Psoriasis

תוצאות חיוביות לטיפול ב-Sonelokimab כנגד דלקת מפרקים פסוריאטית (מתוך כנס ה-EULAR)

מתן טיפול ב- Sonelokimab לחולים עם דלקת מפרקים פסוריאטית פעילה הוביל לשיעור גבוה יותר של חולים שהשיגו שיפור של לפחות 50% במדד ACR (או American College of Rheumatology), בהשוואה לפלסבו, כך עולה מתוצאות מחקר בשלב 2 שהוצגו במהלך כנס ה-European Alliance of Associations for Rheumatology.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי Sonelokimab הינו נוגדן הנקשר ל-IL-17A, IL-17F ואלבומין.

המחקר הנוכחי כלל חולים בגילאי 18 שנים ומעלה עם דלקת מפרקים פסוריאטית פעילה (לפחות שלושה מפרקים נפוחים ושלושה מפרקים רגישים) עם אבחנה של פסוריאזיס. בסופו של דבר נכללו במחקר 207 חולים, שחולקו באקראי ביחס 1:1:1:1 וקיבלו אחת לארבעה שבועות פלסבו, Sonelokimab במינון 60 מ”ג ללא תקופת אינדוקציה, Sonelokimab במינון 60 מ”ג עם אינדוקציה, או Sonelokimab במינון 120 מ”ג עם אינדוקציה.

התוצא העיקרי היה שיעור החולים שענו על תגובה לפי קריטריוני ACR20 לאחר 12 שבועות.

מהנתונים עולה כי כ-46% מהחולים בזרוע הטיפול ב- Sonelokimab במינון 120 מ”ג ובמינון 60 מ”ג השיגו תגובה לפי קריטריוני ACR50, זאת בהשוואה ל-36.6% מהחולים תחת Sonelokimab במינון 60 מ”ג ללא אינדוקציה ו-20% מאלו בזרוע הפלסבו.

שיעורי תגובה לפי ACR20 וירידה של 90% ומעלה במדד PASI (או Psoriasis Area and Severity Index) היו גבוהים יותר בכל שלוש זרועות הטיפול ב- Sonelokimab לעומת זרוע הפלסבו.

לא תועדו סוגיות בטיחות חדשות במהלך המחקר ולא תוארו מקרים של מחלת מעי דלקתית או אירועים קרדיווסקולאריים מג’וריים.  החוקרים מציינים שני מקרים של קנדידיאזיס אורלי, אשר לא הובילו להפסקת תרופת המחקר.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר תומכים בהשלמת מחקרים נוספים עם Sonelokimab במטרה לבחון את מקומו של הטיפול התרופתי בחולים עם דלקת מפרקים פסוריאטית.

מתוך כנס ה-EULAR

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה