Pediatrics

סימפטומים של דכאון, הפרעות אכילה והתקפי זלילה בקרב בני נוער עם השמנת יתר (JAMA PEDIATRICS)

מחקר שפורסם ב-JAMA PEDIATRICS בחן את השפעתה של תוכנית ההתערבות The Fast Track to Health - תכנית התנהגותית אינטנסיבית למתבגרים המתמודדים עם השמנת יתר. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר, ומוסיף מהערותיו.

מתבגרים המתמודדים עם השמנת יתר נמצאים בסיכון מוגבר לפתח סימפטומים של דכאון ו/או הפרעות אכילה. התערבויות התנהגותיות אינטנסיביות הינן גישות טיפול מקובלות לטיפול בהשמנת יתר עם סיבוכים נילויים במתבגרים. תוכנית ההתערבות The Fast Track to Health הינה תוכנית התערבות התנהגותית אינטנסיבית למתבגרים המתמודדים עם השמנת יתר. התוכנית הינה בת 52 שבועות הכוללת ארבע שבועות ראשונים של תצרוכת קלורית נמוכה מאוד, ואחריה אחת משתי הגישות התזונתיות למשך 48 שבועות: הגבלה אנרגטית לסרוגין [intermittent energy restriction (IER)] או הגבלה אנרגטית מתמשכת [continuous energy restriction (CER)].

במחקר ההקצאה האקראית הקליני (Randomized Clinical Trail) , שתוצאותיו פורסמו לאחרונה ב JAMA PEDIATRICS, השתתפו 141 מתבגרים בגיל חציוני של 14.8 שנים. 49.6% מהם היו מתבגרות. המשתתפים חולקו לשתי קבוצות, קבוצת ה-IER וקבוצת ה-CER.

הדיווח העצמי של משתתפי תוכנית ההתערבות לגבי דכאון בוצע בעזרת שאלון CESDR-10. הדיווח העצמי לגבי תכנים של הפרעות אכילה בוצע בעזרת שאלון EDE-Q והדיווח העצמי לגבי התקפי זלילה בעזרת שאלון Binge Eating Scale [BES]. הדיווח העצמי הושלם בשבועות 0, 4, 16 ו-52 להתערבות. בתחילת ההתערבות, תוצאות הבסיס החציוניות של שאלוני ה- EDE-Q היו 2.28 (טווח ציונים 0-6). ציוני החציון של שאלוני הדיכאון CESDR-10 היו 9 (טווח ציונים 0-30), וציוני שאלון התקפי הזלילה BES היו 11 (טווח ציונים 0-30). בשבוע הרביעי להתערבות נצפה שיפור מבחינת מדדי הפרעות האכילה (EDE-Q) והדכאון (CESDR-10), שיפור שהיה המשכי עד סוף ההתערבות (שבוע 52) ומשמעותו הייתה שיפור בסימפטומים של דכאון והפרעות אכילה. שבעה מתבגרים שהם 12.1% ממשתתפי המחקר נזקקו להפניה לצורך טיפול בהפרעת האכילה ו/או הדיכאון. שיפור במדדי ה-BES (התקפי זלילה) נצפה רק בקרב קבוצת ה-IER (הגבלה אנרגטית לסרוגין).

תוצאות המחקר הראו שמתבגרים שפנו לטיפול התנהגותי בהשמנת יתר דיווחו ביתר על סימפטומים של דכאון והפרעות אכילה. למרות שהסימפטומים השתפרו בחלקם, חלק מהם נזקקו לטיפול תומך.

התוצאות מצביעות על כך שייתכן ולהתערבויות טיפול בהשמנת יתר ישנה יעילות כפולה- פסיכוסוציאלית ופיזיולוגית. סיקור מוקדם לאיתור דכאון ותכנים של הפרעת אכילה עשוי לאפשר התערבות מוקדמת.

הערות העורך

הטיפול בהשמנת יתר הינו הזדמנות לסקור ולאתר לתכנים של דכאון ו/או הפרעות אכילה. מתבגרים עם השמנת יתר הינם בסיכון מוגבר להשלכות רגשיות והתנהגויות אכילה שמצריכות התייחסות כחלק מהטיפול במשקל העודף.

למאמר ב- JAMA PEDIATRICS

 

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם השמנה מעלה את הסיכון להידראדניטיס סופורטיבה בילדים? (Pediatric Dermatol)

    האם השמנה מעלה את הסיכון להידראדניטיס סופורטיבה בילדים? (Pediatric Dermatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Pediatric Dermatology עולה כי בילדים עם הידראדניטיס סופורטיבה שכיחות גבוהה יותר של השמנת-יתר, בהשוואה לאלו ללא המחלה העורית. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין הידראדניטיס סופורטיבה ובין השמנה בילדים, קשר אשר הוכח במבוגרים. לצורך כך, החקורים השלימו סקירה של 12 מחקרים, כולל סדרת מקרים אחת, חמישה מחקרי חתך, […]

  • ההשפעה של תזמון מתן סטרואדים לאם בפגות קיצונית (BMC Pregnancy and Childbirth)

    ההשפעה של תזמון מתן סטרואדים לאם בפגות קיצונית (BMC Pregnancy and Childbirth)

