Neonatology other

תוצאות מתן מוקדם של איבופרופן לטיפול בדוקטוס ארטריוזוס פתוח (N Engl J Med)

תינוק
ד”ר ברנרד ברזילי, עורך מדור ניאונטולוגיה, משתף מאמר שפורסם ב-New England Journal of Medicine, ומצא כי טיפול מוקדם באיבופרופן אינו מפחית סיכון לתמותה או דיספלזיה ברונכופולמונרית משמעותית בגיל מתוקן של 36 שבועות, בהשוואה למתן פלסבו, ומוסיף מהערותיו.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי איבופרופן הינו מעכב COX המשמש לטיפול בפגים עם דוקטוס ארטריוזוס פתוח. בהעדר מידע אודות ההשפעה של טיפול סלקטיבי מוקדם באיבופרופן במקרים של דוקטוס ארטריוזוס פתוח גדול על התוצאות בטווח הקצר, הם השלימו מחקר רב-מרכזי, אקראי, כפל-סמיות, מבוקר-פלסבו להערכת טיפול מוקדם (בתוך 72 שעות מהלידה) באיבופרופן כנגד דוקטוס ארטריוזוס פתוח (קוטר של 1.5 מ”מ ומעלה עם זרם פועם) בפגים שנולדו לאחר 23 שבועות הריון ועד 28 שבועות הריון ו-6 ימים.

התוצא העיקרי היה משלב של תמותה או דיספלזיה ברונכופולמונרית בדרגה בינונית או חמורה בגיל מתוקן של 36 שבועות.

מדגם המחקר כלל 326 תינוקות בזרוע הטיפול באיבופרופן ו-327 תינוקות בזרוע הפלסבו; מבין אלו, החוקרים אספו נתונים זמינים להערכה של 324 ו-322 תינוקות, בהתאמה.

שיעורי התוצא העיקרי עמדו על 69.2% מאלו בזרוע ההתערבות לעומת 63.5% מאלו בזרוע הפלסבו (סיכון יחסי מתוקן של 1.09, רווח בר-סמך 95% של 0.98-1.20).

החוקרים מדווחים כי 44 מבין 323 תינוקות בזרוע ההתערבות (13.6%) ו-33 מבין 321 תינוקות בזרוע הפלסבו (10.3%) הלכו לעולמם (סיכון יחסי מתוקן של 1.32, רווח בר-סמך 95% של 0.92-1.90).

בקרב התינוקות ששרדו עד גיל מתוקן של 36 שבועות, שיעורי דיספלזיה ברונכופולמונרית עמדו על 64.2% מאלו בזרוע ההתערבות ועל 59.3% מאלו בזרוע הפלסבו (סיכון יחסי מתוקן של 1.09, רווח בר-סמך 95% של 0.96-1.23).

החוקרים מדווחים על שני אירועים חריגים חמורים לא-צפויים (אירועים חריגים שלא נכללו ברשימת אירועים חריגים צפויים הנפוצים באוכלוסיית חולים זו)  שתועדו במהלך המחקר וייתכן וקשורים לטיפול באיבופרופן.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר אינם תומכים בהשפעה משמעותית של טיפול מוקדם באיבופרופן כנגד דוקטוס ארטריוזוס להפחתת הסיכון לתמותה או דיספלזיה ברונכופולמונרית בדרגה בינונית או חמורה.

N Engl J Med, Jan 25, 2024

הערות עורך:

מחקר זה מצטרף לשורה של מחקרים שבהם לא ברור היתרון של הטיפול האגרסיבי לסגירת ה-PDA.
גם מחקר זה אינו חף מהטיות מאחר וכ-30% מהמטופלים בזרוע הפלסבו טופלו באיבופרופן גלוי (open label).
גם במחקר זה, למרות שהטיפול התרופתי הוריד את שיעורי ההזדקקות לטיפול ניתוחי הרי שלא היה הבדל בין הקבוצות בתוצאים המשמעותיים כמו תמותה או BPD בגיל 36 שבועות.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • סמנים בדם טבורי עשויים לסייע בחיזוי הופעת אטופיק דרמטיטיס ביילודים (JAMA Dermatol)

    סמנים בדם טבורי עשויים לסייע בחיזוי הופעת אטופיק דרמטיטיס ביילודים (JAMA Dermatol)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Dermatology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, התומכות בחשיבות סמנים בדם טבורי לחיזוי התפתחות אטופיק דרמטיטיס, כאשר ביילודים שפיתחו מאוחר יותר את מחלת העור תועדו ריכוזי גבוהים יותר של TEWL (או Transepidermal Water Loss), CCL17 או TARC ((Thymus and Activation-Regulated Chemokine)) ו-IL-31 בדם טבורי. החוקרים השלימו מחקר פרוספקטיבי להערכת הערך […]

  • ההשפעה של תזמון מתן סטרואדים לאם בפגות קיצונית (BMC Pregnancy and Childbirth)

    ההשפעה של תזמון מתן סטרואדים לאם בפגות קיצונית (BMC Pregnancy and Childbirth)

