את הסקירה השבועית פותח פרופ’ רז בהתייחסותו למחקר זה Lower dose of insulin-sensitizing drug benefits patients with type 2 diabetes שהראה כי גם מינון נמוך יותר של אקטוס עשוי להפחית סיכון קרדיווסקולרי תוך הימנעות מתופעות הלוואי המוכרות. בהמשך עוסק פרופ’ רז בסקירה שדיווחנו עליה באי-מד על פרופיל הבטיחות הקרדיווסקולרי של תרופות שונות לטיפול בהשמנה תוך שהוא מדגיש שבחלק מהמקרים יש מקום לשקול שימוש בתרופות וותיקות כמו רזין וקסניקל. מחקר נוסף אליו התייחס פרופ’ רז עסק ביעילות הפיבראטים בסוכרתיים, וממנו עולה כי הוספת פיבראטים לטיפול בסטטינים עשויה להפחית את הסיכון הקרדיווסקולארי בחולים עם סוכרת מסוג 2 . לסיום הציג פרופ’ רז את עיקרי המחקר הזה Mineral supplement could stop fatty liver disease progression שהראה אפקט מבטיח במניעת כבד שומני בעכברים באמצעות תוסף תזונה המכיל מינרלים רבים.

הורמון גדילה עשוי להפחית כבד שומני ומדדי דלקת בחולים עם כבד שומני שאינו על-רקע צריכת אלכוהול (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-Endocrine Society)
במבוגרים עם עודף-משקל או השמנת-יתר ומחלת כבד שומני שאינה על-רקע צריכת אלכוהול (Nonalcoholic Fatty Liver Disease, או NAFLD) תועדה ירידה משמעותית בדלקת ושומן כבדי עם טיפול יומי בזריקות תת-עוריות של הורמון גדילה, כך מדווחים חוקרים במהלך הכנס השנתי מטעם ה-Endocrine Society. החוקרים השלימו מחקר אקראי, כפל-סמיות, מבוקר-פלסבו, שכלל 53 מבוגרים בגילאי 18-70 שנים עם מדד […]
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!