    מחקר חדש שפורסם ב-BMC Pregnancy and Childbirth הדגים כי מרווח של 1-7 ימים ממתן סטרואידים ועד הלידה השיג את השכיחות הנמוכה ביותר של סיבוכים בפגים שנולדו בגיל הריון קטן מ-32 שבועות, ונראה כי חלק מההשפעות החיוביות נמשכות אפילו מעבר ל-8 ימים ממתן הטיפול. לעומת זאת, נראה כי מתן קורטיקוסטרואידים עשוי להיות קשור לשכיחות מוגברת של BPD. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • התבגרות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר להידרדאדניטיס סופורטיבה בילדים (JAMA Dermatol)

    התבגרות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר להידרדאדניטיס סופורטיבה בילדים (JAMA Dermatol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסם בכתב העת JAMA Dermatology עולה כי שכיחות התבגרות מוקדמת הייתה גבוהה יותר בילדים עם אבחנה של הידרדאדניטיס סופורטיבה, בהשוואה לאלו ללא המחלה העורית. מניתוח הנתונים עלה כי התבגרות מינית מוקדמת מלווה בסיכון גבוה יותר מכפליים להתפתחות הידרדאדניטיס סופורטיבה.  החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת שהתבסס על נתונים ממאגר Explorys, שכלל למעלה מ-40 רשתות […]

  • הערכת שיעורי אספרגילוזיס פולשני בילדים עם לויקמיה (J Pediatr Infect Dis Soc)

    הערכת שיעורי אספרגילוזיס פולשני בילדים עם לויקמיה (J Pediatr Infect Dis Soc)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the Pediatric Infectious Diseases Society מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי שיעורי אספרגילוזיס פולשני נעים סביב 3-5% בילדים עם לויקמיה חדה, עם שונות רבה בשיעורי הזיהום הפטרייתי בין מחקרים. החוקרים השלימו סקירה שיטתית ומטה-אנליזה שכללה 24 מחקרים שנערכו בין תחילת שנת 2000 ועד סוף חודש יולי […]

  • טיפולים כנגד ממאירות בילדות מלווה בסיכון מוגבר לקרצינומה קרטינוציטית (J Am Acad Dermatol)

    טיפולים כנגד ממאירות בילדות מלווה בסיכון מוגבר לקרצינומה קרטינוציטית (J Am Acad Dermatol)

    טיפול קרינתי והשתלת מח עצם מלווים בסיכון מוגבר להתפתחות קרצינומה קרטינוציטית בקרב מטופלים ששרדו מחלה ממארת בילדות, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב Journal of the American Academy of Dermatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי היסטוריה של ממאירות בילדות הינה גורם סיכון משמעותי להתפתחות קרצינומה קרטינוציטית וחולים אלו בסיכון להתפתחות נגעים ממאירים מרובים. במטרה להבין […]

  • יעילות קצרת מועד של טיפול משולב באצטמינופן ואיבופרופן מול טיפול מבודד לחום בילדים: מטה-אנליזה (PEDIATRICS)

    יעילות קצרת מועד של טיפול משולב באצטמינופן ואיבופרופן מול טיפול מבודד לחום בילדים: מטה-אנליזה (PEDIATRICS)

    מטה-אנליזה שפורסמה לאחרונה בעיתון ה-PEDIATRICS באה להעריך את היעילות והבטיחות קצרת המועד של הטיפול המשולב (יחד או לסרוגין) באצטמינופן ואיבופרופן להורדת חום בילדים. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • הערכה מקיפה של פרופיל הבטיחות של מעכבי JAK בילדים (Pediatric Dermatology)

    הערכה מקיפה של פרופיל הבטיחות של מעכבי JAK בילדים (Pediatric Dermatology)

    הפרעות בדם ובמערכת הלימפה תועדו בשכיחות גבוהה יותר בילדים שטופלו במעכבי JAK (או Janus Kinase) לעומת מבוגרים, כך עולה מנתונים חדשים מארצות הברית וקנדה שפורסמו בכתב העת Pediatric Dermatology. מהממצאים עלה עוד כי אקנה הינה תופעת הלוואי העורית נפוצה ביותר בילדים וכי אירועים חריגים חמורים היו פחות נפוצים. במסגרת המחקר בחנו החוקרים נתונים אודות 399,649 […]

  • טיפול ראשוני באפינפרין לתוך הטובוס עשוי להיות עדיף בהחייאה ביילודים בחדר הלידה (J Pediatr)

    טיפול ראשוני באפינפרין לתוך הטובוס עשוי להיות עדיף בהחייאה ביילודים בחדר הלידה (J Pediatr)

    מחקר חדש שפורסם ב-The Journal of Pediatrics הראה כי טיפול ראשוני באפינפרין לתוך הטובוס עשוי להיות עדיף במהלך החייאה ביילודים בחדר הלידה. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • הדור הבא של הפרוביוטיקה | פוסטביוטיקה | הרצאות זמינות לצפייה

    הדור הבא של הפרוביוטיקה | פוסטביוטיקה | הרצאות זמינות לצפייה

    במהלך החודש האחרון התקיימו שני וובינרים העוסקים בפוסטביוטיקה | הדור הבא של הפרוביוטיקה. להרצאת המפגש הראשון ומענה על שאלות השתלמות לחצו כאן להרצאת המפגש השני שהתמקדה בפוסטביוטיקה להפחתה משמעותית של תחלואת חורף בילדים לחצו כאן  

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה