ברחבי העולם, כ-8% מהגברים המקיימים יחסי מין עם גברים עשויים לסבול מסיפיליס, כך עולה מסקירה שיטתית ומטה-אנליזה חדשה שפורסמה בכתב העת The Lancet Global Health. על-פי ההערכות מ-275 מחקרים מ-77 מדינות, השכיחות בגברים המקיימים יחסי מין עם גברים גבוהה פי 15, בהשוואה לשכיחות סיפיליס באוכלוסיה הכללית.
החוקרים בחנו את הנתונים ממחקרים שכללו מידע אודות שיעורי הימצאות סיפיליס בגברים שקיימו יחסי מין עם גברים ופורסמו בין תחילת שנת 2000 ועד תחילת פברואר בשנת 2020. הם לא כללו מחקרים שהתמקדו רק בגברים המקיימים יחסי מין עם גברים וחיו עם HIV, משתמשי סמים, חולים הפונים בקביעות למרפאות לטיפול בזיהומים המועברים במגע מיני, מאחר ומחקרים אלו צפויים להביא להטיה בהיקף הזיהומים.
מהסקירה עולה כי שיעורי ההימצאות העולמיים של סיפיליס בין השנים 2000 עד 2020 בגברים המקיימים יחסי מין עם גברים עמדו על 7.5%. השכיחות נעה בין 1.9% באוסטרליה וניו-זילנד ועד 10.6% באמריקה הלטינית ובאזור האיים הקריביים. להשוואה, ארגון הבריאות העולמי מעריך כי ברחבי העולם שכיחות סיפיליס נעה סביב כ-0.5% מהגברים באוכלוסיה הכללית, הבדל של פי 15.
השכיחות המוגברת של הזיהום בגברים המקיימים יחסי מין עם גברים אינה מפתיעה והסקירה הנוכחית מספקת הערכה עולמית של היקף המקרים. ניסיונות קודמים להערכת הימצאות סיפיליס בגברים המקיימים יחסי מין עם גברים התמקדו ברובם במדינות בעלות הכנסה גבוהה יותר, דוגמת ארצות הברית. חשוב כי רופאים יכירו את הנושא, במטרה להשלים בדיקות סקר בהתאם לצורך.
מהנתונים עולה כי באזורים בהם שכיחות HIV עלתה על 5% תועדו שיעורים גבוהים יותר של סיפיליס (8.7%), בהשוואה לאזורים בהם שכיחות הזיהום הנגיפי הייתה נמוכה יותר (6.6%). שיעורי ההימצאות של סיפיליס היו גם גבוהים יותר במדינות עם הכנסה בטווח האמצע-התחתון, בהשוואה למדינו בעלות הכנסה בטווח האמצע-העליון (8.7% ו-8.6%, בהתאמה).
שיעורי ההימצאות העולמיים של סיפיליס צנחו מ-8.9% במחקרים בשנים 2000-2009 ל-6.6% במחקרים בשנים 2010-2020. באירופה, צפון אמריקה, אמריקה הלטינית, האיים הקריביים ואוקיאניה (למעט אוסטרליה וניו-זילנד), שכיחות סיפיליס בשנים 2015-2020 הייתה גבוהה יותר, בהשוואה לשנים 2010-2014.
החוקרים כותבים כי ממצאים אלו מהווים קריאה לפעולה עם התערבויות המתמקדות בקבוצות בסיכון מוגבר לסיפיליס, דוגמת גברים המקיימים יחסי מין עם גברים, במטרה להפחית משמעותית את היקף המקרים של הזיהום ברחבי העולם.
Lancet Glob Health. Published online July 8, 2021
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!