Prostate Cancer

שימוש ארוך טווח ב-dutasteride יעיל בטיפול בהיפרפלסיה שפירה של הערמונת (Urology)

תוצאות מחקר המפורסם לאחרונה מעידות כי שימוש ארוך טווח ב-dutasteride (שם מסחרי:avodart) מהווה טיפול יעיל בהיפרפלסיה שפירה של בלוטת הערמונית (BPH).

החוקרים כותבים כי עיכוב דו-תכליתי של ה-5-אלפא-רדוקטאז באמצעות ה-dutasteride יוצר יעילות ממושכת בחולים הסובלים מ-BPH סימטומטית במהלך טיפול במשך 48 חודשים. הם מסבירים כי הדיכוי הכמעט מוחלט וארוך הטווח של dihydrotestosterone המושג באמצעות ה-dutasteride (בשיעור של 93% בתוך 48 חודשים) לא מוביל לעליה בשיעור תופעות הלוואי, בהשוואה לתופעות שדווחו במהלך טיפול של שנתיים.

החוקרים אספו נתונים מתוך משני מחקרים קליניים אקראיים, רבי-מרכזים, מבוקרים באמצעות פלצבו, שנערכו במסגרת שלב קליני IIIa וארכו שנתיים עם הארכה של שנתיים נוספות שנעשתה במבנה של open-label. כל המשתתפים שנבחרו הם מעל גיל 50 שנים, אובחנו קלינית ב-BPH, נפח בלוטת הערמונית שלהם עמד על 30cm3 לפחות, עם תוצאת אינדקס הסימפטומים האורולוגיים האמריקאי (AUA-SI) של 12 לפחות, קצב שיא של זרימת שתן של 15mL/sec לכל היותר, ורמות PSA בתוום שבין 1.5-10ng/mL.

1,908 מתוך 2,802 הגברים שנבחרו אקראית לשלב כפול-הסמיות של שני הניסויים השלימו את המחקר; 1570 מתוך אלו שהשלימו את המחקר נכנסו לשלב ה-open-label, ו-569 גברים טופלו באמצעות dutasteride במשך 48 חודשים.

כעבור 48 חודשים נצפה שיפור בנפח הערמונית בקרב הגברים שקיבלו dutasteride בשני השלבים (26.2%-), בתוצאת אינדקס הסימפטומים האורולוגיים האמריקאי (6.1- נקודות), ובקצב השיא של זרימת השתן (2.8mL/sec+). בגברים שנכללו בקבוצת הפלצבו/dutasteride נצפה שיפור בשיעור נמוך יותר בנפח הערמונית (20.7%-), בתוצאת אינדקס הסימפטומים האורולוגיים האמריקאי (5.3- נקודות), ובקצב השיא של זרימת השתן (1.8mL/sec+). בשלב ההארכה מסוג open-label, פחות מ-2% מהגברים סבלו מעצירת שתן ופחות מ-1% מהם עברו ניתוח.

החוקרים כותבים כי dutasteride נסבל היטב, ללא עליה משמעותית בתופעות הלוואי הקשורות לטיפול במהלך שלב ההארכה מסוג open-label וללא נטיה להרעה בתוצאות המעבדתיות. הם מוסיפים כי ניתן להשוות את השיפור שהופיע בסימפטומים ובזרימת השתן בתוך 48 חודשים בחולים שטופלו בקבוצת ה-dutasteride/dutasteride לאלו שנצפו במתן תרופות חסמות רצפטורי אלפא.

Urology. 2004;63:709-715

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

התכנים המוצגים באתר זה מיועדים לאנשי צוות רפואי בלבד

אם כבר נרשמת, יש להקליד את פרטי הזיהוי שלך