Multiple myeloma

האם דיאטה מן הצומח עשויה לשפר את התוצאות בחולים עם מיאלומה נפוצה? (Clin Cancer Res)

דיאטה המבוססת על מאכלים מן הצומח עשויה לשפר את תוצאות הטיפול בחולים עם מיאלומה נפוצה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Clinical Cancer Research.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קדם-קליניים הציעו קשר אפשרי בין המיקרוביום ובין המהלך הטבעי של מיאלומה. מהמחקרים הקודמים עולה כי המאפיינים של המיקרוביום עשויים להשפיע על הביולוגיה של מיאלומה נפוצה ולכן הם ביקשו לבחון את הנושא לעומק. הם העריכו כי מחקר הנערך בימים אלו להערכת המהלך הטבעי בקרב חולים תחת טיפול אחזקה ב-Lenalidomide מספק את ההזדמנות הטובה ביותר להערכת המיקרוביום לאורך זמן.

חוקרים בחנו את הקשרים האפשריים בין גורמים תזונתיים, מטבוליטים בצואה והרכב המיקרוביום בצואה ובין העדר עדות למחלה שיירית מינימאלית לאורך זמן בקרב חולים עם מיאלומה נפוצה תחת טיפול אחזקה ב-Lenalidomide. הם התבססו על שאלוני תזונה להערכת תזונה מן הצומח ומדד Healthy Eating Index 2015 Score.

ממצאי המחקר מצביעים על קשר בין העדר עדות למחלה שיירית מינימאלית לאורך זמן לאחר שלושה חודשים ובין ריכוז גבוה יותר של בוטיראט בצואה (p=0.037), מייצרי בוטיראט (p=0.025) ומגוון אלפא (p=0.0035).

החוקרים זיהו קשר בין חלבונים תזונתיים בריאים יותר ממאכלי ים וצמחים ובין בוטיראט לאחר שלושה חודשים (p=0.009) ובין העדר עדות למחלה שיירית מינימאלית לאורך זמן (p=0.05). יתרה מזאת, זוהתה קורלציה בין צריכה של מאכלים מן הצומח עם השפעות נוגדות-חמצון ובין ריכוז בוטיראט בצואה.

למרות שמדובר במחקר קטן ודרושים מחקרים נוספים לאישור התוצאות, החוקרים הופתעו לטובה ומדגישים כי מדובר במחקר הראשון המדגים קשר מסוג זה בחולים עם מיאלומה נפוצה.

לאור ממצאי המחקר, החוקרים קוראים להשלים מחקר פרוספקטיבי להערכת התערבות תזונתית באוכלוסיית חולים זו.

Clin Cancer Res, Dec 2022

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • תערובת פרוביוטית מקצרת משך חום בילדים עם זיהומים בדרכי הנשימה העליונות (JAMA Netw Open)

    תערובת פרוביוטית מקצרת משך חום בילדים עם זיהומים בדרכי הנשימה העליונות (JAMA Netw Open)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Network Open מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש מהן עולה כי תערובת פרוביוטית המכילה שלושה זנים ספציפיים הפחיתה את משך החום ביומיים בילדים עם זיהומים בדרכי נשימה עליונות, כאשר חציון משך החום עמד על שלושה ימים בקבוצת טיפול פרוביוטי לעומת חמישה ימים בקבוצת הפלסבו. המחקר נערך במחלקה לרפואה דחופה לילדים […]

  • אימוני אינטרוול בעצימות גבוהה מפחיתים סיכון להידרדרות תפקוד כלייתי בקשישים (J Am Society Nephrol)

    אימוני אינטרוול בעצימות גבוהה מפחיתים סיכון להידרדרות תפקוד כלייתי בקשישים (J Am Society Nephrol)

    אימוני אינטרוול בעצימות גבוהה (High-Intensity Interval Training, או HIIT) תחת השגחה לאורך חמש שנים עשויים להפחית את הסיכון להידרדרות מהירה בקצב הפינוי הגלומרולארי המשוער בקשישים בגילאי 70-77 שנים, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of the American Society of Nephrology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות היתרונות הבריאותיים הרבים של פעילות גופנית, אין […]

  • מתן Ursodeoxycholate מברברין עשוי לסייע בשיפור איזון גליקמי בחולים עם סוכרת מסוג 2 (JAMA Netw Open)

    מתן Ursodeoxycholate מברברין עשוי לסייע בשיפור איזון גליקמי בחולים עם סוכרת מסוג 2 (JAMA Netw Open)

    מתן Ursodeoxycholate מברברין (HTD1801) הוכח כאמצעי העשוי להפחית המוגלובין מסוכרר ורמות סוכר בדם בצום בחולים עם סוכרת מסוג 2, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Network Open. הטיפול נסבל היטב, עם אירועים חריגים בדרגה קלה-עד-מתונה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי יש צורך רב בתרופות כנגד סוכרת המכוונות לגורמי סיכון מטבוליים לצד שיפור איזון […]

  • בדיקת נוגדנים למזון עשויה לסייע בבחירת הדיאטה בחולים עם תסמונת מעי רגיז (Gastroenterology)

    בדיקת נוגדנים למזון עשויה לסייע בבחירת הדיאטה בחולים עם תסמונת מעי רגיז (Gastroenterology)

    דיאטת אלימינציה בהנחיית בדיקה חדשה של נוגדנים ספציפיים עשויה לסייע בהפחתת כאבי בטן בחלק גדול מהחולים עם תסמונת מעי רגיז (Irritable Bowel Syndrome), כך על-פי תוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Gastroenterology. דיאטת אלימינציה המכוונת למזונות הגורמים לעליה ברמות נוגדני IgG הוכחה ככלי מבטיח בטיפול בחולים עם תסמונת מעי רגיז; עם זאת, המחקרים להערכת היעילות […]

  • האם רמות ליפאז בדם יכולות לסייע בקביעת המלצות תזונתיות בקשישים? (Clinical Nutrition)

    האם רמות ליפאז בדם יכולות לסייע בקביעת המלצות תזונתיות בקשישים? (Clinical Nutrition)

    באחד מכל חמישה קשישים מאושפזים בסיכון לתת-תזונה תועדו רמות ליפאז בדם מתחת לטווח התקין ואלו לוו בסיכון מוגבר לסיבוכים ואי עמידה ביעדים התזונתיים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Clinical Nutrition. החוקרים השלימו מחקר אקראי שכלל מבוגרים מאושפזים בשמונה בתי חולים בשווייץ (2014-2018) שהיו בסיכון לתת-תזונה. המשתתפים חולקו באקראי בתוך 48 שעו מהאשפוז […]

  • בטיחות תוספי פרוביוטיקה ביחידות טיפול נמרץ ביילודים (The Journal of Pediatrics)

    בטיחות תוספי פרוביוטיקה ביחידות טיפול נמרץ ביילודים (The Journal of Pediatrics)

    מניתוח נתונים לאורך עשר שנים אודות שימוש בתכשירים פרוביוטיים עם זנים מרובים בפגים עולה כי שיעורי בקטרמיה של אורגניזמים פרוביוטיים תועדו ב-0.6% מהמקרים בלבד, ללא מקרי תמותה המיוחסים ישירות לזיהומים אלו, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת The Journal of Pediatrics. המחקר הרטרוספקטיבי נערך במונטריאול, קנדה ובמסגרתו ניתנה פורמולה פרוביוטית שכללה זנים רבים ליילודים […]

  • ההשפעה של צריכת קפאין על צפיפות כלי דם ברשתית (J Ophthalmol)

    ההשפעה של צריכת קפאין על צפיפות כלי דם ברשתית (J Ophthalmol)

    צריכת קפאין עשויה להביא לעליה בלחץ הדם לאחר שעתיים, אך אין לכך השפעה משמעותית על צפיפות כלי הדם ברשתית, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Ophthalmology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי כ-85% מאוכלוסיית ארצות הברית צורכת קפאין כל יום ומדובר בסם הפסיכואקטיבי הנפוץ ביותר ברחבי העולם. למרות השימוש הנרחב בקפאין, אין […]

  • שתיית קפה ותה עשויה להפחית את הסיכון לסרטן ראש וצוואר (Cancer)

    שתיית קפה ותה עשויה להפחית את הסיכון לסרטן ראש וצוואר (Cancer)

    מנתונים שפורסמו בכתב העתCancer  עולה כי שתיית קפה ותה מלווה בסיכון מופחת לאבחנה של ממאירויות של ראש וצוואר,  כולל סוגים שונים של ממאירויות בחלל הפה, הלוע והגרון. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין מידע רב אודות הקשר בין שתיית קפה ותה ובין שכיחות סרטן ראש וצוואר. לנוכח העלייה ברחבי העולם בשכיחות מחלות אלו, מטרתם כעת […]

  • צריכת בשר אדום מלווה בסיכון מוגבר לירידה קוגניטיבית ודמנציה (Neurology)

    צריכת בשר אדום מלווה בסיכון מוגבר לירידה קוגניטיבית ודמנציה (Neurology)

    מחקר שפורסם בכתב העתNeurology  מצא כי צריכה גבוהה של בשר אדום, במיוחד בשר אדום מעובד, מלווה בסיכון מוגבר לירידה קוגניטיבית ודמנציה. החלפת בשר אדום מעובד באגוזים וקטניות עשויה להועיל לתפקוד הקוגניטיבי. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הקשר בין תזונה לתפקוד הקוגניטיבי אינו זוכה לתשומת לב רבה כמו הקשר בין הרגלי התזונה ובין מחלות לב או […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה