Pituitary

הערכת הסיכון לסוכרת במהלך ולאחר הריון בנשים עם פרולקטינומה (J Clin Endocrinol Metab)

מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism עולה כי רמות פרולקטין נמוכות לפני היריון עלולות להשפיע לרעה על ריכוז סוכר בדם בצום במהלך היריון וכי משך ומינון הטיפול ב-Cabergoline עלולים להשפיע על הסבילות לסוכר בטווח הארוך.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי פרולקטין הוא הורמון בעל השפעה משמעותית של משק סוכר ואינסולין. מטרתם כעת הייתה לבחון את משק הסוכר במהלך היריון ולאחריו בנשים עם פרולקטינומה.

מדגם המחקר כלל 52 נשים שטופלו ב-Cabergoline שהשלימו הערכה לפני הפריה, במהלך היריון ועד עשר שנים לאחר לידה. במהלך ההיריון הופסק הטיפול ב-Cabergoline וחודש ב-57.7% מהנשים לאחר הלידה, עקב הישנות היפרפרולקטינמיה. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את רמות פרולקטין בדם ומדדים מטבוליים (המוגלובין מסוכרר, ריכוז סוכר בדם בצום, סבילות לסוכר).

במהלך ההיריון נרשמה עליה הדרגתית בריכוז פרולקטין, בעוד שרמות סוכר בדם בצום נותרו יציבות.

החוקרים מדווחים על קורלציה שלילית בין ריכוז פרולקטין ובין רמות סוכר בדם בצום במהלך הטרימסטר הראשון (P=0.032) והשלישי (p=0.048).  עוד זוהתה קורלציה הפוכה בין אחוז עליה בפרולקטין לאורך ההיריון ובין ריכוז סוכר בדם בצום במהלך הטרימסטר השלישי.

מניתוח הנתונים עולה כי ריכוז פרולקטין בדם לפני ההפריה הינו סמן מגן מפני עליות סוכר בדם בצום במהלך הטרימסטר השלישי (P=0.048).

נשים עם ריכוז המוגלובין מסוכרר נמוך יותר במהלך הטרימסטר הראשון וריכוז סוכר בדם בצום נמוך יותר שלוש שנים לאחר הלידה, ילדו תינוקות עם משקל לידה נמוך יותר. הנקה במשך עד שישה חודשים לוותה בריכוז נמוך יותר של סוכר בדם בצום לאחר 4 שנים ו-10 שנים מהלידה.

ממצאי המחקר מצביעים על קורלציה חיובית בין מדד מסת הגוף ובין ריכוז סוכר בדם בצום עשר שנים לאחר הלידה (p=0.03), בפרט בנשים עם עודף-משקל או השמנת-יתר שנדרשו למינונים גבוהים יותר של Cabergoline.

בנשים עם הישנות היפרפרולקטינמיה שנדרשו לחדש את הטיפול ב-Cabergoline תועד משך הנקה קצר יותר וריכוז סוכר בדם בצום גבוה יותר שנתיים לאחר הלידה.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים כי רמות פרולקטין נמוכות לפני היריון עשויות להשפיע לרעה על רמות סוכר בדם בצום במהלך היריון. מעבר להיסטוריה משפחתית ומדד מסת גוף, למינון ומשך הטיפול ב-Cabergoline השפעה על משק הסוכר בטווח הארוך. הם ממליצים על איזון מטבולי לפני הפריה על-מנת להפחית את הסיכון לסוכרת הריונית וסוכרת מסוג 2.

J Clin Endocrinol Metab, May 2, 2024

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • עליה משמעותית בסיכון ללידת מת בנשים עם סוכרת (Obstet Gynecol)

    עליה משמעותית בסיכון ללידת מת בנשים עם סוכרת (Obstet Gynecol)

    בנשים הרות עם אבחנה קודמת של סוכרת תועדה עליה של פי שלוש בסיכון ללידת מת או תמותה סביב הלידה, כאשר הסיכון היה גבוה במיוחד בקרב אימהות עם סוכרת מסוג 2 לעומת אלו עם סוכרת מסוג 1, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Obstetrics & Gynecology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות הקשר המוכר היטב […]

  • שיעור לידות-חי גבוה לאחר השתלת רחם בנשים עם הפרעות פוריות משנית להפרעה רחמית (JAMA)

    שיעור לידות-חי גבוה לאחר השתלת רחם בנשים עם הפרעות פוריות משנית להפרעה רחמית (JAMA)

    בנשים עם הפרעת פוריות משנית לגורם רחמי בלבד תועדו שיעורי הצלחה גבוהים להשתלת רחם, כאשר 70% מהנשים הצליחו ללדת בעקבות ההשתלה, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Network Open. מדגם המחקר כלל 20 נשים עם הפרעות פוריות משנית לגורם רחמי, כולל נשים ללא רחם או רחם לא תפקודי; לכל אישה הייתה לפחות שחלה […]

  • חיסון כנגד קורונה אינו מעלה את הסיכון למומים מולדים (J Int Med)

    חיסון כנגד קורונה אינו מעלה את הסיכון למומים מולדים (J Int Med)

    זיהום בקורונה במהלך היריון מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים והפלות ולכן מומלץ מתן חיסון כנגד COVID-19 לנשים הרות ומנתונים חדשים שפורסמו ב-Journal International de Medecine עולה כי החיסון כנגד הנגיף אינו מעלה את הסיכון למומים מולדים. מטרת המחקר הייתה לבחון את הסיכון למומים מולדים לאחר חיסון בהלך היריון וזאת על-בסיס נתונים מדנמרק, שבדיה ונורבגיה, אשר כללו […]

  • האם Buprenorphine-Naloxone בטוח יותר מ-Buprenorphine לבדו בהיריון? (JAMA)

    האם Buprenorphine-Naloxone בטוח יותר מ-Buprenorphine לבדו בהיריון? (JAMA)

    מתן Buprenorphine בשילוב עם Naloxone בזמן היריון מלווה בסיכון מופחת לתסמונת גמילה ביילוד ואשפוז יילודים ביחידת טיפול נמרץ, בהשוואה למתן Buprenorphine לבדו, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA. מהנתונים עולה כי אין הבדל משמעותי בשיעור המומים המולדים המג’וריים בין שתי אפשרויות הטיפול. החוקרים השלימו מחקר מבוסס-אוכלוסייה שהתבסס על נתונים אודות מבוטחי מדיקייד […]

  • מזון מעובד מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכי סוכרת (Am J Clin Nutrition)

    מזון מעובד מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכי סוכרת (Am J Clin Nutrition)

    צריכה רבה יותר של מזון אולטרה-מעובד מלווה בעליה בסיכון הכולל לסיבוכים מיקרווסקולאריים בכלל ולמחלת כליות בפרט בחולים עם סוכרת מסוג 2, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת The American Journal of Clinical Nutrition. החוקרים בחנו את הקשר בין צריכת מזון אולטרה-מעובד ובין הסיכון לסיבוכים מיקרווסקולאריים של סוכרת במדגם פרוספקטיבי שכלל 5,685 משתתפים עם סוכרת […]

  • צום לסירוגין מסייע במאמצים לירידה במשקל בחולים עם טרום-סוכרת או סוכרת מסוג 2 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    צום לסירוגין מסייע במאמצים לירידה במשקל בחולים עם טרום-סוכרת או סוכרת מסוג 2 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    במבוגרים עם טרום-סוכרת או סוכרת מסוג 2, צום לסירוגין הפחית את משקל הגוף ומדד מסת הגוף והביא לשיפור איזון גליקמי, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי צום לסירוגין עשוי לשמש כגישה גמישה יותר להפחתת משקל ושיפור הבריאות הקרדיו-מטבולית בהשוואה להגבלה קלורית, אך אין נתונים רבים […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה