Pediatric Nutrition

צריכת מזון אולטרא מעובד (יוניליבר)

עדויות אפידמיולוגיות תומכות בקשר חיובי בין צריכת מזון אולטרא- מעובד (UPF) לבין .BMI עובדה זו, הובילה להמלצות להימנע מ-UPF למרות ראיות מוגבלות מאוד שלא הדגימו קשר סיבתי. מנגנונים רבים הוצעו והסקירה בהמשך  מעריכה באופן ביקורתי את הגורמים המשפיעים על בחירות לצריכת מזון מעובד (כלומר, עלות נמוכה, אורך חיי מדף, אריזות מזון, טעימות יתר וסטימולציה של רעב/ דיכוי מלאות);  הרכב המזון (כלומר, מאקרו-נוטריינטים, מרקם המזון, תוספת סוכר, מלח שומן, צפיפות אנרגטית, ממתיקים דלי קלוריות ותוספים); ותהליכי עיכול (כלומר, קצב אכילה, זמן ריקון הקיבה, זמן עיבוד במערכת העיכול ומיקרוביום).  במקרים אחרים, נתונים אינם זמינים (למשל, מיקרוביום, תוספי מזון) או שאינם מספקים (למשל, אריזה, עלות מזון, חיי מדף, צריכת מאקרו-נוטריינטים, גירוי תיאבון) כדי לשפוט את היתרונות מול הסיכונים של הימנעות מUPF . ישנם מנגנונים נוספים שבהם עיקר הראיות מצביעות יתרונות של UPF– בשמירה על משקל גוף מתון, למשל, שימוש בממתיקים דלי קלוריות לניהול משקל; תכולת שומן גבוהה יותר- מכיוון שהיא מפחיתה תגובות גליקמיות. מכיוון שההימנעות מ-UPF טומנת בחובה גם השפעות שליליות פוטנציאליות (למשל, סיכון מוגבר להרעלת מזון, בזבוז מזון), אין להמליץ על הימנעות מוחלטת מ- UPF לפני שאומתו סיבתיות ומנגנונים סבירים.

 

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה