Sleep Apnoea

מה בין משך שינה ובין הסיכון למחלת כליות כרונית? (Clin Kidney J)

מהערכת הקשר בין משך השינה ובין הסיכון למחלת כליות כרונית עולה כי הן משך שינה קצר משבע שעות והן משך שינה ארוך משמונה שעות מלווים בעליה משמעותית בסיכון למחלת הכליות, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש שפורסם בכתב העת Clinical Kidney Journal.

מהנתונים בספרות הרפואית עולה כי משך שינה ואיכותה עשויים להשפיע על הסיכון למחלת כליות כרונית במבוגרים. עם זאת, הקשר בין מאפייני שינה ובין הסיכון למחלת כליות עדיין שנוי במחלוקת ולכן הם ביקשו להשלים סקירה שיטתית ומטה-אנליזה לבחינת הנושא.

לאחר חיפוש שיטתי במאגרי Medline/PubMed, Embase, Cochrane Library ו-CINAHL זיהו החוקרים 42 מחקרים עם למעלה מ-2.6 מיליון משתתפים (גיל ממוצע של 43.55 שנים) אשר נכללו במטה-אנליזה.

המטרה העיקרית של הסקירה הייתה לבחון את יחס הסיכון למחלת כליות כרונית על-פי משך השינה ואיכותה.

בהשוואה לשינה במשך 7-8 שעות, משך שינה קצר יותר של עד 4 שעות (סיכון יחסי של 1.41, p<0.01), עד 5 שעות (סיכון יחסי של 1.46, p<0.01), עד 6 שעות (סיכון יחסי של 1.18, p<0.01) ועד 7 שעות (סיכון יחסי של 1.19, p<0.01) לוו בסיכון גבוה יותר משמעותית להיארעות מחלת כליות כרונית.

משך שינה ארוך יותר גם לווה בסיכון מוגבר להיארעות מחלת כליות כרונית, כולל שינה במשך 8 שעות ומעלה (סיכון יחסי של 1.15, p<0.01) או 9 שעות ומעלה (סיכון יחסי של 1.46, p<0.01).

מטה-רגרסיה לא זיהתה השפעה משמעותית של גיל, מין, אזור גיאוגרפי ומדד מסת גוף על הקשר בין משך שינה ובין הסיכון להיארעות מחלת כליות כרונית.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים כי משך השינה עשוי להשפיע על הסיכון למחלת כליות כרונית ומציעים כי התערבויות המתמקדות בהשגת משך שינה אופטימאלי עשויות להפחית את הסיכון להיארעות מחלת הכליות.

Clin Kidney J, Jul 11,2024

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה