Transfusion

השתלה מוצלחת נוספת בסורוקה – מטופלת דיאליזה קיבלה כליה חדשה לאחר שהמתינה שבע שנים.

פיבי שמלה, תושבת נתיבות בת 62, עברה בשבוע שעבר השתלת כליה, לאחר שסבלה מאי-ספיקת כליות ונאלצה לעבור טיפולי דיאליזה כמה פעמים בשבוע בשבע השנים האחרונות. מצבה הצריך השתלה והיא המתינה שנים לכליה שתתאים לה.
לשמחתה, קיבלה פיבי שיחה טלפונית מרופאיה המבשרת על כליה שעשויה להתאים לה, והגיעה זמן קצר לאחר הבשורה  לסורוקה לבדיקות ולהכנה הנדרשת לפני ניתוח ההשתלה.

מערך ההשתלות בסורוקה נותן מענה מקיף לצרכי המטופלים בתחום השתלות הכליה.
מספר ההשתלות ואחוזי ההצלחה הגבוהים גדלו באופן משמעותי בשנתיים האחרונות,  צוות רב מקצועי מלווה את המטופלים ומבצע בדיקות הכנה מרובות ואת המעקב רפואי הנדרשים .

לביצוע השתלה קרוב לאזור המגורים של המטופל חשיבות רבה. הקרבה מקלה על המושתלים ועל בני משפחותיהם ומשפרת את הזמינות, את המעקב הרפואי, את איכות החיים ואת התפקוד שלאחר ההשתלה.

הצוות שטיפל בפיבי בראשותו של פרופ’ יוסף חביב, מנהל המחלקה הנפרולוגית בסורוקה וד”ר בוריס רוגצ’וב, מנהל שירות ההשתלות מכיר היטב את המטופלת, מה שאפשר להם לקבל את ההחלטה על התאמת הכליה ועל ביצוע ההשתלה, יחד עם צוות המשתילים ד”ר עבד אבו גנים  וד”ר עוז יקיר, מומחים בכירורגיה כללית והשתלות איברים במחלקה לכירורגית א’.

ההשתלה בוצעה בהצלחה רבה ונטלו בה חלק צוותים רבים בסורוקה: הכירורגים  המשתילים, נפרולוגים, אורולוגים, צוות המרדימים וההתאוששות, אחיות חדר ניתוח והמחלקות ועובדים סוציאלים.

פרופ’ יוסף חביב, מנהל המחלקה הנפרולוגית בסורוקה:” אי ספיקת כליות היא מחלה נפוצה הנגרמת בעיקר על ידי סוכרת, יתר לחץ דם, בעיות אורולוגיות, מחלות לב וכלי דם ומחלות דלקתיות של הכליה. בישראל אחד  מכל אלף איש נזקק לדיאליזה ואחד מכל אלפיים עבר השתלת כליה. הטיפול בדיאליזה הינו טיפול קשה ותוחלת החיים הממוצעת בדיאליזה נמוכה מהישרדות ברוב מחלות הסרטן. לכן יש חשיבות רבה לעודד תרומת איברים והשתלות כליה. השתלת כליה הינה פרוצדורה מורכבת הדורשת מיומנות רבה והתאמה מירבית בין הכליה הנתרמת לחולה הדיאליזה המקבל את הכליה.

פרופ’ יוסף חביב  מוסיף: ההכרות  של הצוות המטפל עם פיבי ורישומה להשתלה בסורוקה היה שילוב מנצח שסייע לנו לקבלת החלטה על ההשתלה ועל ביצועה. המטופלים שלנו מקבלים את המעטפת המקצועית והאישית שלה הם זקוקים. הצלחת ההשתלה תשפר משמעותית את בריאותה ואת איכות חייה של פיבי וזה הסיפוק הגדול ביותר לרופא המטפל”.