    מחקר חדש שפורסם ב-BMC Pregnancy and Childbirth הדגים כי מרווח של 1-7 ימים ממתן סטרואידים ועד הלידה השיג את השכיחות הנמוכה ביותר של סיבוכים בפגים שנולדו בגיל הריון קטן מ-32 שבועות, ונראה כי חלק מההשפעות החיוביות נמשכות אפילו מעבר ל-8 ימים ממתן הטיפול. לעומת זאת, נראה כי מתן קורטיקוסטרואידים עשוי להיות קשור לשכיחות מוגברת של BPD. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • לראשונה בישראל: כנס בנושא אולטראסאונד וריאות ביילודים ופגים במעיני הישועה

    לראשונה בישראל: כנס בנושא אולטראסאונד וריאות ביילודים ופגים במעיני הישועה

    אתמול (25.9) נערך בבית החולים מעיני הישועה כנס ראשון מסוגו בארץ בנושא אולטראסאונד וריאות ביילודים ופגים. הכנס נהגה והובל על ידי ד”ר לודמילה לו סקיאבו ויינר וד”ר מריה סלוצקי, רופאות בכירות בטיפול נמרץ פגים וילודים במרכז הרפואי מעייני הישועה. בכנס השתתפו ניאונטולוגים ואחיות מומחיות מכל רחבי הארץ. הכנס כלל הרצאות תיאורטיות בנושאי אולטראסאונד ריאות ביילודים […]

  • טיפול ראשוני באפינפרין לתוך הטובוס עשוי להיות עדיף בהחייאה ביילודים בחדר הלידה (J Pediatr)

    טיפול ראשוני באפינפרין לתוך הטובוס עשוי להיות עדיף בהחייאה ביילודים בחדר הלידה (J Pediatr)

    מחקר חדש שפורסם ב-The Journal of Pediatrics הראה כי טיפול ראשוני באפינפרין לתוך הטובוס עשוי להיות עדיף במהלך החייאה ביילודים בחדר הלידה. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • האם Buprenorphine-Naloxone בטוח יותר מ-Buprenorphine לבדו בהיריון? (JAMA)

    האם Buprenorphine-Naloxone בטוח יותר מ-Buprenorphine לבדו בהיריון? (JAMA)

    מתן Buprenorphine בשילוב עם Naloxone בזמן היריון מלווה בסיכון מופחת לתסמונת גמילה ביילוד ואשפוז יילודים ביחידת טיפול נמרץ, בהשוואה למתן Buprenorphine לבדו, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA. מהנתונים עולה כי אין הבדל משמעותי בשיעור המומים המולדים המג’וריים בין שתי אפשרויות הטיפול. החוקרים השלימו מחקר מבוסס-אוכלוסייה שהתבסס על נתונים אודות מבוטחי מדיקייד […]

  • מהו מדד חומציות סף בדם טבורי בו מומלץ ניטור אינטנסיבי? (JAMA Netw Open)

    מהו מדד חומציות סף בדם טבורי בו מומלץ ניטור אינטנסיבי? (JAMA Netw Open)

    מדד חומציות בדם טבורי נמוך מ-7.2 עשוי להעיד על סיכון מוגבר לסיבוכים ביילוד, כך עולה מתוצאות מחקר חדש מדנמרק שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מאחר ועד כה הסברה הרווחת כי חמצת חמורה עלולה להתפתחות בנוכחות מדד חומציות נמוך מ-7.0, ממצאים המחקר תומכים בבחינה מחדש של ערך הסף בו נדרש ניטור אינטנסיבי אחר החולים. החוקרים […]

  • NHFOV כתמיכה נשימתית לאחר אקסטובציה בילודים (PLoS One)

    NHFOV כתמיכה נשימתית לאחר אקסטובציה בילודים (PLoS One)

    הנשמה לא פולשנית בתדר גבוה (NHFOV) מפחיתה את הצורך באינטובציה חוזרת ומפחיתה כישלון אקסטובציה בהשוואה לשיטות תמיכה אחרות, כך עולה מסקירה שיטתית ומטא-אנליזה שפורסמו ב-PLoS One. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • גורמים המנבאים תוצאות באם וביילוד לאחר לידה עם פרע כתפיים (Arch Gynecol Obstet)

    גורמים המנבאים תוצאות באם וביילוד לאחר לידה עם פרע כתפיים (Arch Gynecol Obstet)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Archives of Gynecology and Obstetrics עולה כי מספר מאפיינים עשוי לסייע בחיזוי הסיכון לסיבוכים באם וביילוד במקרים של לידה עם פרע כתפיים, כולל קומה אימהית נמוכה, סוכרת טרם היריון, לידת ואקום ומאקרוזומיה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין מחקרים רבים להערכת גורמי סיכון הקשורים עם תוצאות שליליות באם וביילוד […]

  • החשיבות של נוגדנים כנגד TPO בנשים הרות עם תת-פעילות תת-קלינית של בלוטת התריס (Arch Gynecol Obstet)

    החשיבות של נוגדנים כנגד TPO בנשים הרות עם תת-פעילות תת-קלינית של בלוטת התריס (Arch Gynecol Obstet)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Archives of Gynecology and Obstetrics עולה כי אין הבדל בתוצאות היריון בין נשים עם תת-פעילות תת-קלינית של בלוטת התריס ונשים עם תפקודי תריס תקינים במהלך ההיריון, למעט שיעורים גבוהים יותר של אשפוז ביחידת טיפול נמרץ ביילודים באלו עם ההפרעה בתפקודי התריס. באלו עם תת-פעילות תת-קלינית של בלוטת התריס ונוגדנים […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה