בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism פורסמו נתונים חדשים ממחקר עולם אמיתי שמהם עולה כי טיפול ב- Romosozumab (איבניטי) לאוסטאופורוזיס מלווה בסיכון מופחת לאירועים קרדיווסקולאריים, בהשוואה לטיפול באנאלוגים ל-PTH.
ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי Romosozumab הינו נוגדן המשמש לטיפול באוסטאופורוזיס ובעל תכונות המשפיעות לטובה על בניית עצם. השימוש הקליני ב- Romosozumab מלווה בחשש מפני אירועים קרדיווסקולאריים בעקבות פרסום תוצאות מחקר ARCH. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הבטיחות הקרדיווסקולארית בתנאי עולם-אמיתי של Romosozumab לעומת טיפול אנאבוליים אחרים המשמשים בחולים עם אוסטאופורוזיס חמורה.
החוקרים התבססו על נתונים ממאגר TriNetX, רשת בינלאומית הכוללת רשומות רפואיות ממוחשבות בזמן אמת מ-113 ארגונים רפואיים עם כ-136 מיליון מטופלים ב-16 מדינות. הקריטריונים להכללה במחקר כללו גיל 40 שנים ומעלה, אבחנה של אוסטאופורוזיס וקבלת מרשם לטיפול ב- Romosozumab או אנאלוג ל-PTH (כמו Teriparatide / Abaloparatide) בתקופה שבין אוגוסט 2019 ועד אוגוסט 2020.
לאחר התאמה 1:1 בין קבוצות החולים הושלמה הערכה של היארעות סיבוכים קרדיווסקולאריים מג'וריים או תמותה במהלך שנה אחת של מעקב לאחר המרשם הראשוני לטיפול.
מדגם המחקר כלל 5,626 חולים שטופלו ב- Romosozumab ו-15,986 חולים שטופלו באנאלוגים ל-PTH, כאשר בניתוח המותאם על פי propensity score נכללו 5,610 חולים בכל קבוצה.
שיעורי הסיבוכים הקרדיווסקולאריים המג'וריים היו נמוכים יותר משמעותית בזרוע הטיפול ב- Romosozumab לעומת אנאלוגים ל-PTH (מדובר ב – 158 לעומת 211 חולים עם התוצא הנ"ל, p=0.003) עם הבדלים דומים במרכיבים הפרטניים של התוצא המשולב, כולל בשיעורי אוטם לבבי (31 לעומת 58 אירועים; p=0.003); באירועי שבץ (56 לעומת 79 מקרים; p=0.037) ובמקרי התמותה (83 לעומת 104 מקרים; p=0.099).
החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר תומכים בעדיפות Romosozumab על-פני אנאלוגים ל-PTH בכל הנוגע לבטיחות קרדיווסקולארית.
J Clin Endocrinol Metab, Mar 14, 2024
בשיתוף חברת מדיסון ללא מעורבות בתכנים
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!