקרים אקראיים ומבוקרים.
מתוך הכנס השנתי מטעם ה-American Headache Society
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!