ד”ר עבד אבו גנים, מומחה לכירורגיה ולהשתלות: חשוב לציין כי שיעור ההצלחה של השתלות כליה בישראל גבוה ועומד בסטנדרטים הבין-לאומיים. כך גם מערך ההשתלות בסורוקה שעומד על אחוזי הצלחה גבוהים ומהווה מעטפת מקצועית ומיומנת הנדרשת לביצוען. אין ספק, שכשמטופל עובר השתלה בסמוך לביתו, זה מקל משמעותית עליו ועל משפחתו, בזמן ההחלמה ולאחריה”.

פיבי שמלה, המושתלת, מודה בהתרגשות: “אני רוצה להודות לצוות המסור והמקצועי בסורוקה שליווה אותנו לאורך כל התהליך, משלב הבדיקות ועד לביצוע ההשתלה.  מעבר למקצועיות והמיומנות של הצוות,  קיבלתי יחס אישי והסברים מפורטים על כל שלב בתהליך. אני ממליצה גם לתורמים וגם לנתרמים לעבור את ההשתלה בסורוקה. זו הייתה חוויה יוצאת מן הכלל  ואני שמחה על ההחלטה לעבור את הפרוצדורה בבית חולים זה” .

ההשתלה בוצעה בהצלחה ופיבי שוחררה לביתה זמן קצר לאחריה.

לפרטים נוספים:
ענבר גוטר, דוברת;  יסמין עמוס, ע’ דוברת; שרון אדרי, ע’ דוברת.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • טיפול קדם-ניתוחי במעכבי SGLT-2 מלווה בסיכון נמוך יותר לנזק כלייתי חד לאחר-ניתוח

    טיפול קדם-ניתוחי במעכבי SGLT-2 מלווה בסיכון נמוך יותר לנזק כלייתי חד לאחר-ניתוח

    טיפול קדם-ניתוחי בתרופות ממשפחת מעכבי SGLT-2 (או Sodium Glucose Cotransporter) הפחית את הסיכון לנזק כלייתי חד לאר התערבות כלייתית בהיקף של 31%, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Surgery. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי דיווחי מקרים ומחקרים רטרוספקטיביים קטנים הצביעו על סיכון מוגבר לקטואצידוזיס אאוגליקמי לאחר-ניתוח ונזק כלייתי חד בחולים תחת טיפול […]

  • נזק כלייתי חד בעת אשפוז לבית חולים מנבא פרוגנוזה רעה

    נזק כלייתי חד בעת אשפוז לבית חולים מנבא פרוגנוזה רעה

    חלק משמעותי מהחולים שאושפזו לבתי חולים באיטליה אובחנו עם נזק כלייתי חד, אשר לווה בשיעורי תמותה באשפוז גבוהים יותר, משך אשפוז ארוך יותר ושיעור גבוה יותר של אשפוזים ביחידת טיפול נמרץ, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Scientific Reports. המחקר התצפיתי בחן את היארעות נזק כלייתי חד בשני בתי חולים אוניברסיטאיים באיטליה בין ינואר 2016 […]

  • שיעורי תמותה גבוהים בקרב מאושפזים ביחידות טיפול נמרץ עם נזק כלייתי חד משנית לאלח-דם

    שיעורי תמותה גבוהים בקרב מאושפזים ביחידות טיפול נמרץ עם נזק כלייתי חד משנית לאלח-דם

    מתוצאות מחקר רטרוספקטיבי שפורסמו בכתב העת Critical Care עולה כי נזק כלייתי חד משנית לאלח-דם (Sepsis-Associated Acute Kidney Injury, או SA-AKI) מתועד בקרוב למחצית מהחולים המאושפזים ביחידות טיפול נמרץ עם אלח-דם, כאשר כ-25% מהם אינם צפויים לשרוד את האשפוז. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי נזק כלייתי חד ואלח-דם הן תסמונות הטרוגניות מורכבות. בשנת 2023, ההגדרה […]

  • עליה של עשרות אחוזים בשיעורי התמותה על-רקע היריון בשנים האחרונות בארצות הברית (JAMA Netw Open)

    עליה של עשרות אחוזים בשיעורי התמותה על-רקע היריון בשנים האחרונות בארצות הברית (JAMA Netw Open)

    בארצות הברית דווח על שיעורי התמותה על-רקע היריון הגבוהים ביותר מבין המדינות בעלות הכנסה-גבוהה, עם למעלה מ-6,000 מקרי תמותה מדווחים בין 2018 עד 2022, כך על-פי נתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מניתוח הנתונים עלה כי בילידות אלסקה ובאמריקאיות ממוצא אינדיאני תועדו שיעורי התמותה הגבוהים ביותר. מחקר החתך התבסס על נתונים ארציים של המרכז […]

  • אימוני אינטרוול בעצימות גבוהה מפחיתים סיכון להידרדרות תפקוד כלייתי בקשישים (J Am Society Nephrol)

    אימוני אינטרוול בעצימות גבוהה מפחיתים סיכון להידרדרות תפקוד כלייתי בקשישים (J Am Society Nephrol)

    אימוני אינטרוול בעצימות גבוהה (High-Intensity Interval Training, או HIIT) תחת השגחה לאורך חמש שנים עשויים להפחית את הסיכון להידרדרות מהירה בקצב הפינוי הגלומרולארי המשוער בקשישים בגילאי 70-77 שנים, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of the American Society of Nephrology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות היתרונות הבריאותיים הרבים של פעילות גופנית, אין […]

  • שכיחות גבוהה של מחלות פסיכיאטריות בחולים עם מחלת כליות כרונית (Am J Kid Dis)

    שכיחות גבוהה של מחלות פסיכיאטריות בחולים עם מחלת כליות כרונית (Am J Kid Dis)

    שיעורי תחלואה פסיכיאטרית חמורה עמדו על 7.3% בחולים עם מחלת כליות כרונית, שיעור גבוה ב-56% מהמתואר באוכלוסייה הכללית, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Kidney Diseases. נוכחות מחלה פסיכיאטרית לוותה בסיכון מוגבר לתמותה, בעוד שהפרעה דו-קוטבית נקשרה עם הידרדרות מואצת בתפקוד הכלייתי. במחקר החתך הארצי ביקשו החוקרים לבחון את שיעורי הימצאות […]

  • צפו בפרופ' קרן כהן־חגי, מדברת על

    צפו בפרופ' קרן כהן־חגי, מדברת על "קלציפילקסיס והיפרפרתירואידיזם: סיבוך כואב במיוחד"

    צפו בפרופ’ קרן כהן־חגי, מנהלת המערך לנפרולוגיה, מרכז רפואי מאיר, מדברת על “קלציפילקסיס והיפרפרתירואידיזם: סיבוך כואב במיוחד” בקרוב תוכלו לצפות בד”ר נטע לב בנושא: Imlifidase, האם זה העתיד בהשתלות? הפקת הסרטון בשיתוף חברת מדיסון וללא מעורבות בתכנים.

  • צפו בד

    צפו בד"ר דניאל קושניר המתאר את חשיבותם של האבחון המוקדם ושל האיזון המטבולי במטופלי CKD.

    צפו בד”ר דניאל קושניר, מנהל המערך הנפרולוגי בבי”ח ‘כרמל’, המתאר את חשיבותם של האבחון המוקדם ושל האיזון המטבולי במטופלי CKD. סרטון זה הוא השני בסדרה של חמישה סרטונים העוסקים בנושאים שונים בתחום הנפרולוגיה ומדגישים את חשיבות הגישה ההוליסטית במטופלי CKD. בקרוב תוכלו לצפות גם בפרופ’ קרן כהן־חגי, מנהלת המערך לנפרולוגיה, מרכז רפואי מאיר, מדברת על […]

התכנים המוצגים באתר זה מיועדים לאנשי צוות רפואי בלבד

אם כבר נרשמת, יש להקליד את פרטי הזיהוי שלך