מדענים מקליפורניה מצאו כי שרידים של נגיף COVID-19 עשויים להישאר בדם וברקמות לתקופה של למעלה משנה לאחר ההדבקה הראשונית בנגיף, כך דווח בכנס ה-Conference on Retroviruses and Opportunistic Infections.
במחקר בנושא Long COVID זיהו החוקרים אנטיגנים של הנגיף בזרם הדם למשך עד 14 חודשים לאחר הזיהום ובדגימות רקמות במשך למעלה משנתיים לאחר ההדבקה בנגיף.
שני המחקרים הללו מספקים את ההוכחות המוצקות ביותר עד כה לכך שאנטיגנים של הנגיף עשויים להישאר בגוף בחלק מהחולים, למרות שהסברה היא כי הם פיתחו תגובה חיסונית תקינה.
המומחים מסבירים כי כיום לא ידוע מהי הסיבה להתפתחות Long COVID, מצבים בהם תסמיני המחלה נותרים חודשים או שנים לאחר ההחלמה. התסמינים נפוצים ביותר כוללים עייפות קיצונית, קוצר נשימה, אובדן חוש ריח וכאבי שרירים.
החוקרים מקליפורניה בחנו דגימות דם מ-171 חולים שנדבקו בנגיף ומצאו כי חלבון Spike של נגיף הקורונה עדיין היה ניתן לזיהוי עד 14 חודשים לאחר הזיהום בחלק מהחולים. האנטיגנים זוהו בשכיחות גבוהה יותר באלו שאושפזו עם COVID או אלו שדיווחו על מחלה משמעותית אך לא אושפזו.
בהמשך, החוקרים בחנו דגימות מבנק UCSF Long COVID Tissue Bank, הכולל דגימות שתרמו חולים עם וללא Long COVID וזיהו חלקים מרנ”א נגיפי ברקמות במשך עד שנתיים לאחר ההדבקה, אם כי לא הייתה עדות לזיהום חוזר. שברי נגיף אלו נמצאו ברקמות חיבור בהן נמצאים תאי החיסון, רמז לכך ששברי הנגיף הללו גורמים למערכת החיסון לתקוף.
צוות החוקרים משלים בימים אלו מחקרים קליניים במטרה להבין אם נוגדנים חד-שבטיים או תרופות אנטי-ויראליות עשויים להביא לסילוק הנגיף.
מתוך כנס ה-CROI
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!