Prostate Cancer

יעילות ה-nilutamide כטיפול הורמונלי משני בסרטן ערמונית שאיננו תלוי באנדרוגנים (BJU International)

מטרת המחקר היתה לבחון את פעילות ה-nilutamide כטיפול הורמונלי משני בחולים שאובחן בהם סרטן ערמונית שאיננו תלוי באנדרוגנים (AIPC). מדובר בקבוצת חולים שאפשרויות הטיפול בהם מוגבלות, בעוד לטיפול ההורמונלי המשני באנטי-אנדרוגנים יתרונות הכוללים רעילות נמוכה, מתן דרך הפה וקבלה טובה על-ידי החולים.

החוקרים זיהו רטרוספקטיבית 45 חולים הסובלים מ-AIPC שטופלו באמצעות nilutamide כטיפול הורמונלי משני בשני מוסדות רפואיים. הם בדקו את הירידה ברמות ה-PSA, את תופעות הלוואי של הטיפול ואת הקשר בין המאפיינים הראשוניים, סוג ומשך הטיפול הקודם לבין התגובה ל-nilutamide. רוב החולים קיבלו nilutamide דרך הפה במינון של 150 מ”ג ליום.

ב-18 (40%) מתוך 45 החולים שניתנו להערכה נמצאו רמות PSA של 50% ומטה. משך הזמן החציוני עד להתקדמות עמד על 4.4 חודשים בקרב המגיבים לטיפול (טווח של 0.31-44.7 חודשים). לא הופיעו הבדלים בתגובה ל-nilutamide בהתבסס על המצב הקליני, סוג הטיפול המקומי, רמת ה-PSA בעת האבחון או בעת תחילת מתן ה-nilutamide, או סוג הטיפול האנטי-אנדרוגני הקודם.

בקרב המגיבים לטיפול נמצאה סבירות גבוהה יותר לקבלת טיפול יחיד באמצעות אנלוגים של luteinizing hormone-releasing hormone או למעבר כריתת אשך כטיפול הורמונלי ראשוני (P = 0.02). תופעות הלוואי השכיחות ביותר ההפיכות היו השפעות visual adaptation מתונות עד בינוניות בחומרתן, עליהן דווח ב-20% מהחולים.

החוקרים מסכמים כי נראה ש-nilutamide יעיל כטיפול הורמונלי משני בחולים הסובלים מ-AIPC וכי פרופיל הרעילות של הטיפול מתון.

BJU International: Volume 96 Issue 6 Page 783

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

התכנים המוצגים באתר זה מיועדים לאנשי צוות רפואי בלבד

אם כבר נרשמת, יש להקליד את פרטי הזיהוי שלך