Retinopathy

טיפול ב-Faricimab הדגים יעילות דומה ל-Aflibercept כנגד בצקת מקולארית סוכרתית בדרגה חמורה (Ophthalmology)

עין

מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Ophthalmology עולה כי Faricimab דומה ביעילותו ל-Aflibercept בשיפור חדות הראיה בחולים עם בצקת מקולארית סוכרתית עם חדות ראיה התחלתית של 20/50, או גרוע יותר. הטיפול ב- Faricimab לווה גם בירידה בעובי הרשתית והשיג תוצאות אלו עם מספר זריקות קטן יותר.

החוקרים השלימו ניתוח פוסט-הוק של נתונים משני מחקרים להשוואת Faricimab, מעכב VEGF/Angiopoietin-2 מול Aflibercept, תכשיר נוגד VEGF, בחולים עם בצקת מקולארית סוכרתית וחדות ראיה התחלתית של 20/50 או גרוע יותר. המשתתפים חולקו באקראי ביחס 1:1:1 לקבלת Faricimab במינון 5 מ”ג כל שמונה שבועות, Faricimab במסגרת משטר טיפול מותאם אישית, או Aflibercept במינון 2 מ”ג כל שמונה שבועות.

התוצאים העיקריים כללו שינויים בחדות הראיה המתוקנת הטובה ביותר ועובי שכבת CST (או Central Subfield Thickness) מתחילת המחקר לאורך שנתיים.

לאחר שנתיים, שני משטרי הטיפול ב- Faricimab לוו בשיפור בחדות הראיה לעומת הטיפול ב-Aflibercept (p>0.08). בשתי קבוצות הטיפול ב- Faricimab תועדה ירידה גדולה יותר במדד CST לעומת קבוצת הטיפול ב-Aflibercept לאחר שנה ושנתיים (p<0.01 בכל ההשוואות).

חולים שטופלו ב- Faricimab השיגו CST קטן מ-325 מיקרומטר והעדר עדות לנוזל בתוך הרשתית מהר יותר ועם פחות זריקות, בהשוואה לאלו שטופלו ב-Aflibercept.

ממצאי המחקר מעידים כי בחולים עם בצקת מקולארית סוכרתית, טיפול ב- Faricimab הוביל לשינויים דומים בחדות הראיה ושיפור אנטומי גדול יותר עם פחות זריקות, בהשוואה לטיפול ב-Aflibercept לאורך שנתיים.

Ophthalmology, June 8, 2024

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

התכנים המוצגים באתר זה מיועדים לאנשי צוות רפואי בלבד

אם כבר נרשמת, יש להקליד את פרטי הזיהוי שלך