Transplantation

איבריו של לוחם ביחידת אגוז שנפטר לאחר שנפצע אנושות בעזה הושתלו בחמישה אנשים (המרכז הלאומי להשתלות)

לבו של רס"ל סיון וויל ז"ל הושתל בגבר בן 45 בשיבא, הריאות בבן 37 בשיבא, הכבד בבת 40 בבלינסון, הכליה בבן 66 בהדסה ועוד כליה עם לבלב בבן 48 בבלינסון.

רס״ל סיון וויל ז"ל, לוחם ביחידת אגוז, נפצע אנושות ב-.29.3.24 בעזה. למרות מאמצי הרופאים במרכז הרפואי סורוקה להצילו, הוא נפטר מפצעיו ביום ראשון. משפחתו קיבלה החלטה לתרום את איבריו ולהציל חיים.

הוריו של סיון ז"ל מסרו: "הבן שלנו סיון חייל ביחידת אגוז נהרג בפעילות מבצעית בעזה ב-31.03. סיון היה חזק במיוחד עם לב זהב וחיוך כובש. בשירותו הצבאי הציל עם חבריו לצוות חיים רבים. אנחנו מקווים שתרומת איבריו תציל חיים נוספים וכך ינציח את זכרו של המלאך שלנו״.

 

תמונת הכותרת: רס"ל סיון וויל, באדיבות המשפחה

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • בחודשי המלחמה הראשונים נצפתה עלייה של כ-50% ברכישת נוגדי חרדה ושל פי 3 במשככי כאבים נרקוטיים

    בחודשי המלחמה הראשונים נצפתה עלייה של כ-50% ברכישת נוגדי חרדה ושל פי 3 במשככי כאבים נרקוטיים

    מחקר חדש ורחב היקף שבוצע בחדר המחקר מאיר-שרון שומרון במרכז רפואי מאיר מקבוצת כללית בחן האם חל זינוק בצריכת נוגדי דיכאון, חרדה, משככי כאבים נרקוטיים וכדורי שינה בשל מלחמת חרבות ברזל. המחקר הוצג היום בכינוס השנתי של החברה הישראלית לאיכות ברפואה שנערך בתל אביב. לפי המחקר, בחצי השנה הראשונה למלחמה נצפתה עלייה של כ-50% ברכישת נוגדי חרדה ושל פי 3 במשככי כאבים נרקוטיים בקרב כלל האוכלוסייה, ובקרב תושבי העוטף נצפתה עלייה של 200% ברכישת נוגדי חרדה ו-250% במשככי כאבים נרקוטיים

  • במסגרת תכנית הצלבת השתלות בינלאומית, בוצעו בין ישראל וקפריסין שמונה השתלות כליה

    במסגרת תכנית הצלבת השתלות בינלאומית, בוצעו בין ישראל וקפריסין שמונה השתלות כליה

    המרכז הלאומי להשתלות מדווח כי במסגרת תכנית ההצלבות הבינלאומית, בוצעו בישראל ובקפריסין שמונה השתלות: חמש בישראל ושלוש בקפריסין. המרכז הצליב את הזוגות באמצעות תוכנת מחשב ייעודית, מתוך מאגר בינלאומי בו נמצאים זוגות, שהם בני משפחה שאין ביניהם התאמה, ואשר בו רשומים גם זוגות מקפריסין. המספר הגדול של ההשתלות התאפשר בזכות שתי תורמות אלטרואיסטיות שפנו ישירות למרכז הלאומי להשתלות ובכך פתחו  "שרשרת השתלות".

  • בעקבות הכוננות הגבוהה:

    בעקבות הכוננות הגבוהה: "חברים לרפואה" מעבה את מערך המתנדבים

    לדברי ברוך ליברמן, מנכ"ל עמותת "חברים לרפואה", עקב הכוננות הגבוהה בישראל, עם תרחישים שונים של פגיעה בתשתיות חיוניות או באוכלוסייה אזרחית, העמותה ערוכה לסייע לפי הצורך שעלול להתעורר: החל מהנגשת תרופות לחולים כרוניים, קשישים, נכים או אנשים עם קשיי התניידות עקב מצבם או עקב המתקפה, ועד העברת ציוד חירום רפואי לתושבים ולכוחות הביטחון בצפון הארץ, כפי שעשו בתחילת החודש עם משלוח ציוד חירום עבור תושבי היישוב מג'דל שמס שספגו פגיעה קשה

  • משפחתו של עומר תתרום את קרניותיו ורקמות נוספות, איבריו של מיכאיל הצילו שישה מטופלים

    משפחתו של עומר תתרום את קרניותיו ורקמות נוספות, איבריו של מיכאיל הצילו שישה מטופלים

    המרכז הלאומי להשתלות: איבריו של מיכאיל סמארה מכפר יאסיף (27), שנפגע בשבוע שעבר באורח אנוש מפגיעת מיירט, הושתלו בשישה מטופלים, בינהם תינוקת בת 7 חודשים, בבתי חולים במרכז. הוריו של עומר גינזבורג (19) ז"ל מקריית טבעון, לוחם בגדוד 101 של חטיבת הצנחנים, בקשו לתרום קרניות ורקמות נוספות.

  • סיכויי הישרדות נמוכים יותר בחולים עם אבחנה של סוכרת בעת אבחנת אובדן שתל כליה (Clin Kidney J)

    סיכויי הישרדות נמוכים יותר בחולים עם אבחנה של סוכרת בעת אבחנת אובדן שתל כליה (Clin Kidney J)

    בחולים עם אבחנה של סוכרת בזמן אובדן שתל כליה ייתכנו סיכויי הישרדות נמוכים יותר, בהשוואה לחולים ללא סוכרת, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Clinical Kidney Journal. בחולים המתחילים טיפולי דיאליזה, באלו עם סוכרת סיכון גבוה ב-40% לתמותה וסיכון גבוה ב-63% לתמותה קרדיווסקולארית, בהשוואה לאלו ללא סוכרת. בקרב מושתלי כליה, באלו עם אבחנה […]

  • מאמר של חוקרי מרכז שניידר בנושא מצבם של הילדים והנשים שחזרו משבי חמאס פורסם ב-

    מאמר של חוקרי מרכז שניידר בנושא מצבם של הילדים והנשים שחזרו משבי חמאס פורסם ב-"Acta Paediatrica"

    על פי החוקרים, הממצאים המשמעותיים שנצפו בהגעת השבים לבית החולים כללו: ירידה משמעותית במשקל, טראומה פסיכולוגית וסיבוכים של היגיינה ירודה ושל פציעות מרסיסים בעת המתקפה. כמו כן בדיקות מעבדה בדם ובצואה היו חיוביות למזהמים שונים. החוקרת ד"ר נועה זיו: "ההיבטים המטרידים ביותר שחווינו כצוות רפואי בקרב השבים הם אלו הנפשיים. יש צורך במעקב ארוך טווח כדי להבין את ההשלכות הרפואיות והפסיכולוגיות של השבי".

  • שכיחות גבוהה של גאוט בחולים לאחר השתלת לב או ריאה (Front Transplant)

    שכיחות גבוהה של גאוט בחולים לאחר השתלת לב או ריאה (Front Transplant)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Frontiers in Transplantation עולה כי גאוט נפוץ מאוד בחולים לאחר השתלת לב ו/או ריאות, כאשר אבחנה קודמת של גאוט טרם ההשתלה מנבאת התפתחות מחלה תסמינית לאחר ההשתלה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי גאוט עשוי להתפתח לאחר השתלת איבר סולידי עם השלכות משמעותיות על בריאות החולים. בהעדר מידע אודות שיעורי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה