Neonatology other

חליבת חבל טבור לעומת ניתוק מאוחר של חבל הטבור בפגים שנולדו לאחר 28-32 שבועות הריון (Pediatrics)

NEONATOLGY PREMATURE פג תינוק
 ד"ר ברנרד ברזילי, עורך נאונטולוגיה, משתף ומוסיף מהערותיו למאמר חדש שפורסם בכתב העת Pediatrics

מתוצאות מחקר חדש המדווחות במאמר עולה כי בפגים שנולדו לאחר 28-32 שבועות הריון לא תועדו הבדלים בשיעורי דימום תוך-חדרי חמור או תמותה בין חליבת חבל הטבור או ניתוק מאוחר של חבל הטבור. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לקבוע אם ישנם הבדלים בשיעורי דימום תוך-חדרי חמור או תמותה בפגים שקיבלו עירוי שלייתי עם חליבת חבל הטבור לעומת ניתוק מאוחר של חבל הטבור.

במחקר האקראי-מבוקר, העדר-נחיתות, נערכה השוואה בין ניתוק מאוחר של חבל הטבור ובין חליבת חבל הטבור בפגים שנולדו לאחר 28-32 שבועות הריון בתקופה שבין יוני 2017 ועד ספטמבר 2022 ב-19 אוניברסיטאות ומרכזים רפואיים פרטיים בארבע מדינות.

התוצא העיקרי היה שיעור אירועי דמם תוך-חדרי בדרגה III/IV או תמותה, עם שולי העדר נחיתות של 1%.

החוקרים מדווחים כי 1,019 תינוקות (511 בזרוע חליבת חבל הטבור ו-508 בזרוע ניתוק מאוחר של חבל הטבור) השלימו את המחקר מלידה ועד לאשפוז ראשוני (גיל הריון ממוצע של 31 שבועות, 44% בנות).

מהנתונים עולה כי 7 מבין 511 (1.4%) תינוקות בזרוע חליבת חבל טבור ו-7 מבין 508 (1.4%) התינוקות בזרוע ניתוק מאוחר של חבל הטבור אובחנו עם דימום תוך-חדרי חמור או הלכו לעולמם (הבדל 0.01%, רווח בר-סמך 95% של 1.4%- עד 1.4%, p=0.99).

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר תומכים בבטיחות חליבת חבל הטבור במקום ניתוק מאוחר של חבל הטבור בפגים שנולדו לאחר 28-32 שבועות הריון.

Pediatrics, Dec 1, 2023

הערות עורך:

מחקר זה מצטרף למחקרים נוספים וכן לעדכון ההמלצות לגבי החייאת הילוד ב-NRP שמצאו כי חליבת חבל הטבור יכולה להוות תחליף טוב לניתוק מושהה של חבל הטבור בילודים ובפגים מעל לשבוע 28. יתרון נוסף של חליבת חבל הטבור לעומת ניתוק מושהה הוא שהתהליך הזה הוא הרבה יותר מהיר ואין צורך לחכות לפחות דקה. כמו כן בילודים הזקוקים להחייאה, שאולי הם אלה שבעיקר זקוקים למתן הדם הזה, ניתן לבצע חליבה של חבל הטבור ופחות מומלץ ניתוק מושהה (לפחות במקומות בהם אין עדיין אפשרות לעשות החייאה כאשר הילוד עדיין לא נותק מחבל הטבור).

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם Buprenorphine-Naloxone בטוח יותר מ-Buprenorphine לבדו בהיריון? (JAMA)

    האם Buprenorphine-Naloxone בטוח יותר מ-Buprenorphine לבדו בהיריון? (JAMA)

    מתן Buprenorphine בשילוב עם Naloxone בזמן היריון מלווה בסיכון מופחת לתסמונת גמילה ביילוד ואשפוז יילודים ביחידת טיפול נמרץ, בהשוואה למתן Buprenorphine לבדו, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA. מהנתונים עולה כי אין הבדל משמעותי בשיעור המומים המולדים המג’וריים בין שתי אפשרויות הטיפול. החוקרים השלימו מחקר מבוסס-אוכלוסייה שהתבסס על נתונים אודות מבוטחי מדיקייד […]

  • מהו מדד חומציות סף בדם טבורי בו מומלץ ניטור אינטנסיבי? (JAMA Netw Open)

    מהו מדד חומציות סף בדם טבורי בו מומלץ ניטור אינטנסיבי? (JAMA Netw Open)

    מדד חומציות בדם טבורי נמוך מ-7.2 עשוי להעיד על סיכון מוגבר לסיבוכים ביילוד, כך עולה מתוצאות מחקר חדש מדנמרק שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מאחר ועד כה הסברה הרווחת כי חמצת חמורה עלולה להתפתחות בנוכחות מדד חומציות נמוך מ-7.0, ממצאים המחקר תומכים בבחינה מחדש של ערך הסף בו נדרש ניטור אינטנסיבי אחר החולים. החוקרים […]

  • NHFOV כתמיכה נשימתית לאחר אקסטובציה בילודים (PLoS One)

    NHFOV כתמיכה נשימתית לאחר אקסטובציה בילודים (PLoS One)

    הנשמה לא פולשנית בתדר גבוה (NHFOV) מפחיתה את הצורך באינטובציה חוזרת ומפחיתה כישלון אקסטובציה בהשוואה לשיטות תמיכה אחרות, כך עולה מסקירה שיטתית ומטא-אנליזה שפורסמו ב-PLoS One. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • גורמים המנבאים תוצאות באם וביילוד לאחר לידה עם פרע כתפיים (Arch Gynecol Obstet)

    גורמים המנבאים תוצאות באם וביילוד לאחר לידה עם פרע כתפיים (Arch Gynecol Obstet)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Archives of Gynecology and Obstetrics עולה כי מספר מאפיינים עשוי לסייע בחיזוי הסיכון לסיבוכים באם וביילוד במקרים של לידה עם פרע כתפיים, כולל קומה אימהית נמוכה, סוכרת טרם היריון, לידת ואקום ומאקרוזומיה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין מחקרים רבים להערכת גורמי סיכון הקשורים עם תוצאות שליליות באם וביילוד […]

  • החשיבות של נוגדנים כנגד TPO בנשים הרות עם תת-פעילות תת-קלינית של בלוטת התריס (Arch Gynecol Obstet)

    החשיבות של נוגדנים כנגד TPO בנשים הרות עם תת-פעילות תת-קלינית של בלוטת התריס (Arch Gynecol Obstet)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Archives of Gynecology and Obstetrics עולה כי אין הבדל בתוצאות היריון בין נשים עם תת-פעילות תת-קלינית של בלוטת התריס ונשים עם תפקודי תריס תקינים במהלך ההיריון, למעט שיעורים גבוהים יותר של אשפוז ביחידת טיפול נמרץ ביילודים באלו עם ההפרעה בתפקודי התריס. באלו עם תת-פעילות תת-קלינית של בלוטת התריס ונוגדנים […]

  • השמנה אימהית מלווה בסיכון למוות פתאומי של תינוקות (JAMA Pediatrics)

    השמנה אימהית מלווה בסיכון למוות פתאומי של תינוקות (JAMA Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי למעלה מ-5% מהמקרים של מוות פתאומי של תינוקות עשוי להיות קשור להשמנת-יתר אימהית. בארצות הברית מדווח בכל שנה על כ-3,500 מקרים של מוות פתאומי של תינוקות. לאחר מסעות פרסום בשנות ה-90 של המאה הקודמת שכללו המלצות על תנוחות שינה בטוחות […]

  • סגירה פרוצדורלית של Patent Ductus Arteriosus (PDA) בפגים: קווים מנחים (JPER)

    סגירה פרוצדורלית של Patent Ductus Arteriosus (PDA) בפגים: קווים מנחים (JPER)

    קווים מנחים חדשים מציעים כי סגירה טרנסקטטרית של Patent Ductus Arteriosus (PDA) עשויה להיות עדיפה על פני סגירה כירורגית בפגים עם פגות קיצונית הזקוקים להנשמה מלאכותית, כך פורסם ב-Journal of Perinatology. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • הערכת כשל גדילה ותוצאות נוירולוגיות בפגות קיצונית (Journal of Perinatology)

    הערכת כשל גדילה ותוצאות נוירולוגיות בפגות קיצונית (Journal of Perinatology)

    כשל גדילה, כפי שבא לידי ביטוי בהיקף הראש בשחרור של ילודים עם פגות קיצונית, נמצא כקשור לתוצאות התפתחותיות והתנהגותיות בגיל שנתיים, כך פורסם ב- Journal of Perinatology ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה