Osteoarthritis

נוגדנים כנגד נגיף הקורונה נותרים בחלב אם עד חצי שנה לאחר חיסון (Pediatrics) והערות עורך ניאונטולוגיה , ד”ר ברזילי

במאמר שפורסם בכתב העת Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי נוגדנים ספציפיים כנגד נגיף הקורונה נותרים בחלב אם לתינוקות יונקים למשך עד שישה חודשים. יתרה מזאת, בתרומת חלב מאימהות מחוסנות עדיין קיימים נוגדנים והגנה מפני הנגיף.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי נוגדנים ספציפיים כנגד נגיף הקורונה זוהו בחלב אם לאורך עש שישה שבועות לאחר חיסון כנגד נגיף הקורונה. כעת הם ביקשו לבחון נוגדנים ספציפיים כנגד הנגיף, פעילות כנגד הנגיף, השפעת פסטור והגנה לאורך שישה חודשים לאחר החיסון.

המחקר הפרוספקטיבי כלל 30 נשים הרות או מניקות. נוגדנים כנגד נגיף הקורונה ופעילות מגנה נבחנו באמצעות בדיקות ELISA תוך השוואת המצב לפני החיסון, לאחר חודש, שלושה חודשים ושישה חודשים מהחיסון וכן לאחר הליכי פסטור.

מהנתונים עולה כי שיא רמות נוגדני IgG כנגד נגיף הקורונה בחלב אם תועד חודש לאחר החיסון ונותר מעל לרמות טרם החיסון למשך לפחות שישה חודשים (p=0.005). נוגדני IgA ספציפיים כנגד הנגיף זוהו לאחר חודש ושלושה חודשים, אך נעלמו לאחר שישה חודשים, בהשוואה לרמות בתחילת המחקר (p=0.07).

מהנתונים עולה קורלציה בין רמות נוגדני IgG ו-IgA בחלב אם ובין רמות נוגדני IgG בסרום באותה נקודת זמן (p<0.001). פעילות מגנה תועדה ב-83.3%, 70.4% ו-25.0% מדגימות חלב לאחר חודש, שלושה חודשים ושישה חודשים מהחיסון. הפעילות המגנה עמדה בקורלציה הבולטת ביותר עם נוגדני IgG ספציפיים כנגד נגיף הקורונה (p<0.001).

דגימות לפני ואחרי פסטור הדגימו רמות נוגדני IgG דומות (0.84 לעומת 1.07, p=0.36) ופעילות מגנה דומה (עיכוב של 57.7% לעומת 58.7%, בהתאמה, P=0.27), אך רמות נמוכות יותר של IgM ו-IgA לאחר פסטור (0.09 לעומת 0.06, p=0.004; ו-0.21 לעומת 0.18, p=0.043).

ממצאי המחקר מעידים כי חיסון כנגד קורונה הוביל לתגובת נוגדנים ספציפית כנגד הנגיף בחלב אם אשר נותרה למשך לפחות שישה חודשים ועמדה בקורלציה עם פעילות כנגד הנגיף אשר לא פחתה משמעותית לאחר פסטור.

Pediatrics, 2022

הערות עורך ניאונטולוגיה, ד”ר ברנרד ברזילי:

ממחקר זה עולה יתרון נוסף של חלב האם שמקנה חיסוניות לילודים לאמהות שחלו בקורונה. במחקר זה לא נחקר מהי כמות הנוגדנים העוברים ומגיעים לדם הילוד מחלב האם ולכן לא נבדקה החיסוניות שהנקה של אמהות שחלו בקורונה מוענקת לילודים. ממחקר זה עולה כי נוגדנים כנגד נגיף הקורונה מגיעים לשיא כעבור כחודש ממועד החיסון ונותרים בחלב למשך 6 חודשים נוספים.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • חיסון כנגד קורונה מספק הגנה מתונה מפני התפתחות Long COVID בילדים (Pediatrics)

    חיסון כנגד קורונה מספק הגנה מתונה מפני התפתחות Long COVID בילדים (Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי לחיסון כנגד נגיף קורונה השפעה מגנה מתונה מפני Long COVID. ההשפעה המגנה של החיסון גדולה יותר במתבגרים בסיכון מוגבר להתפתחות Long COVID ופוחתת עם הזמן. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חיסון מפחית את הסיכון לזיהום בקורונה בילדים, אך ההשפעה של החיסון […]

  • נגיף קורונה עשוי להישאר בגוף במשך למעלה משנה (מתוך כנס ה-CROI)

    נגיף קורונה עשוי להישאר בגוף במשך למעלה משנה (מתוך כנס ה-CROI)

    מדענים מקליפורניה מצאו כי שרידים של נגיף COVID-19 עשויים להישאר בדם וברקמות לתקופה של למעלה משנה לאחר ההדבקה הראשונית בנגיף, כך דווח בכנס ה-Conference on Retroviruses and Opportunistic Infections. במחקר בנושא Long COVID זיהו החוקרים אנטיגנים של הנגיף בזרם הדם למשך עד 14 חודשים לאחר הזיהום ובדגימות רקמות במשך למעלה משנתיים לאחר ההדבקה בנגיף. שני […]

  • חשיבות תמיכה תזונתית במקרים של פגות בינונית-עד-מאוחרת (NEJM)

    חשיבות תמיכה תזונתית במקרים של פגות בינונית-עד-מאוחרת (NEJM)

    במאמר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי התערבות לתמיכה תזונתית בפגים שנולדו לאחר 32 שבועות היריון לפני שבוע 36 להיריון ועד הזנה מלאה עם חלב אם הינה התערבות אפשרית, ללא השפעה על מרווח הזמן עד הזנה אנטרלית מלאה או על הרכב הגוף בגיל מתוקן של ארבעה חודשים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, מוסיף מהערותיו.

  • ההשפעות של מאפיינים שונים על התוצאות ארוכת הטווח של טיפול בהידרוקורטיזון זמן קצר לאחר הלידה בפגים מונשמים (JAMA)

    ההשפעות של מאפיינים שונים על התוצאות ארוכת הטווח של טיפול בהידרוקורטיזון זמן קצר לאחר הלידה בפגים מונשמים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת Archives of Disease in Childhood: Fetal and Neonatal Edition מדווחים חוקרים מהולנד ובלגיה על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים שנולדו לפני שבוע 27 להיריון, טיפול סיסטמי בהידרוקורטיזון עשוי להביא לשיפור סיכויי ההישרדות או ליקוי נוירו-התפתחותי. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • הדבקה בנגיף קורונה בתוך 10 שבועות לאחר החזרת עוברים אינה פוגעת בסיכויי הצלחת IVF/ICSI (מתוך Am J Obstet Gynecol)

    הדבקה בנגיף קורונה בתוך 10 שבועות לאחר החזרת עוברים אינה פוגעת בסיכויי הצלחת IVF/ICSI (מתוך Am J Obstet Gynecol)

    בנשים לאחר טיפולי IVF/ICSI הדבקה בנגיף קורונה בתוך עשרה שבועות מהחזרת עוברים אינה משפיעה לרעה על תוצאות היריון, שיעורי השרשה והפלה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Obstetrics & Gynecology. החוקרים השלימו מחקר עוקבה פרוספקטיבי שכלל נתונים אודות 857 נשים בגילאי 20-29 שנים שעברו IVF/ICSI במרכז הפריה חוץ גופית בסין. הם […]

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • טיפול ב-Lanadelumab מפחית התקפי אנגיואדמה תורשתית (J Allergy Clin Immunol)

    טיפול ב-Lanadelumab מפחית התקפי אנגיואדמה תורשתית (J Allergy Clin Immunol)

    בחולים עם אבחנה של אנגיואדמה תורשתית תועדה ירידה בשיעור ההתקפים החודשי עם טיפול ב- Lanadelumab, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שהוצגו כפוסטר במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Allergy, Asthma & Immunology. לאחר שלושה שבועות, תועדה ירידה של 80% בשיעור התלקחויות אנגיואדמה תורשתית. הניתוח המלא של מחקר EMPOWER בשלב 4 כלל 113 חולים (גיל […]

  • הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד למשך שלושה חודשים לפחות לווה בסיכון מופחת לממאירויות המטולוגיות בילדים, בהשוואה להנקה לפרק זמן קצר יותר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מנגד, לא זוהה קשר בין הנקה ובין הסיכון לגידולים במערכת העצבים המרכזית, גידולים סולידיים או נוירובלסטומה. החוקרים השלימו מחקר מבוסס-אוכלוסייה להערכת נתונים אודות 309,473 ילדים (51.3%) בנים […]

  • ההשפעה של טיפולים כנגד COVID-19 על חולים עם מחלת מעי דלקתית (Dig Dis Sci)

    ההשפעה של טיפולים כנגד COVID-19 על חולים עם מחלת מעי דלקתית (Dig Dis Sci)

    במהלך טיפול כנגד COVID-19 ייתכן ויהיה מקום להשהיית טיפולים כנגד מחלת מעי דלקתית, אך צעד זה אינו מוביל לעליה בהתלקחויות הזיהום הנגיפי, כאשר חיסון קודם כנגד COVID-19 מסייע בהפחתת הסיכון לסיבוכים עקב הזיהום הנגיפי, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Digestive Diseases and Sciences. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חולים עם מחלת מעי דלקתית תחת […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה