Multiple myeloma

הנחיות חדשות מטעם ESMO קובעות כי ניתן לטפל בבטחה בחולי סרטן רבים בזמן מגפת הקורונה (Ann Oncol)

בעידן COVID-19, אין להפסיק או לדחות טיפול במחלות ממאירות מאחר והדבר עשוי לפגוע בהישרדות החולים, כך עולה מהמלצות חדשות מטעם ESMO (European Society of Medical Oncology) שפורסמו בכתב העת Annals of Oncology.

המלצה חשובה נוספת קוראת להפסיק לתייג את כל החולים עם ממאירות כאלו הפגיעים לזיהום בנגיף, מאחר והדבר עלול להוביל לטיפול לא-הולם לו עשויות להיות השלכות שליליות.

מחקרים מצאו כי חולי סרטן מצויים בסיכון מוגבר לסיבוכים חמורים ותמותה משנית ל-COVID-19. מנתוני מרשם COVID-19 and Cancer Consortium Registry, לדוגמא, עולה כי בחולים עם ממאירות מתקדמת ו-COVID-19 תועדה עליה של פי חמש בסיכון לתמותה לאחר 30 ימים, בהשוואה לחולים שהיו בהפוגה או ללא עדות לממאירות.

עם זאת, למרות שהדבר עשוי להיות נכון לחלק מהחולים, החוקרים מדגישים כי חולי סרטן אינם קבוצה הטרוגנית וכי המונח סרטן בפני עצמו, מייצג מגוון רחב של מחלות שונות. המומחים מאירופה מציינים כי העדויות הנוכחיות מציעות כי חולים רבים עם גידולים מוצקים אינם בסיכון מוגבר לסיבוכים חמורים, בהשוואה לאוכלוסיה הכללית.

לאור זאת, הפרוגנוזה של מחלות סרטן משתנה באופן נרחב וההתייחסות לכלל החולים עם ממאירות ככאלו המצויים בסיכון מוגבר ל-COVID-19 ככל הנראה אינה סבירה ואינה אינפורמטיבית.

אעפ”י כן, חלו שינויים דרמטיים בכל הנוגע להתחלת טיפול בכלל סוגי הממאירויות, ולמרות ששינויים אלו סבירים בזמני מגפה, הם נערכו למרות שלא היו עדויות מוצקות שתמכו בצעדים אלו. ניסיונות להגדיר את הסיכון הפרטני של כל חולה, התייחסות לסוג הגידול הראשוני, שלב המחלה, גיל ומין, היו מוגבלים.

על-סמך העדויות הזמינות, רק חולים שהם קשישים, עם מחלות רקע רבות ותחת טיפול כימותרפי הם חולים בסיכון מוגבר לזיהום.

המומחים קבעו מספר המלצות מרכזיות:

·       חולי סרטן בסיכון הגבוה ביותר ל-COVID-19 בדרגה חמורה הם אלו עם ממאירות פעילה ומתקדמת, גיל מתקדם, מצב תפקודי ירוד, מעשנים, עם מחלות רקע. כמו כן, תתכן השפעה של סוג הגידול על הסיכון לזיהום.

·       שירותי טל-רפואה ורפואה דיגיטאלית עשויים להיות כלים מצוינים לניהול חלק מהחולים.

·       טרם אשפוז בבית חולים, יש להשלים בדיקות של חולי סרטן לנגיף הקורונה, במידת האפשר, במידה ומוגדרים בסיכון גבוה, ללא תלות בתסמינים או ממצאים הדמייתיים.

·       חולים עם סרטן ו-COVID-19 מצויים בסיכון מוגבר לאירועים תרומבואמבוליים ומומלץ מתן טיפול מניעתי ב-LMWH או נוגדי-קרישה פומיים חדשים.

·       אין לעכב או למנוע מתן טיפול במעכבי בקרה חיסונית כאשר ישנה תועלת הישרדותית משמעותית, אך יש לדחות טיפול זה בחולים שנמצאו חיוביים לנגיף הקורונה, עד להחלמתם.

·       סטרואידים במינון גבוה עשויים בחולים עם סרטן ו-COVID-19 עלולים להביא לעליה בסיכון לתמותה, ויש לעבור לתכשיר אחר לדיכוי חיסוני, במידת האפשר.

·       ההחלטה על מתן מעכבי טירוזין קינאז היא מורכבת, מאחר ותרופות רבות מפריעות למסלולים חשובים המעורבים בתגובה החיסונית הטבעית או הנרכשת.

Ann Oncol. Published online July 31, 2020

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • יתרונות טיפול CAR-T בחולים עם הישנות לויקמיה לאחר-השתלה (מתוך כנס ה-European CAR T-cell Meeting)

    יתרונות טיפול CAR-T בחולים עם הישנות לויקמיה לאחר-השתלה (מתוך כנס ה-European CAR T-cell Meeting)

    בחולים עם הישנות B-Cell ALL (או Acute Lymphoblastic Leukemia) לאחר השתלת מח עצם תועדה תוצאות טובות יותר לאחר טיפול CAR-T (או Chimeric Antigen Receptor T-cell) בהשוואה לטיפולים חליפיים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שהוצגו במהלך כנס ה-European CAR T-cell Meetingמ מטעם ה-European Society for Blood and Marrow Transplantation – European Hematology Association. ברקע למחקר מסבירים […]

  • מדד Immunoscore מסייע בחיזוי הפרוגנוזה של חולים עם סרטן מעי גס ורקטום (J Clin Oncol)

    מדד Immunoscore מסייע בחיזוי הפרוגנוזה של חולים עם סרטן מעי גס ורקטום (J Clin Oncol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Oncology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי למדד Immunoscore ערך מנבא ופרוגנוסטי חשוב בחולים עם סרטן מעי גס ורקטום בשלב III. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מדד Immunoscore הינו כלי פרוגנוסטי בחולים עם סרטן מעי גס ורקטום בשלב III ועשוי לסייע בחיזוי התועלת של משך […]

  • חיסון כנגד קורונה מספק הגנה מתונה מפני התפתחות Long COVID בילדים (Pediatrics)

    חיסון כנגד קורונה מספק הגנה מתונה מפני התפתחות Long COVID בילדים (Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי לחיסון כנגד נגיף קורונה השפעה מגנה מתונה מפני Long COVID. ההשפעה המגנה של החיסון גדולה יותר במתבגרים בסיכון מוגבר להתפתחות Long COVID ופוחתת עם הזמן. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חיסון מפחית את הסיכון לזיהום בקורונה בילדים, אך ההשפעה של החיסון […]

  • נגיף קורונה עשוי להישאר בגוף במשך למעלה משנה (מתוך כנס ה-CROI)

    נגיף קורונה עשוי להישאר בגוף במשך למעלה משנה (מתוך כנס ה-CROI)

    מדענים מקליפורניה מצאו כי שרידים של נגיף COVID-19 עשויים להישאר בדם וברקמות לתקופה של למעלה משנה לאחר ההדבקה הראשונית בנגיף, כך דווח בכנס ה-Conference on Retroviruses and Opportunistic Infections. במחקר בנושא Long COVID זיהו החוקרים אנטיגנים של הנגיף בזרם הדם למשך עד 14 חודשים לאחר הזיהום ובדגימות רקמות במשך למעלה משנתיים לאחר ההדבקה בנגיף. שני […]

  • האם קרינה מוגבלת לצוואר עליון עדיפה על קרינה לכל הצוואר בחולים עם ממאירות של הנזופרינקס? (J Clin Oncol)

    האם קרינה מוגבלת לצוואר עליון עדיפה על קרינה לכל הצוואר בחולים עם ממאירות של הנזופרינקס? (J Clin Oncol)

    בחולים עם ממאירות נזופרינגאלית מתן קרינה אלקטיבית לצוואר העליון מובילה לתוצאות דומות לטיפול בקרינה לכל הצוואר עם שיעורים נמוכים יותר משמעותית של רעילות ארוכת-טווח, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב Journal of Clinical Oncology. טיפול קרינתי מהווה את אפשרות הטיפול הסטנדרטית במקרים של קרצינומה של הנזופרינקס, כאשר לרוב מדובר בטיפול קרינתי לכלל הצוואר. עם זאת, […]

  • האם ניתן לוותר על דיסקציה של קשריות לימפה בבית השחי במקרים של סרטן שד מוקדם? (N Engl J Med)

    האם ניתן לוותר על דיסקציה של קשריות לימפה בבית השחי במקרים של סרטן שד מוקדם? (N Engl J Med)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine עולה כי אי השלמת דיסקציה של קשרית לימפה בבית השחי אינו מעלה את הסיכון להישנות או פוגע בסיכויי ההישרדות הכוללים לאחר חמש שנים בנשים עם סרטן שד מוקדם, ללא מעורבות קשריות לימפה עם גרורות לקשרית זקיף שהשלימו ניתוח וטיפול קרינתי. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי […]

  • גורמי סיכון לממאירות שד שניה בנשים (JAMA Oncology)

    גורמי סיכון לממאירות שד שניה בנשים (JAMA Oncology)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Oncology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי נשים צעירות יותר ששרדו סרטן שד עם וריאנט פתוגני מולד או אלו עם אבחנה ראשונית של ממאירות מוגבלת לעומת ממאירות שד ראשונית פולשנית סיכון גבוה יותר משמעותית לממאירות שד ראשונית נוספת. בנשים עם אבחנה של סרטן שד עד גיל […]

  • האם אכלזיה מלווה בסיכון מוגבר לממאירות של הוושט? (Am J Gastroenterol)

    האם אכלזיה מלווה בסיכון מוגבר לממאירות של הוושט? (Am J Gastroenterol)

    במאמר שפורסם בכתב העת The American Journal of Gastroenterology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים עם אבחנה של אכלזיה סיכון מוגבר לאבחנה של ממאירות של הוושט. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אכלזיה הינה גורם סיכון אפשרי לסרטן הוושט; עם זאת, אין מחקרים להערכת הסיכון לממאירות זו במטופלים עם אכלזיה. מטרתם כעת […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה