ממחקר חדש עולה כי ילדים עם Brain Arteriovenous Malformation (BAVM) אינם מצויים בסיכון מוגבר לדימום תוך-קרניאלי בהשואה למבוגרים, כפי שהראו מחקרים קודמים.
מרבית השבצים ההמורגים בילדים נובעים מ-BAVM. 50% מהשבצים בילדים הם שבצים המורגים, בהשוואה ל-20% מהשבצים במבוגרים.
למרות שלעיתים קרובות מאמינים שילדים מצויים בסיכון מוגבר לדימום לאחר BAVM, בהשוואה למבוגרים, יש מעט מאוד עדויות התומכות בכך.
החוקרים השוו סדרה של מקרי BAVM שטופלו בשני מרכזים. סה”כ השתתפו 1,219 נבדקים, 251 מהם ילדים. הנתונים כללו מעקב של 996 שנות אדם עבור הילדים ו-3,260 שנות-אדם למבוגרים. תקופת המעקב הממוצעת היתה 3.5 שנים למבוגרים ו-4.03 שנים לילדים.
ילדים היו בסיכון גבוה יותר לפתח דימום תוך-גולגולתי לעומת מבוגרים, אך החוקרים לא מצאו הבדל משמעותי בסיכון של דימום תוך-גולגולתי בזמן המעקב במבוגרים או בילדים. השיעורים השנתיים של דימום תוך-גולגולתי היו 2% בילדים ו-2.2% במבוגרים. ניתוח רב משתני מצ כי שיעורי דמם תוך-גולגולתי היו נמוכים ב-90% בילדים, לעומת מבוגרים.
מהממצאים עולה כי BAVM בילדים אינו דורש בהכרח טיפול אגרסיבי יותר מאשר BAVM במבוגרים. עם זאת, ראוי לציין כי למרות שהסיכון השנתי דומה לזה של מבוגרים, הסיכון המצטבר גבוה יותר לאור מספר השנים הגדול יותר שנותרו להם.
הסיבה לכך שדימום שכיח יותר בילדים מאשר במבוגרים עדיין אינה-ברורה. בכדי לקבוע אם ההבדל הזה מייצג הבדלי הטיות או הבדלים ביולוגיים יש לבצע מחקר נוסף.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!