Neonatology other

הערכת כשל גדילה ותוצאות נוירולוגיות בפגות קיצונית (Journal of Perinatology)

נאונטולוגיה תינוק BABY NEONATOLOGY
כשל גדילה, כפי שבא לידי ביטוי בהיקף הראש בשחרור של ילודים עם פגות קיצונית, נמצא כקשור לתוצאות התפתחותיות והתנהגותיות בגיל שנתיים, כך פורסם ב- Journal of Perinatology ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

המחקר נערך על כ-700 השורדים ממחקר ה-PENUT (הטיפול באריתרופואטין כשיפור תוצאות התפתחותיות בפגים) ושהיתה להם לפחות הערכה התפתחותית אחת בגיל שנתיים. להזכיר, אלה היו פגים שנולדו בין השבועות 23 ל-27 להריון, ברחבי ארה”ב.

כשל גדילה, כפי שבא לידי ביטוי בהיקף הראש בשחרור של ילודים עם פגות קיצונית, נמצא כקשור לתוצאות התפתחותיות והתנהגותיות שליליות בגיל שנתיים, כך פורסם ב- Journal of Perinatology. המחקר בחן את הקשר בין שינויים בפרמטרי גדילה לבין תוצאות התפתחותיות והתנהגותיות בגיל שנתיים תוך שימוש בהגדרות העכשוויות של כשל גדילה המאומצות על ידי האקדמיה לתזונה ודיאטטיקה.

המחקר לא מצא הבדלים משמעותיים בציוני BSID-III (Bayley Scales of Infant Development) על בסיס פרמטרי גדילה שהושגו במהלך האשפוז. עם זאת, נמצא קשר בין כשל גדילה של היקף הראש במהלך האשפוז ביחידה לטיפול נמרץ בילודים לבין הפרעות קשב, התנהגות תוקפנית וסימפטומים של הפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות.

בנוסף, גדילה מואצת של אורך הגוף במהלך האשפוז נקשרה לשיפור בציון M-CHAT-R (Modified Checklist for Autism in Toddlers). כשל גדילה של היקף ראש מהשחרור ועד גיל שנתיים נקשר לירידה מתונה בציון השפה, עלייה בהפרעות קשב, התנהגות תוקפנית ובעיות התנהגות חיצוניות. עלייה מואצת בציון Z של המשקל נקשרה לעלייה בבעיות התנהגות מופנמות.

לפי עורכי המחקר, המידע לגבי הגדילה לאחר השחרור מהיחידה לטיפול נמרץ בפגים עם פגות קיצונית הוא יחסית חסר, אך מחקרים מצאו קשר בין היקף ראש לבין התפתחות נוירולוגית. החוקרים מסכמים כי מאפייני הגדילה של פגים עם פגות קיצונית במהלך האשפוז הראו קשר עם תוצאות התנהגותיות, ומאפייני הגדילה לאחר האשפוז ביחידה לטיפול נמרץ בילוד הראו קשר עם תוצאות התפתחותיות והתנהגותיות. גדילה תקינה של היקף ראש נראתה כמגנה ביותר מבחינה נוירולוגית.

החוקרים ציינו כי ממצאים אלה מרמזים כי ההגדרות הנוכחיות של כשל בגדילה לפי משקל ואורך במהלך האשפוז ביחידה לטיפול נמרץ בילוד עשויות שלא להיות קשורות לתוצאות התפתחותיות-נוירולוגיות.

למחקר ב- Journal of Perinatology

הערות עורך:

ישנם מחקרים רבים שבדקו את הקשר בין הגדילה (משקל, אורך והיקף ראש) של פגים בעת אישפוזם בפגייה ותוצאות נוירו-התפתחותיות בהמשך עם ממצאים סותרים. מחקר זה בדק את הקשר בין הגדילה בזמן האישפוז והגדילה לאחר השחרור לבין ההתפתחות הנוירולוגית וההתנהגותית של הפגים הקטנים. מחקר זה לא מצא קשר בין העליה במשקל במהלך האישפוז בפגייה לבין תוצאים נוירוהתפתחותיים, אך לעומת זאת לכשל בגדילת היקף הראש, דווקא כן היתה השפעה על ההתפתחות בהמשך. כלומר, פגים שרק העליה במשקל שלהם נפגעה יכלו להשלים ולא להפגע התפתחותית או התנהגותית, בעוד שפגים שלא שמרו על גדילת היקף הראש לא הצליחו בכך.

 

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מודל חדש עשוי לסייע בחיזוי הופעת מיופיה בילדים עד גיל 14 שנים (Optometry and Vision Science)

    מודל חדש עשוי לסייע בחיזוי הופעת מיופיה בילדים עד גיל 14 שנים (Optometry and Vision Science)

    טעות רפרקטיבית, גיל, מין וגזע/מוצא עשויים לשמש כגורמים המנבאים את הסיכון להופעת מיופיה בילדים לפני גיל ההתבגרות, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Optometry and Vision Science. החוקרים התבססו על נתונים ממחקר CLEERE (או Collaborative Longitudinal Evaluation of Ethnicity and Refractive Error), מחקר רב-מרכזי להערכת הסיכון להופעת מיופיה בילדים בארצות הברית על-בסיס טעות […]

  • שימוש בטאבלטים בפעוטות מלווה בשכיחות גבוהה יותר של תסמיני כעס ותסכול (JAMA Pediatrics)

    שימוש בטאבלטים בפעוטות מלווה בשכיחות גבוהה יותר של תסמיני כעס ותסכול (JAMA Pediatrics)

    חשיפה יומית נרחבת יותר לזמן מסך בקרב פעוטות מלווה בביטויים אינטנסיביים יותר של כעס בשלב מאוחר יותר בחייהם, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Pediatrics. המחקר הפרוספקטיבי כלל מדגם של 315 פעוטות (54% בנים) שהיו בני 3.5 שנים בשנת 2020. ההורים של הפעוטות דיווחו על משך הזמן שהילדים השתמשו בטאבלטים בימות השבוע ובסופי […]

  • השפעות טיפול כנגד סוכרת הריונית מוקדמת על מצוקה נשימתית ביילודים (BJOG)

    השפעות טיפול כנגד סוכרת הריונית מוקדמת על מצוקה נשימתית ביילודים (BJOG)

    במאמר שפורסם בכתב העת BJOG מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי אבחנה וטיפול בסוכרת הריונית מוקדמת מלווה בסיכון מופחת למצוקה נשימתית ביילודים. מהנתונים עולה עוד כי מצוקה נשימתית ביילוד נפוצה יותר ביילודים שנולדו לאחר ניתוח קיסרי, יילודים גדולים לגיל ההיריון ומשך הריון קצר. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לזהות גורמים הקשורים עם התפתחות […]

  • יעילות משחקים דיגיטליים כהתערבויות לטיפול במצבים רגשיים בילדים: מטה אנליזה וסקירה סיסטמית (JAMA PEDIATRICS)

    יעילות משחקים דיגיטליים כהתערבויות לטיפול במצבים רגשיים בילדים: מטה אנליזה וסקירה סיסטמית (JAMA PEDIATRICS)

    במחקר שפורסם לאחרונה ב JAMA PEDIATRICS נעשתה סקירת ספרות סיסטמטית ומטה-אנליזה שמטרתה היתה לבדוק את יעילות התערבויות בצורת משחקים דיגיטליים לטיפול במצבים רגשיים (gamified digital mental health interventions (DMHIs) ) בקרב ילדים ובני נוער. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • האם השמנה מעלה את הסיכון להידראדניטיס סופורטיבה בילדים? (Pediatric Dermatol)

    האם השמנה מעלה את הסיכון להידראדניטיס סופורטיבה בילדים? (Pediatric Dermatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Pediatric Dermatology עולה כי בילדים עם הידראדניטיס סופורטיבה שכיחות גבוהה יותר של השמנת-יתר, בהשוואה לאלו ללא המחלה העורית. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין הידראדניטיס סופורטיבה ובין השמנה בילדים, קשר אשר הוכח במבוגרים. לצורך כך, החקורים השלימו סקירה של 12 מחקרים, כולל סדרת מקרים אחת, חמישה מחקרי חתך, […]

  • סמנים בדם טבורי עשויים לסייע בחיזוי הופעת אטופיק דרמטיטיס ביילודים (JAMA Dermatol)

    סמנים בדם טבורי עשויים לסייע בחיזוי הופעת אטופיק דרמטיטיס ביילודים (JAMA Dermatol)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Dermatology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, התומכות בחשיבות סמנים בדם טבורי לחיזוי התפתחות אטופיק דרמטיטיס, כאשר ביילודים שפיתחו מאוחר יותר את מחלת העור תועדו ריכוזי גבוהים יותר של TEWL (או Transepidermal Water Loss), CCL17 או TARC ((Thymus and Activation-Regulated Chemokine)) ו-IL-31 בדם טבורי. החוקרים השלימו מחקר פרוספקטיבי להערכת הערך […]

  • ההשפעה של תזמון מתן סטרואדים לאם בפגות קיצונית (BMC Pregnancy and Childbirth)

    ההשפעה של תזמון מתן סטרואדים לאם בפגות קיצונית (BMC Pregnancy and Childbirth)

    מחקר חדש שפורסם ב-BMC Pregnancy and Childbirth הדגים כי מרווח של 1-7 ימים ממתן סטרואידים ועד הלידה השיג את השכיחות הנמוכה ביותר של סיבוכים בפגים שנולדו בגיל הריון קטן מ-32 שבועות, ונראה כי חלק מההשפעות החיוביות נמשכות אפילו מעבר ל-8 ימים ממתן הטיפול. לעומת זאת, נראה כי מתן קורטיקוסטרואידים עשוי להיות קשור לשכיחות מוגברת של BPD. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • התבגרות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר להידרדאדניטיס סופורטיבה בילדים (JAMA Dermatol)

    התבגרות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר להידרדאדניטיס סופורטיבה בילדים (JAMA Dermatol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסם בכתב העת JAMA Dermatology עולה כי שכיחות התבגרות מוקדמת הייתה גבוהה יותר בילדים עם אבחנה של הידרדאדניטיס סופורטיבה, בהשוואה לאלו ללא המחלה העורית. מניתוח הנתונים עלה כי התבגרות מינית מוקדמת מלווה בסיכון גבוה יותר מכפליים להתפתחות הידרדאדניטיס סופורטיבה.  החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת שהתבסס על נתונים ממאגר Explorys, שכלל למעלה מ-40 רשתות […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה